8 sfaturi pentru a avea o viata boema

Un stil de viata boem nu se potriveste oricui. Dar daca te-ai saturat sa traiesti sub presiunea termenelor limita si te simti incorsetata de orele de birou, poate ca e momentul sa faci o schimbare! Radicala, dar binevenita!

8 sfaturi pentru a avea o viata boema

Ajusteaza-te pe plan locativ!

Cei mai multi dintre cei care traiesc o viata boema renunta la confortul unei locuinte spatioase si decid sa se mute in garsoniere decorate ingenios sau in mansarde amenajate fermecator, cu obiecte unicat, nu foarte costisitoare, dar foarte colorate. O locuinta boema are obligatoriu mirosul lumanarilor parfumate si pereti decorati cu colaje de fotografii.

O alta varianta ar fi sa locuiesti cu mai cu mai multi colegi de apartament. Asta daca nu ai o problema cu lipsa de intimitate, adori petrecerile si discutiile prelungite pana dupa miezul noptii si nu te simti inconfortabil in prezenta musafirilor nepoftiti, iviti in cele mai neasteptate momente.

Daca ti se pare ca seamana un pic cam mult cu viata dintr-un camin studentesc, nu te inseli! Dar noi preferam sa ne gandim la serialul „Friends'!

Pregateste-te pentru instabilitate!

E putin probabil ca o persoana boema sa aiba un job cu un program fix, de la 9 la 18. De obicei, persoanele cu astfel de inclinatii lucreaza ca freelancers. Dar, inainte de a lua o astfel de decizie, gandeste-te bine! Nu-ti da demisia daca nu esti absolut convinsa ca poti face fata unor perioade de instabilitate financiara. Pe de-o parte, fre-lancing-ul presupune venituri fluctuante, in functie de comenzi si contracte, dar si perioade foarte aglomerate, in care poti lucra pana la ore tarzii din noapte.

Deci, trebuie sa inveti sa jonglezi cu timpul si cu finantele tale! Si asta nu e deloc usor, oricat de tentant ar suna sa poti lucra cu un laptop in fata, intr-o cafenea sau intr-un parc, in mijlocul sapatamanii.

Asculta muzica, citeste carti, uita-te la filme!

Cu alte cuvinte, informeaza-te in legatura cu tot ceea ce este nou pe plan cultural si nu numai. Dar nu incerca sa te fortezi intr-o anumita directie. Pana la urma, esti definita ca persoana de ceea ce-ti place si ceea ce nu-ti place. Asa ca nu incerca sa ascunzi sau sa camuflezi asta.

Respinge cu lejeritate si fara sentimente de vinovatie orice ti se pare ca vine in contradictie cu gusturile, principiile si ideile tale. Cu alte cuvinte, nu te stradui sa te conformezi! Renunta la idei preconcepute sau la teama de a fi judecata si, in acelasi timp, nu-i judeca pe cei din jurul tau. Pana la urma, este suficient loc sub soare pentru fiecare dintre noi!

Accepta provoacari!

Chiar daca asta inseamna sa iesi din zona ta de confort. Uita de concedii in hoteluri de 4 sau 5 stele, de vacante luxoase si de resort-uri exclusiviste. Pana la urma ce poate fi mai exclusivist decat o plaja pustie, pe care o imparti doar tu cu iubitul tau? Daca ai fost obisnuita cu vacantele clasice, planuite din timp, incearca sa experimentezi iesirile spontane.

Un weekend prelungit in Delta ori intr-o cabana izolata. Sau un road-trip, in care sa incerci sa eviti autostrazile si drumurile principale si sa o iei pe drumuri de tara, iar ca variante de cazare opteaza pentru pensiuni sau pentru casele localnicilor ospitalieri. Pentru curajoase mai avem doua propuneri, nu neaparat neasteptate: cortul si rulota! Pana la urma depinde ce preferi: flori in par sau diamante in jurul gatului?

Fii creativa!

Oricine este creativ intr-un anumit domeniu sau isi poate explora creativitatea, fara a avea motivatia de a performa sau de a face neaparat bani din asta. Nu trebuie sa fie un domeniu artistic dintre cele consacrate: pictura, fotografie, muzica. Poate fi gatit, gradinarit, olarit.

Cunosc persoane care si-au facut adevarate pasiuni din tesut de covoare, confectionat tutu-uri sau tricotat. Sau poti fi mai indrazneata de atat. Ce ai zice de un video-blog? Sau de grafitti? Sau de voluntariat? Nu e neaparat o ocupatie creativa, dar cu siguranta iti va aduce satisfactii.

Traieste momentul!

Te-ai gandit cand ai facut ultima oara ceva pentru prima oara? Vezi ce greu e sa raspunzi la o intrebare atat de simpla? Asa ca experimenteaza! Cu aceeasi bucurie si curiozitate pe care le aveai atunci cand erai copil. Bucura-te intens de ceea ce iti ofera prezentul, fara sa incerci sa te gandesti prea mult la consecinte si viitor si fara sa ai regrete fata de trecut.

Daca ceva nu merge bine, nu te lasa acaparata de acea problema. Incearca sa o rezolvi, fara sa-ti faci griji pentru lucrurile pe care nu le poti controla sau care nu stau in puterea ta.

Exprima-te prin vestimentatie!

Si in materie de tinute, cuvantul-cheie este: experimenteaza! Cauta acele piese vestimentare care spun o poveste: despre tine, despre locurile pe care le-ai vizitat, despre pasiunile tale. Sau care au o poveste. Le gasesti in magazinele si la targurile vintage.

Daca ai un buget mai generos, poti sa le achzitionezi din atelierele tinerilor designeri sau, daca ai imaginatie, poti sa ti le confectionezi chiar tu. Accesorizeaza tinutele cu bijuterii de inspiratie etnica sau tot vintage! Completeaza aceste tinute cu un look relaxat: piaptana-ti parul parul cu lejeritate pe spate sau impleteste-ti cozi. Si nu te teme de accesorii: esarfele si florile purtate in par iti vor conferi, cu siguranta, un aer boem!

Renunta la masina!

Cel putin in oras. Cu alte cuvinte, mergi pe jos de cate ori poti. Asta inseamna costuri mai mici pentru transport, dar si oportunitatea de a fi la curent cu ce se intampla pe strada, de a vedea oameni interesanti sau de a intalni prieteni intamplator. O alternativa ar fi mersul pe bicicleta. Este foarte cool si, in plus, o modalitate excelenta de a fi in forma.

Text: Crina Alexe
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle