Iata cele mai importante sfaturi pe care sa le iei in considerare atunci cand vine vorba de despre comportament placut si adecvat la birou.
1. Fii politicoasa cu toata lumea!
Indiferent de jobul pe care il ai este important sa respecti absolut orice angajat in firma in care lucrezi. Expresii magice precum ‘te rog sau ‘multumesc nu sunt rezervate doar clientilor sau persoanelor importante si de interes. Ele nu ar trebui sa lipseasca nici cand te adresezi persoanei care se ocupa de curatenie sau cand vorbesti cu colegul cu care esti in competitie. Nu uita ca felul in care te comporti cu colegii reflecta si modul in care te comporti cu clientii in situatiile stresante.
2. Telefonul tau nu e la fel de important pentru ceilalti!
Cel mai deranjant si enervant lucru la birou este sa auzi telefonul celorlalti cum suna incontinuu, fie ca e in interes de munca sau personal. Fii constienta ca cei din jurul tau incearca sa lucreze si au nevoie de multa concentrare. S-au dezvoltat destul de multe accesorii care sa te ajute sa iti auzi doar tu telefonul. O alta solutie de bun-simt ar fi sa cauti un ringtone calm, sa setezi limita minima de volum si un mod de vibrare usor.
In conditiile in care birourile in ziua de astazi sunt proiectate cu un plan deschis si impartim acelasi spatiu cu zeci de persoane, ar fi frumos din partea ta ca, atunci cand vorbesti la telefon, sa nu auda inclusiv cel situat in capatul opus, toate discutiile tale. Este de bun gust sa vorbim cu un ton redus iar, cand conversatia este personala, sa iesim din birou.
3. Dress-code: ia exemplul colegilor de munca!
Vicky Oliver, un expert in de conduita la birou, ne recomanda sa ne incadram in peisaj cand vine vorba de imbracaminte. Daca toata lumea se imbraca intr-un stil casual, este atipic si poate ridica discutii daca tu optezi pentru o tinuta prea bussines. Seful sau sefa ta ar fi cel mai bun indicator. Urmareste sablonul in care se incadreaza imbracamintea sa si incerca sa il adopti si tu. Desigur, asta nu inseamna sa nu ai stil personal. Regulile generale sunt: fara fuste prea scurte, materiale prea transparente, haine necalcate sau murdare!
4. Mai mult sapun, mai putin parfum!
Spuneam si in cazul telefoanelor, ca impartim biroul cu multe alte persoane. Este absolut esential sa vii mereu curata si sa folosesti parfumul intr-un mod discret. Daca toata lumea ar folosi intens parfumul personal, ai avea mari sanse sa lesini din cauza amestecului nereusit de mirosuri. Totodata, informeaza-te daca persoana de langa tine nu este deranjata de mirosul parfumuluitau. In cazul transpiratiei, este recomandat sa o controlezi. Foloseste deodorante si poarta mereu in geanta servetele umede pentru acele momente cristice.
Page: 1 2