8 atracții turistice care s-au închis din cauza supraaglomerării

Supraaglomerarea din câteva atracții turistice din lume a obligat guvernele să le închidă pe o perioadă nedeterminată.

Supraaglomerarea devine o problemă din în ce în ce mai serioasă pentru țările care găzduiesc niște zone cu adevărat spectaculoase. În urma unor valuri uriașe de turiști, guvernele au fost nevoite chiar să restricționeze accesul în aceste opt atracții turistice din cauza distrugerii ecosistemelor:

CONȚINUT VIDEO ELLE

O tabără de bază de pe Muntele Everest nu mai este deschisă publicului

Pe partea tibetană a Muntelui Everest, turiștii puteau să ajungă cu mașina la o tabără de bază, o destinație destul de populară printre pasionați, de altfel. În 2015, 40.000 de oameni au vizitat tabăra. Supraaglomerarea a creat o problemă gravă, potrivit Conde Nast Traveller. Aici s-au găsit opt tone de gunoi, inclusiv fecale umane și echipamente de escaladat. Ca răspuns la acest comportament inadecvat, guvernul chinez a decis să închidă tabăra în februarie anul acesta. 

Canionul Fjaðrárgljúfur a fost închis după ce o mulțime de turiști au văzut destinația în Game of Thrones

Canionul Fjaðrárgljúfur din Islanda a apărut în serialul Game of Thrones și în videoclipul piesei I’ll Show You, interpretată de Justin Bieber. Destinația a devenit în scurt timp una populară, iar turiștii s-au înghesuit să vadă faimoasa regiune. Țara a restricționat accesul la canion, din cauza deteriorării atracției de către turiști.

Piața plutitoare de flori Bloemenmarkt s-a închis în urma supraaglomerării

Bloemenmarkt obișnuia să fie o piață plutitoare de flori în Amsterdam, însă ultima florărie s-a închis în aprilie 2019. Michael Saarlos, ultimul florar din Bloemenmarkt, dă vina atât pe aglomerație, cât și pe turiști, care i-au împiedicat pe localnici să mai cumpere flori. 

Golful Maya din Thailanda s-a închis după ce turiștii l-au deteriorat

Maya Bay a devenit faimos în urma filmului The Beach, cu Leonardo DiCaprio în rol principal. De atunci, 5000 de persoane au vizitat plaja în fiecare zi. Ca rezultat, ecosistemul golfului a fost afectat considerabil, obligând Departamentul Parcurilor Naționale, al Vieții Sălbatice și Conservarea Plantelor din Thailanda să-l închidă în 2018. Se pare că va avea o tentativă de redeschidere în iunie 2021.

Tot în Thailanda s-au închis mai multe insule din cauza distrugerii ecosistemelor

În 2017, Thailanda a închis insulele Koh Khai Nok, Koh Khai Nui, Koh Tachai și Koh Khai Nai. Plajele găzduiau o mie de turiști în același timp, în ciuda faptului că acestea putea primi doar 70 de oameni. Acest număr imens de turiști a distrus ecosistemul plajelor, potrivit Travel and Leisure. Ancorele bărcilor și înotătorii au deteriorat 80% dintre recifele de corali din zonă.

Walker Canyon s-a închis după ce turiștii au umplut zona pentru a admira înflorirea macilor

În februarie 2019, Lacul Elsinore, California, a fost acaparat de o înflorire surprinzătoare a macilor în Walker Canyon. Fenomenul natural a atras atât de mulți turiști într-un oraș de mici dimensiuni, încât a creat ambuteiaje, supraaglomerare și deteriorarea câmpurilor. Se pare că aproximativ 50.000 de turiști au ajuns aici doar într-o zi pentru a vedea macii. Walker Canyon a fost închis pentru a proteja câmpurile, dar și rezidenții, potrivit The Washington Post.

O fermă de floarea-soarelui din Ontario, Canada a fost închisă din cauza supraaglomerării

Marlene și Brad Bogle și-au deschis ferma de floarea-soarelui publicului larg, însă turiștii aflați în căutarea fotografiei perfecte pentru Instagram au distrus rapid locul. Un polițist a numărat 7000 de mașini care au înconjurat ferma, la un moment dat. În final, familia Bogle a decis să o închidă pentru că nu puteau face față numărului de oameni.

Insula Komodo din Indonezia s-a închis după ce oamenii au pus viața animalelor sălbatice în pericol

În aprilie 2019 guvernul indonezian a anunțat că va închide una dintre cele mai populare destinații turistice, insula Komodo, până în 2020. Anunțul a venit după ce ministerul a declarat că a prins hoți care încercau să fure 41 dintre cei 1800 de dragoni Komodo ce trăiesc pe insulă. Activiștii pentru mediu vor să se concentreze pe creșterea populației dragonilor Komodo oferindu-le hrană și asigurându-le un mediu de dezvoltare corespunzător, fără turiști.

Citește și:
10 muzee din întreaga lume pe care trebuie neapărat să le vizitezi

Foto: Shutterstock

Vezi şi locuri de vizitat în Lituania – cele mai apreciate destinații turistice!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video