7 lucruri pe care n-ar trebui sa le faci niciodata cand angajezi o bona

O bona buna este arma secreta a parintilor. Sa ai pe cineva de incredere (si pe care micutii tai sa o iubeasca) poate face minuni asupra sanatatii tale.

Daca vrei sa incepi cu dreptul, urmeaza aceste reguli inca de la inceput:


1. Nu fi zgarcita

Primesti ce platesti. Daca vreodata ai sa crezi ca a dat norocul peste tine platind-o pe fata de la supermarketul din colt cu cea mai mica suma cu care se poate plati, doar asteapta pana cand va primi o oferta mai buna ca a ta. Si daca folosesti aceeasi placa mereu, promitandu-i o anumita suma pe an fara sa te tii de cuvant, nu vei gasi niciodata o bona care sa stea mai mult de cateva luni.

2. Nu lasa frigiderul gol

Desigur, exista oameni care isi pun la pachet pranzul sau cina. Dar e de bun simt sa te asiguri ca e mancare in casa, iar bona sa stie ca e in regula sa manance – mai ales daca va fi acolo in timp ce copiii vor manca.


3. Nu te simti prost cautand referinte

Intotdeauna intreaba si suna alti parinti inainte de a angaja o noua persoana care sa se ingrijeasca de micutii tai. E un job care implica siguranta copiilor tai.

4. Nu te baza pe o singura bona

Ai gasit o eleva de liceu care iti place? Minunat. Doar ca e probabil sa nu fie intotdeauna disponibila in momentele in care o chemi (bal, excursii, iubiti), asadar, e intotdeauna indicat sa mai ai pe cineva. Ai totusi grija ca numarul bonei sa nu fie stiut de catre toti prietenii tai. S-ar putea ca intr-o seara ea sa fie angajata deja, iar tu vei sta acasa dorindu-ti sa o fi sunat prima.

5. Nu uita sa mentionezi regulile

Cel mai bine e cand scrii totul pe hartie: timpul dedicat somnului, cand se pot folosi electronicele, locurile in care vei fi, numerele de urgenta, ce e de facut cand fetita ta insista ca ii este permis sa manance chips-uri la cina. Exprima-te scriind toate asteptarile pe care le ai si discuta-le inainte sa parasesti casa.

6. Nu te grabi 

Aloca-ti timp pentru a-i arata bonei tot ceea ce trebuie sa stie: unde sunt pijamalele, cum sa incui usile si sa setezi alarma, cum se foloseste televizorul. Cu alte cuvinte, rezerva-ti cel putin 20 de minute din momentul in care dadaca ajunge astfel incat sa nu fii pe graba.


7. Nu ii da mesaje tot timpul

„A mancat tot Radu? Te-a lasat Maya sa o speli pe par?’. Incearca sa faci fata nevoii de a controla totul in detaliu si permite-ti sa te bucuri de momentele pe care le petreci in afara locuintei!

Text: Denisa Matei

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle