9 greșeli de comportament care îți distrug relația

La începutul fiecărei relații, partenerii încearcă să-și arate unul altuia de ce sunt în stare, implicit doar părțile bune. Însă, cu trecerea timpului, caracterul fiecăruia iese la iveală. Partenerii devin mult mai confortabili unii cu ceilalți și își arată adevărata personalitate.

9 greșeli de comportament care îți distrug relația

Chiar dacă efectele nu se văd imediat, aceste comportamente îți pot afecta relația. Iată ce nu ar trebui să mai faci într-o relație pentru ca totul să decurgă așa cum trebuie:

1. Nu-ți mai critica atât de aspru partenerul


Poate fi tentant să te plângi mereu de oportunitățile pe care le-ai pierdut sau promisiunile deșarte, dar dacă întreci limita și ajungi să fii cicălitoare sau foarte critică cu partenerul tău, ar trebui să evaluezi puțin situația înainte de a continua.

Probabil ești mai preocupată de ceea ce lipsește din relație în loc să te concentrezi pe ceea ce merge bine. Acest lucru îl poate face pe partenerul tău să se simtă prost și implicit, și relația să meargă prost. Nimeni nu-și dorește să trăiască așa.

2. Nu aștepta ca partenerul tău să știe la ce te gândești

Cu siguranță știi acele cupluri care își pot termina reciproc frazele, sunt mereu sincronizate (poate că e vorba de un cuplu dintr-un film) însă, în viața reală, nu te aștepta ca partenerul să știe ce gândești sau ce ai nevoie, fără să spui asta.

Oamenilor le e frică să întrebe și să ceară ceea ce au nevoie. Dacă nu-i ceri partenerului ceea ce ai nevoie, nu doar că nu va ști de ce anume ai nevoie, dar poți rata ca el să te surprindă, la un moment dat.

3. Nu te lăsa distrasă atunci când sunteți împreună

Timpul pe care îl petreci alături de partenerul tău este într-adevăr special. Însă, dacă te lași distrasă de alte lucruri, nu te poți bucura la intensitatea dorită de timpul petrecut împreună.

Poate fi dificil să lași telefonul deoparte, să închizi calculatorul sau să mai lași televizorul din când în când, mai ales dacă toate astea fac parte din rutina ta. Însă, dacă le vei lăsa deoparte, chiar și pentru puțin timp, vei aprecia mai mult compania partenerului tău și vă va consolida și relația.

4. Nu mai evita discuțiile dificile

Este mult mai ușor să eviți probleme care te frământă în loc să te înfrunți. Evitarea conversațiilor despre viața voastră sexuală sau despre ceva care crezi că nu a mers întocmai în regulă va fi mult mai dificil din punct de vedere emoțional să treci peste. Iar pe lângă asta, nici nu vă ajută în relație. Chiar dacă ai impresia că, dacă nu vorbiți despre problemele pe care le aveți, ele vor dispărea, în realitate ele tot există.

5. Nu lăsa nesiguranța să stea în calea fericirii voastre

Deși pare extrem de dificil (dar cu siguranță mai ușor de spus decât de făcut) să-ți lași deoparte nesiguranța să interfereze cu relația voastră, acest lucru te va afecta atât pe tine cât și pe partener. Acest lucru duce la anxietate, depresie și nesiguranță în relație. Poate face stresantă relația dintre voi și, de ce nu, chiar mai dificil să reziste.

6. Nu mai fi atât de defensivă

Cu toții putem fi ușor defensivi într-o relație, mai ales atunci când ne simțim atacați. Cu toate astea, nu faci decât să aprinzi o ceartă dintre voi doi. Putem face greșeli într-o relație, și este perfect normal, iar cheia este să ne asumăm responsabilitățile în loc să inventăm scuze sau să dăm vina pe partener.

7. Nu mai ascunde lucruri

Cuplurile ar trebui să înceteze să-și mai ascundă lucruri deoarece acest lucru nu face decât să înrăutățească relația. Ignorând sau evitând o problemă te face să crezi că ai controlul asupra situației deoarece conversația nu are loc. Este în regulă să amâni o discuție pentru că nu e locul sau momentul potrivit sau ești prea emoționată, însă nu este o idee bună să o ascunzi și să nu mai vorbești despre ea deloc.

8. Nu mai trata totul ca pe o competiție

O relație necesită lucru în echipă, iar dacă relația voastră constă în a câștiga unul, iar celălalt să piardă, atunci amândoi aveți de pierdut. Nu trebuie să concurezi pentru a avea ultimul cuvânt în relație. Relația voastră contează mult mai mult decât un câștig, de cele mai multe ori temporar.

O competiție ca între prieteni poate fi în regulă pentru un joc, însă nu și când vine vorba de a lua decizii care vă pot afecta relația.

9. Nu-ți abandona propriile dorințe și interese

Da, ești într-o relație, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți neglijezi propriile interese sau nevoi. Deși uneori crezi că atunci când ești singur ai tot timpul să faci asta, și într-o relație poți să faci asta. Este minunat să aveți interese comune, ceea ce înseamnă că vă petreceți tot timpul împreună, dar și menținerea unui nivel de independență într-o relație este la fel de minunat. Nu te lăsa pe locul doi atunci când ești într-o relație.

Citește și:
Ești îndrăgostită de persoana nepotrivită? Aceste semne sunt cel mai bun indiciu

Text: Iulia Brăslașu
Foto: Instagram.com/caro_e_

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle