8 feluri in care Facebook-ul te face o persoana mai inteligenta

Pana vei termina de citit acest articol, aproape 400.000. de persoane din intreaga lume si-au actualizat statusul de pe Facebook si mult mai multi au postat o fotografie sau un link.

8 feluri in care Facebook-ul te face o persoana mai inteligenta

Este si mai interesant faptul ca aproape 800 de milioane de persoane vor citi si vor vedea aceste statusuri. Ne incepem articolul spunandu-ti ca tot acel timp pe care il pierzi jucand Candy Crush Saga sau uitandu-te la animale haioase si parodii chiar te fac mai inteligenta. Iata cum:

Mai multi prieteni pe Facebook inseamna un creier mai dezvoltat


Unul dintre aspectele care ar trebui sa ii bucure pe cei care au multi prieteni pe Facebook este ca acest lucru reprezinta un semn de inteligenta. Si nu spunem noi acest lucru! Potrivit unui studiu realizat de profesorul Geraint Rees, numarul de prieteni de pe Facebook este asociat cu cresterea materiei cenusii din lobul median temporal al creierului, acea parte responsabila de memorie (cum ar fi amintirea chipurilor si a numelor). Sa fie acesta un semn ca ar trebui sa acceptam chiar fiecare cerere de prietenie? Putin probabil!

Facebook iti imbunatateste memoria

Unul dintre aspectele pozitive ale faptului ca ai multi prieteni pe facebook este ca acum poti tine pasul cu ceea ce li se intampla. In viata de zi cu zi probabil ai cativa zeci de amici – colegi de munca, de clasa, prietenele cu care iesi in club, familia – pe care insa nu ii vezi atat de des pe cat iti doresti. Insa, pe Facebook, o persoana normala are cel putin 300 de prieteni, mai mult decat in viata reala. Dr. Tracy Alloway, om de stiinta scotian, crede ca simplul fapt ca esti la curent cu ce se intampla in viata prietenilor de pe Facebook iti mareste, in timp, capacitatea memoriei. Creierul tau trebuie sa lucreze mai intens ca sa poata procesa tot ceea ce observi pe Facebook.

Emotii pozitive = creativitate sporita

Desi sunt multe lucruri negative pe care le putem spune despre Facebook, faptul ca ne ajuta sa tinem legatura cu cei mai mult sau mai putin apropiati are o imensa influenta pozitiva. Cercetatorii olandezi au descoperit ca persoanelor carora le-a fost aratat un film cu subiect pozitiv au reusit sa stabileasca mai usor contacte cu cei din jur si s-au descurcat mult mai bine la testele creative.

Animalele simpatice te ajuta sa te concentrezi

Este aproape imposibil sa treaca o zi fara sa vezi fotografii si filme cu cele mai simpatice si mai neastamparate animale (potrivit statisticilor, pisicile sunt pe primul loc in topul animal de pe Facebook). Un studiu realizat la Universitatea Hiroshima a dezvaluit faptul ca fotografiile cu animale dragute te ajuta sa te concentrezi si sa muncesti eficient.

Facebook ne ajuta sa ne imbunatatim gramatica

Stim, pare imposibil insa se pare ca este adevarat! Daca ar fi sa ne luam dupa mesajele si comentariile pe care le vedem pe news feed probabil vei avea impresia ca, din contra, Facebook-ul (si tehnologia in general) ne face sa uitam chiar si regulile gramaticale de baza. Universitatea Stanford a realizat un studiu analizand felul in care activitatea pe Facebook a studentilor le influenteaza felul in care scriu. Rezultatul : cei care au scris mai des pe Facebook, au comentat si au postat poze s-au descurcat mult mai bine la testele gramaticale.

Facebook ne obliga' sa citim

Chiar daca luam in considerare pozele si filmele, nu putem sa negam faptul ca, mai presus de orice, Facebook este un site care abunda in texte. Desi nu sunt multe postarile care ofera informatii importante, adevarul este ca, citindu-le, creierul nostru este afectat in diferite feluri. Un studiu recent a dezvaluit faptul ca exista doua feluri in care citim informatiile – pentru amuzament si analizandu-le. Insa ambele au efect asupra creierului nostru chiar daca folosim o partea a sa atunci cand citim despre aventurile de o noapte ale colegelor de munca si alta atunci cand optam pentru un studiu politic. Si asta nu este tot: Facebook ajuta la dezvoltarea abilitatilor de citit selectiv. Atunci cand privesti news feed-ul, creierul tau alege cuvinte si fraze, le sorteaza si te ajuta sa te focusezi numai asupra celor mai importante informatii.

Facebook iti dezvolta gandirea logica

Sa recunoastem, unul dintre marile beneficii ale Facebook-ului (si al internetului in general) este ca te ajuta sa te certi cu oricine vrei. Iar creierul tau adora acest lucru! Cercetatorii au dezvaluit ca cearta si conceptul de discutie in contradictoriu – cea in care vrei sa demonstrezi ca punctul tau de vedere este superior – ne reprezinta in totalitate. Pe toti! Iar procesul mental prin care dezvoltam o discutie in contradictoriu este extrem de benefic pentru creierul noastru. Una dintre ideile acestei teorii este ca o cearta te obliga sa gandesti abstract pentru a reusi sa dezvolti un dialog logic, persuasiv.

Jocurile de pe Facebook iti dezvolta gandirea si creativitatea

Daca nu te numeri printre cei care se joaca zilnic pe Facebook, atunci cu siguranta te-ai simtit, macar o data, agasata si enervata de cererile pe care ti le trimit prietenii tai. Si probabil te gandesti ca numai oamenii iresposnabili si cei cu prea mult timp liber se joaca pe Facebook. Ei bine, nu-i asa! Studii recente au relevat faptul ca aceste jocuri, in special cele tip puzzle, constituie unul dintre cele mai bune lucruri care se pot intampla creierului tau. Te ajuta sa iti dezvolti atentia, dorinta de succes, abilitatea de a rezolva probleme si de a face fata conflictelor.

Ne vedem pe Facebook!

Foto: Denys Prykhodov / Shutterstock.com” target=”_blank”>Facebook the largest social network in the world from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle