A devenit obositor? De ce atragi bărbați pesimiști care te golesc de energie

Acești bărbați pesimiști nu vin întâmplător către tine. Ce comportamente ai astfel încât îi atragi ca un magnet.

A devenit obositor? De ce atragi bărbați pesimiști care te golesc de energie

Ești ceea ce atragi? Nu neapărat sau nu și în acest caz. Partenerii de cuplu care în final s-au dovedit a fi foarte pesimiști nu și-au dorit o relație cu tine deoarece și tu ai o viziune negativistă despre oameni, evenimente, viață în general. Ci pentru că prin acțiunile tale ei au putut să se complacă în tiparele de gândire iraționale pe care le-au exersat de-a lungul timpului și nu a mai fost necesar să facă eforturi pentru a le schimba cu unele raționale.

Optimista incurabilă

Pe cât au fost ei de pesimiști, pe atât ai fost tu de optimistă. Și le-ai oferi nu doar o perspectivă mai roz și ai echilibrat balanța, ci ai devenit un soi de persoană de siguranță care să le liniștească pesimismul, să îi asigure că totul va fi bine și tu ești acolo pentru ei.

Salvatoarea

Pesimiști fiind nu și-au asumat riscuri, nu au dorit să își depășească limitele, să evolueze. Ci poate s-au menținut la un nivel de bază sau chiar au intrat în situații delicate pe principiul profeției autoîmplinite. Pentru că mă tem foarte tare să nu se întâmple ceva rău, de exemplu să rămân fără serviciu și să nu mai am niciun venit, inconștient mă port astfel încât să împing lucrurile fix către acest deznodământ. Iar tu ai fost persoana care i-a scos din bucluc de fiecare dată.

Ca protecție

Teama ta de a nu fi rănită e mare. În același timp cauți și conexiunea, ți-o dorești. Și alegi parteneri alături de care sunt mici șanse să dezvolți o relație pe termen lung, căci pesimismul lor la un moment dat devine factor eliminatoriu. Sau ai o credință care spune că oamenii vor profita de tine. Iar alegerea unui pesimist este o modalitate de a confirma acea credință. Căci vei simți cum profită de optimismul tău, grija ta, resursele tale interioare. Uneori, chiar și la nivel practic în care tu rezolvi o mulțime de probleme în locul partenerului, poate chiar și financiar.

Te pui într-o lumină mai bună

Un pesimist nici pe departe să aibă încredere în forțele proprii, să aibă o stimă de sine ridicată. În antiteză cu el te simți superioară, mai bună, în control. Partenerul e ca un fel de oglindă care te arată într-o formă îmbunătățită. Un astfel de partener va fi de asemenea mai ușor de manipulat, de controlat, puterea va fi la tine. Doar că este epuizant și imposibil ca tu să fii și în rol de femeie, și în rol de bărbat.

Te vezi pe tine în ei

La un moment dat ai fost și tu într-o situație similară? Și te-ai luptat mult să îți învingi pesimismul și să dezvolți mai degrabă un optimism realist? Partenerii pesimiști îți reamintesc de tine și devin un fel de nou proiect, în care să îi faci și pe ei să se transforme așa cum te-ai transformat tu. Iar cu așa susținere în spate, devii indispensabilă, valoroasă, ei etern recunoscători și nu te vor părăsi. Doar că această fantasmă nu se potrivește cu realitatea.

Îți dorești enorm o relație…

… și nu ai mai făcut selecția celor pe care i-ai întâlnit. Unii voiau aventuri sau relații pasagere, de care erai sătulă, alții păreau ceva mai hotărâți în direcția unei relații. Și ce a contat a fost tocmai acea hotărâre, fără să le evaluezi trăsăturile, comportamentele, dacă se potrivesc cu ce ai tu nevoie.

Citește și:
Obiceiuri sănătoase pe care le are partenerul dar ție îți declanșează latura exigentă și critică

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle