7 obiceiuri zilnice care distrug pasiunea într-o relație

Perioada lunii de miere dintr-o relație nu durează pentru totdeauna, dar asta nu înseamnă că trebuie să dispară cu totul.

7 obiceiuri zilnice care distrug pasiunea într-o relație

O întrebare des întâlnită la cuplurile care sunt în relații de lungă durată este cum să mențină pasiunea vie. Pentru asta este nevoie de extra efort, de aceea specialiștii recomandă să conștientizezi câteva mici obiceiuri care pot să îți afecteze pasiunea din relație pe termen lung. Asta nu înseamnă ca ar trebui să nu îți dai voie să te simți în largul tău alături de partenerul tău, dar va trebui să ai mai mare grijă la anumite deprinderi care pot conferi monotonie și plictis relației.

După ce se termină perioada inițială de entuziasm dintr-o relație, cuplurile intră într-o etapă mai stabilă, dar mai puțin stimulantă a relației. Când oamenii se simt confortabil în prezența altor persoane, încep sa dezvolte anumite tipuri de comportament pe care nu le-ar avea în prezența unei persoane noi. Până într-o anumită măsură, e grozav să poți să fii „tu insuți” în preajma partenerului tău, dar ar trebui totuși să te întrebi cum ar fi dacă și el ar face același lucru, sau dacă face asta prea des.

Deși e de înțeles să te atragă acea etapă liniștită și stabilă a relației, nu strică să faci totuși niște mici modificări. Aici sunt 7 obiceiuri zilnice despre care experții spun că afectează pe termen lung pasiunea dintr-o relație.

1. Statul pe telefon

E tentant când te relaxezi să începi să dai scroll prin social media, dar dacă nu îi oferi partenerului tău atenția ta, acesta se va simți neglijat. De câte ori nu vezi cupluri în restaurante, iar ori unul din ei, ori amândoi stau pe telefoane și se ignoră practic. Dacă tu sau partenerul tău nu sunteți prezenți în moment, poate să vă fie afectată comunicarea în cuplu, și ca urmar și pasiunea.

2. Lipsa de siguranță din relație

Dacă ești nesigură de de sentimentele partenerului tău și ai impresia ca vrea să vă despărțiți, e greu sa menții „flacăra” aprinsă. Se pare că cei care simt că există un risc ca partenerul lor să îi părăsească, au un nivel mai scăzut de afecțiune și devotament în viața de cuplu decăt cei care nu simt acest risc. Să te gândeși însă că ar putea să aibă loc oricând o despărțire nu înseamnă însă că asta ar de gând să se întâmple. Astfel de gânduri sunt cauzate de lipsa de comunicare dintre parteneri, deci faceți un mic efort pentru a vă arăta aprecierea unul față de celălalt, pentru a crește stabilitatea relației.

3. Certurile insignifiante

Cu cât este o relație mai lungă, cu atât e mai tentant să începeți o ceartă pe un motiv ridicol. De exemplu, dacă tu ești o persoană organizată și pasionată de curățenie, dar partenerul tău e dezordonat, pot apărea multe certuri din cauza cestei diferențe dintre voi. Cu atât mai mult, dacă el simte că încerci să îl schimbi pot sa apară tensiuni între voi. Fă-ți un bine și gândește-te de câteva ori înainte să începi o ceartă dacă are rost.

4. Nevoia de a clarifica totul

Este foarte bine, recomandat chiar, să ai regulat discuții deschise cu partenerul tău, dar nu orice inconvenient necesită o discuție analitică serioasă. Poate că te pasionează terapia și discuțiile sincere, dar dacă stai mereu să analizezi orice faptă, reacție, atitudine sau replică a partenerului tău și cauți constant să rezolvi orice posibilă problemă s-ar putea ivi între voi, vei face mai mult rău decât bine. E important să discutați despre probleme importante, dar nu orice discuție sau analiză își are rostul.

5. Discuțiile constante legate de job

Desigur, ar trebui să te simți în largul tău în prezența partenerului și să poți să te plângi despre job, dar dacă vă petreceți majoritatea timpului împreună discutând despre muncă, ar fi timpul să schimbați subiectele de conversație. Când aduci stresul de la locul de muncă acasă, tot ce faci e să adaugi din stresul acela și în relația ta. Încearcă să adaugi cât mai puține probleme suplimentare, și încercați să nu discutați despre problemele de la locul de muncă mai mult de 20 de minute pe zi. Astfel, vă puteți concentra pe voi 2 și pe moomentul de față, ceea ce ar putea să aibă beneficii împotriva stresului de la muncă.

6. Uiți de acel „goodbye kiss”

Pare ceva atât de insignifiant, dar un sărut poate face o mare diferență în felul în care poate decurge o relație. Unele zile pot fi foarte încărcate, și plecăm de acasă fără acel ultim sărut. Sărutatul este un act care stimulează atât creierul cât și rstul corpului. Chiar dacă nu ați mai avut timp de sex în ultimele zile, săruturile vor menține pasiunea vie. Nu uita să îți săruți partenerul și când vă vedeți, și când vă spuneți la revedere, pentru a menține o legătură strânsă între voi.

7. Stați prea mult timp împreună

Nu trebuie să vă petreceți tot timpul împreună pentru a evita monotonia și a păstra entuziasmul. Nevoia constantă de afecțiune din partea partenerului tău, lipsa de activități în afara relației și gelozia excesivă contribuie toate distrugerea unei relații. E recomandat să nu îți petreci tot timpul cu partenerul tău nu numai ca să te focusezi și pe interesele și prietenii tăi, dar și pentru a păstra acel entuziasm în relație.

Citește și:
Ce zodii au cele mai lungi relații și iubesc cu pasiune

Text: Catinca Sulea
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle