8 lucruri ciudate despre dragoste si cupluri pe care trebuie sa le stii

Studii legate de cupluri se realizeaza mereu insa am descoperit mai multe lucruri ciudate despre dragoste pe care, cu siguranta, nu le cunosteai si trebuie sa le citesti.

8 lucruri ciudate despre dragoste si cupluri pe care trebuie sa le stii

1. Cei casatoriti au ADN-uri asemanatoare

Oamenii de stiinta au demonstrat, in urma cu multi ani, ca o persoana tinde sa isi aleaga partenerul dupa asemanarea sa: aceeasi varsta, nationalitate, religie si venit finaciar. Dar un studiu recent efectuat de Academia Nationala de Stiinta din Statele Unite a descoperit ca, in general, persoana cu care ne casatorim are ADN-ul asemanator cu al nostru. Cand cercetatorii au evaluat din punct de vedere genetic 825 de cupluri au observat foarte putine diferente intre persoanele casatorite. De fapt, acestia au bagat de seama ca tendinta de a avea o relatie cu o persoana care are acelasi ADN este aproape la fel de posibila ca aceea de a alege pe cineva care are aceleasi studii ca tine.

2. Sa va uitati impreuna la filme este benefic relatiei

La un moment dat vorbeam despre cum filmele pot imbunatati viata sexuala. Ei bine, acelasi lucru este valabil si in cazul in care relatia voastra nu este tocmai stralucita cand vine vorba despre sentimente. In cadrul studiului pe care l-am descoperit, cuplurile au mers la consiliere si s-au uitat la filme cu teme legate de relatii, discutand despre acestea. Ambele strategii au functionat la fel de bine si, dupa trei ani, numarul cuplurilor in pragul divortului s-a injumatatit. Se pare ca, sa te uiti impreuna cu partenerul tau la astfel de filme si sa vorbesti despre relatia ta in contextul filmului, chiar functioneaza! Vei observa ca veti lamuri o parte din probleme voastre.

3. Glicemia scazuta poate crea neintelegeri intr-un cuplu

Certurile si situatiile neplacute dintr-o relatie pot fi consecinta unui nivel scazut al glicemiei. Intr-o cercetare a Universitatii de stat din Ohio au fost analizate 107 cupluri. Acestora le-a fost cerut sa isi masoare glicemia in fiecare dimineata si seara si sa intepe cu ace niste papusi tip voodoo, care reprezinta partenerul, in functie de cat de suparati sau nervosi sunt pe sot/sotie. De-a lungul a 21 de zile, a rezultat ca, atunci cand nivelul glicemiei era scazut, acestia foloseau mai multe ace. Motivul? Atunci cand valorile zaharului din sange sunt mici, avem pofta de mancare, asadar devenim nervosi si iritati. Sfatul nostru? Inainte sa ai o discutie cu partenerul tau asigura-te ca nu iti este foame.

4. Atitudinea modesta te ajuta in viata amoroasa

Iti gasesti cu greu pe cineva? Nu ai mai fost la o intalnire de ceva vreme? Poate sa iti fie de folos sa ai mai putine pretentii de la persoana pe care o intalnesti. Intr-o publicatie specializata in psihologie, unui grup de persoane le-a fost cerut sa dea note unor profiluri false de persoane. Calificativele au fost legate de cat de amuzanta, placuta, prietenoasa era persoana respectiva si daca ar fi acceptat o intalnire cu aceasta. Profilul persoanelor care erau mai modeste au fost cel mai mult apreciate. Un alt studiu arata ca modestia intr-o relatie asigura continuitatea acesteia.

5. Cum sa faci ca relatia ta sa fie mai puternica

Profita de timpul petrecut alaturi de partenul tau. O calatorie cu trenul, masina sau avionul care dureaza mai multe ore este ocazia perfecta ca voi sa aflati mai multe unul despre celalalt. Ii poti pune intrebari despre care sunt planurile de viitor sau chiar ce anume il deranjeaza ori ii place in anumite momente ale relatiei voastre. Asculta cu atentie! Astfel pot fi rezolvate o multime de probleme sau mici lucruri care va deranjeaza unul la celalalt. Bineinteles, apoi vine si randul tau sa spui ceea ce ai pe suflet. Vorbeste sincer si deschis. Cu siguranta, va aprecia. Daca nu, inseamna ca nu merita sa fiti impreuna.

6. Dragostea ne poate crea obsesii

Exista o explicatie pentru acele momente in care nu putem sa ne oprim sa ne gandim la persoana pe care o placem. In RMN-ul facut unor persoane care sunt indragostite arata ca acestea au un flux marit al sangelui in zonele creierului numite centrul placerii', aceleasi zone care sunt responsabile de comportamentul obsesiv-compulsiv. Acest lucru explica de ce, la inceputul unei relatii, ne concentram in mare parte asupra partenerului si de ce, de multe ori, ajungem sa idolatrizam persoana de langa noi, fara sa bagam in seama greselile acesteia.

7. Dragostea prelungeste durata vietii

Da, ai citit bine! Diferite studii au ajuns la concluzia ca o persoana casatorita traieste mai mult si ca , in acelasi timp, mariajul te face sa supravietuiesti cancerului si micsoreaza sansele bolilor cardiovasculare. Conform unui studiu efectuat la Universitatea din Los Angeles, barbatii care se casatoresc dupa 25 de ani au o structura osoasa mult mai puternica.

8. Stii exact daca relatia ta este sortita esecului sau nu

Se pare ca stim deja daca partenerul nostru este alesul sau nu. Conform unui studiu din anul 2013 publicat in revista Science. Oamenii de stiinta au pus diverse cupluri casatorite, toate la momentul respectiv avand un nivel inalt de satisfactie, sa se uite la diferite imagini ale sotului/sotiei si sa le asocieze cu o serie de cuvinte pozitive sau negative. Dupa patru ani, cei care au asociat in mod rapid cuvinte negative partenerilor au fost chiar aceia al caror nivel de satisfactie scazuse, lucru ce arata ca, inca de la inceput, au avut ganduri negative legate de partener (ascunse fiind in subconstient).

Foto: the bride and groom start a Chinese lantern from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle