8 diferențe majore între ce își doresc bărbații și femeile în materie de sex

Este evident că bărbații și femeile sunt diferiți din punct de vedere fizic, dar s-ar putea să nu ne dăm seama cât de diferiți suntem și emoțional.

8 diferențe majore între ce își doresc bărbații și femeile în materie de sex

Doar prin înțelegerea și acceptarea diferențelor dintre noi, acelea mai puțin evidente, ne vom putea bucura de sex de mai bună calitate și vom putea atinge un grad sporit de intimitate.

Așadar ce-și doresc femeile în dormitor? Cum ne putem înțelege mai bine partenerii? Iată câteva sfaturi pentru a ne îmbunătăți legăturile sexuale și emoționale cu partenerii noștri.

Ce-și doresc femeile?

1. Un pic de romantism

Deși poate părea un clișeu, o femeie (chiar) are nevoie de romantism pentru a se putea bucura de intimitate sexuală. Atenția, faptul că este ascultată, gesturile mărunte – toate acestea sunt ingredientele unui cadru romantic. Atunci când o femeie știe că este ascultată, se va simți validată, înțeleasă, va fi convinsă că poate avea încredere în partenerul său. La fel funcționează și complimentele autentice sau întâlnirile în locuri inedite, care o vor face să se simtă specială.

2. Sexul nu e o cursă contra-cronometru

Romantismul nu trebuie să înceteze atunci când un bărbat și o femeie devin intimi. Romantismul este o parte importantă a preludiului, mai ales că pentru femei excitarea are loc treptat. De aceea preludiul ar trebui să dureze cel puțin 20 de minute. Pentru un bărbat, această durată ar putea părea lungă, dar în mod sigur partenera sa se va simți sexy și senzuală, dacă lucrurile nu se desfășoară pe „repede înainte'.

3. Varietatea este cel mai important condiment sexual

Știu că nu e o comparație care să-ți placă neapărat, dar sexul este precum exercițiile fizice. Atunci când repeți același exercițiu, e clar că devine mai puțin eficient (pentru că dispare elementul de inedit). Așadar, dacă un anume gest a făcut-o să ajungă la orgasm noaptea trecută, s-ar putea să nu funcționeze neapărat și mâine. De aceea, varietatea este foarte importantă și poate face sexul mai incitant. Spontaneitatea, diferite poziții sexuale, jocul de roluri, dorința de a experimenta, punerea în practică a fanteziilor – toate acestea sunt ingrediente pentru o partidă sexuală de calitate. Însă este foarte important să discutați înainte de a experimenta ceva nou, pe de-o parte pentru a nu fi în situația de a te confrunta cu un refuz, iar pe de altă parte pentru a evita situațiile în care partenerul (sau partenera) se simte inconfortabil.

4. Orgasmul nu este țelul suprem în dormitor

Un bărbat își măsoară succesul în dormitor prin numărul de orgasme obținute de partenera sa. Orgasmul feminin este important, dar nu ar trebui privit ca un punctaj pe o tabela de marcat, pentru că o femeie se poate simți împlinită sexual și fără a experimenta orgasmul. Pentru o femeie la fel de importantă (dacă nu chiar mai importantă) este conexiunea emoțională pe care o aduce sexul în relație. Sau faptul că-i poate oferi partenerului său plăcere. Un bărbat nu ar trebui să caute validare sau să se simtă respins atunci când partenera sa nu are orgasm, ci ar trebui să se concentreze pe plăcerea partenerei și pe faptul că o face să se simtă specială. Apetitul sexual al unei femei poate fi la fel de mare ca al unui bărbat, dar e posibil să nu simtă nevoia de sex dacă nu este satisfăcută mai întâi nevoia ei de dragoste și romantism. Atunci când o femeie se simte iubită, respectată și specială pentru partenerul ei, asta se va reflecta și în dorința ei de a face sex.

Citește și:
16 lucruri pe care trebuie să le faci pentru tine (dar pe care și bărbații le găsesc irezistibile)

Ce-și doresc bărbații?

1. Un pic de ghidaj

Bărbații sunt ființe care se bazează mult pe obișnuințe. Dacă un bărbat descoperă că o anume mișcare (sau gest) a funcționat, va continua să o repete. De aceea, pentru ca un bărbat să înțeleagă cu adevărat ce o excită pe partenera sa, are nevoie de niște indicii, ca să nu le spuneam de-a dreptul indicații. Așa că te poți baza pe încurajările verbale (sau non-verbale), pe limbajul corpului pentru a transmite semnale încurajatoare partenerului tău. Nu te sfii să-ți folosești mâinile pentru a-l ghida către zonele unde îți place să fii atinsă. Însă, nu uita, nu trebuie să faci nimic ca să fii pe placul nimănui! Fii cât se poate de onestă și cu ceea ce-ți place, dar și cu ceea ce nu-ți place.

2. Un bărbat vrea întotdeauna mai mult

Un bărbat acumulează multă energie sexuală, pe care simte nevoia să o elibereze, ca să se poată concentra mai mult pe emoții. Un mod rapid de a elibera această tensiune sunt partidele rapide de sex, lipsite de sentimentul vinovăției că nu performează pe măsura așteptărilor partenerei sale. Poți privi partidele rapide de sex ca pe un cadou pe care îl faci partenerului tău, pentru a se simți mai apreciat. Îl va motiva să fie mai romantic și să-ți satisfacă nevoile emoționale.

3. Comunicați și în afara dormitorului

Uneori, indiciile non-verbale nu sunt suficiente, și atunci e nevoie să vorbești direct cu partenerul tău despre ce vă incită, care sunt nevoile voastre fizice și emoționale. Este foarte important ca această conversație să nu aibă loc în timpul unei partide de sex. Pentru că în timpul actului sexual, ambii parteneri sunt vulnerabili, iar acest tip de conversație poate crea riscul unor răni emoționale. O astfel de conversație poate fi o ocazie incredibilă de a vă apropia și de a afla mai multe unul despre celălalt. Este foarte important însă ca amândoi să fiți onești și să aveți o abordare pozitivă și constructivă.

4. Respingerea îl îndepărtează

Există momente în care un bărbat simte nevoia de a face sex, dar partenera sa nu. În astfel de situații, respingerea sau lipsa de reacție sunt foarte ofensatoare pentru ego-ul masculin. Pentru că un bărbat folosește ocazia de a face sex ca o motivație pentru a se deschide emoțional, pentru a-și manifesta emoțiile și sensibilitatea. Atunci când un bărbat este refuzat în mod repetat, își va pierde atât dorința de a iniția partide de sex, dar i se va diminua și capacitatea de a-și exprima sentimentele. Când o femeie este disponibilă sexual pentru partenerul ei, îl ajută să fie, la rândul său, disponibil la nevoile ei romantice, sexuale și emoționale. Un bărbat se simte iubit atunci când este apreciat, acceptat și investit cu încredere. Uneori, pentru cupluri este dificil să-și armonizeze ritmul sexual și libidoul. Există cupluri care suferă pentru că fac sex prea rar sau nu fac aproape deloc. De aceea, cheia este acceptarea diferențelor, iar rezolvarea stă mereu în comunicare.

Citește și:
Ce inseamna, de fapt, visele erotice

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle