7 semne care îți arată că ai nevoie în mod constant de iubire

Iubirea face parte din viața noastră, însă oare știm când acest lucru devine toxic?

Iubirea este principalul mod prin care fiecare dintre noi își arată susținerea față de persoana de lângă el. În mod cert, fiecare dintre noi are nevoie de afecțiune în viața lui, însă nu ar trebui să facă o obsesie din acest lucru.


De cele mai multe ori, această obsesie de a fi iubit își are rădăcina încă din copilărie, când poate părinții nu ne-au oferit dragostea de care avem nevoie.

Și totuși, când anume se poate vorbi despre o obsesie de a avea întotdeauna nevoie de afecțiune și iubire? De cele mai multe ori, acest lucru se manifestă printr-o dorință de a vorbi în mod constant cu partenerul sau de a-l avea întotdeauna prin preajmă.

Așadar, iată care sunt cele 7 semne care îți arată că îți dorești în mod constant iubire:


1. Încă ești în faza de negare

De cele mai multe, mai ales când suntem într-o relație nouă, vrem să avem o conexiune cât mai puternică cu partenerul nostru, însă nu ne dăm seama de faptul că totul se bazează pe conexiunea care există între cei doi. Însă, același lucru se poate întâmpla și după ce unul dintre parteneri îl înșală pe celălalt. În momentul acela, lucrurile se schimbă și vrei să ai aceeași conexiune pe care o aveai înainte.

2. Pretinzi că ești îndrăgostită, când nu ești de fapt

Cu toate ne dorim să avem parte în viața noastră de iubire, dar știm când este momentul să o primim? De cele mai multe ori, vrem să fim într-o relație, însă nu oferim nimic la schimb, iar atunci pot interveni anumite frustrări sau nesiguranțe din partea noastră.

3. Ești nesigură pe tine

Nesiguranța se poate manifesta prin mai multe feluri, iar unul dintre ele este prin dorința de a avea mereu parte de afecțiune. Obsesia pentru iubire înseamnă că îți dorești ca și partenerul tău să aibă aceleași sentimente pe care le ai și tu, deși el poate nu simte la fel. Fiecare partener are nevoie de timpul său petrecut singur, iar încrederea este baza oricărei relații.


4. Îți este teamă

Necunoscutul face parte din viața noastră și ar trebui să apreciezi momentele în care poți fi spontană. Niciodată nu știi unde poți ajunge într-o relație, iar în acest sens nu ar trebui să îți setezi așteptări atunci când intri într-o nouă relație. 

5. Te justifici mult prea mult în fața partenerului

În momentul în care îi dai mult prea multe explicații partenerului tău înseamnă că nu ești sigură de sentimentele pe care el le are pentru tine, dar și de sentimentele tale. Într-o relație, fiecare partener ar trebui să își concentreze atenția atât asupra fericirii lui, cât și pe cea a partenerului.


6. Nu ai încredere în el

Neîncrederea se poate manifesta și prin faptul că îți dorești să ai parte în mod constant de atenția partenerului, implicit de iubirea lui. Atunci când doi parteneri nu își împărtășesc sentimentele, este clar să relația dintre ei nu va funcționa. Iar dacă s-a întâmplat ca partenerul să te înșele, atunci cu atât mai mult ai motive să nu ai încredere în el.

7. Te izolezi

În momentul în care nu primești afecțiunea de care ai nevoie, vei avea tendința de a te izola și de a petrece tot mai mult timp singură. Deși poate părea modul tău de apărare, ar trebui să știi că este important să vorbești deschis cu partenerul tău despre probleme cu care te confrunți și să încerci să găsești o soluție deoarece izolarea nu îți va face bine. 


Citește și:
Iubire sau pasiune? Iată care sunt cele 8 diferențe dintre cele două

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle