Câteva recomandări literare în care să ne afundăm în această vară.
Descoperă în selecția noastră 9 cărți pe care merită să le citești în luna iulie!
Rivalele este o carte care vorbește atât despre fashion, cât și despre istorie. Personaje centrale sunt două femei care au revoluționat lumea modei, Coco Chanel și Elsa Schiaparelli, și ale căror creații au fost la fel de diferite precum opțiunile lor politice. Având la bază o cercetare minuțioasă, romanul vorbește
despre concurența aprigă dintre cele două, pe fondul apropierii războiului și a ascensiunii nazismului.
Cheryl Strayed a debutat în 2006 cu romanul Torch, dar a devenit celebră cu autobiografia Wild, care a devenit ulterior și un film nominalizat la Oscar, cu Reese Witherspoon și Laura Dern în rolurile principale. În 2012 a dezvăluit că ea se ascundea în spatele unei îndrăgite rubrici de sfaturi din The Rumpus, iar noua ei carte este o selecție a câtorva dintre răspunsurile ei.
Tânăra din Un an de odihnă și relaxare are cam tot ce îi trebuie, dar cu toate astea, viața ei este departe de ce și-ar fi dorit. Scriitoarea Ottessa Moshfegh prezintă, într-un stil frust, viața interioară a unei
eroine narcisiste, într-un roman care abundă în umor negru.
Acum vreo doi ani, Sean Penn declara că nu mai este interesat să facă în continuare meseria care l-a consacrat – să joace în filme, adică – și că se vede mai degrabă ocupându-se cu scrisul. Romanul lui de debut este o satiră socială dotată din plin cu umor și elemente absurde, despre un vânzător de fose septice care devine asasin de bătrâni, care i-a atras atenția și lui Salman Rushdie.
La L’Excelsior, Paul Hansen își descoperă talentele de portar, infirmier, grădinar, dar și consolator al celor aflați în suferință. Dar viața lui în acest imobil, alături de partenera sa, Winona, nu va rămâne liniștită pentru multă vreme. Cel mai recent roman al lui Jean Paul Dubois este câștigătorul de anul trecut al premiului Goncourt.
Note de presă, editoriale, comentarii, cronici, reportaje, articole de opinie și portrete realizate de Gabriel García Márquez sunt reunite în antologia Scandalul secolului, care va demonstra încă o dată talentele inegalabile de povestitor ale cunoscutului autor columbian.
Cel mai recent roman al lui David Grossman, unul dintre cei mai importanți autori israelieni, spune o poveste care are loc în toamna anului 1951. Pentru că nu vrea să semneze un act prin care declară că soțul ei este un dușman al poporului, Vera, o activistă în contraspionajul Armatei de Eliberare Naţională a Iugoslaviei, este trimisă în lagăr și torturată. Mai târziu, se va reuni cu fiica sa Nina, dar faptul că a lăsat-o atunci în voia sorții va crea o ruptură între ele. Zece ani mai târziu, nepoata Verei încearcă să reconstituie povestea familiei, cu o cameră video.
Lydia Quixano Pérez este o proprietară a unei mici librării care duce o viață lipsită de griji alături de fiul ei și soțul jurnalist. Acesta va fi omorât după publicarea unui articol amplu despre noul șef al cartelurilor de droguri, așa că Lydia va trebui să fugă cât mai departe. Romanul lui Jeanine Cummins a fost lăudat pentru scriitura impecabilă și autenticitatea sa, iar unele dintre cele mai importante publicații din lume, dar și scriitori celebri, i-au adus elogii.
Primul titlu al noii colecții Leda Bazar al editurii Corint este romanul Ultima doamnă Parrish de Liv Constantine. Acțiunea se învârte în jurul lui Amber, o femeie care s-a săturat de viața banală pe care o duce și și-ar dori să fie remarcată. Ar vrea să fie ca Daphne Parrish, președinta unei asociații filantropice, la a cărei viață tânjește. Așa că se insinuează în viața acesteia și în mariajul ei perfect, dar trecutul întunecat al lui Amber pare să o bântuie în continuare.
Foto: PR, Arhiva Revistei ELLE