7 lucruri de vazut intr-un city break in Brasov

Brasovul este, fara indoiala, pe lista celor mai frumoase si mai incarcate de istorie orase din Romania. Ca sa poti vizita chiar toate obiectivele turistice de acolo, e clar ca nu iti ajunge o singura zi.

Iata o lista cu cele mai interesante 7 lucruri de vazut in Brasov, potrivite pentru un city break!


Piata Sfatului (cu Casa Sfatului – Muzeul Judetean de Istorie)

Probabil cel mai cunoscut si cel mai cautat loc din Brasov, este imposibil sa nu fi auzit de Piata Sfatului. Piata Sfatului era locul in care se organizau targuri pentru negustorii medivali, iar orasul s-a impus drept un important centru comercial in acea perioada. Casa Sfatului, adica primaria, a fost construita in anul 1420, firesc, in centrul Pietei. Astazi, cladirea primariei adaposteste Muzeul Judetean de Istorie.

Biserica Neagra


Poate primul monument istoric la care te gandesti atunci cand zici „Brasov’, Biserica Neagra are o istorie impresionanta. A fost construita in decurs de aproape 100 de ani, in secolele XIV si XV, este cea mai mare cladire in stil gotic din sud-estul Europei, si isi datoreaza numele incendiului din anul 1689. Reconstructia, dupa acest eveniment, a durat alt secol. Dar poti afla mult mai multe detalii despre istoria Bisericii, vizitand-o atunci cand treci prin Brasov. Se afla la 2 minute de mers pe jos din Piata Sfatului.

Cei ce sunt pasionați de astfel de locașuri, pot găsi informații utile despre mănăstirea Frăsinei, mănăstirea Radu Vodă sau mănăstirea Bârsana.

Strada Sforii

Si Strada Sforii este un obiectiv turistic destul de cunoscut al Brasovului. Aceasta strada este cea mai ingusta din sud-estul Europei, avand doar 1.32 m in latime. Ea dateaza de la inceputul secolului al XIII-lea, dar a fost restaurata recent. Te poti plimba pe aceasta mica strada atingand peretii cu ambele brate in acelasi timp.


Turnul Negru & Turnul Alb

Fiind in trecut o cetate fortificata, Brasovul detine doua turnuri care, impreuna cu zidurile, aveau rolul de a apara orasul de invadatori. Turnurile, denumite cel Negru si cel Alb, se afla langa zidurile cetatii, la departare de cativa metri si comunicau cu acestea prin poduri mobile. Astazi, insa, acestea nu mai sunt functionale. Turnurile erau deservite, fiecare, de anumite bresle, ce aveau construite bastioane. Turnul Negru era al fierarilor, iar cel Alb, al cositorarilor. Turnul Alb era cel mai ridicat punct de fortificatie al orasului.


Prima Scoala Romaneasca

Desi a fost construita in 1485, cladirea primei scoli romanesti din Brasov pastreaza o influenta arhitectonica a stilului baroc, datorita modificarilor care i-au fost aduse in anii 1760-1761. Constructia se afla in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae. Primele ore predate in limba romana au avut loc aici in anul 1583. Daca vizitezi muzeul in interior, poti admira obiecte de cult, manuscrise si carti romanesti din epoca medievala, dar si vechile sali de clasa.

Bastionul Tesatorilor


Cum povesteam si mai sus, in Evul Mediu Brasovul a fost o cetate fortificata, dar si un important centru comercial si mestesugaresc. Astfel ca diversele bresle formate aici, in functie de meserii, si-au construit fiecare cate un bastion de aparare. Bastionul Tesatorilor este o constructie cu o arhitectura unica in sud-estul Europei, iar din acest motiv l-am inclus in lista noastra. A fost atestat in documentele orasului din anul 1522! In interiorul sau se afla astazi un muzeu al Brasovului medieval.


In imprejurimi – Poiana Brasov

Daca ai timp sa iesi din oras si sa vizitezi un pic si imprejurimile, Poiana Brasov nu trebuie ratata! Desigur, iarna ai avea mai multe motive sa mergi acolo, pentru ca Poiana Brasov este cunoscuta pentru partiile sale de schi si instalatiile pe cablu, dar si vara este foarte placuta o excursie in natura. Prima mentiune documentara dateaza din anul 1427, iar in 1906 a avut loc aici primul concurs de schi organizat aici. Astazi, gasesti 12 partii cu grade diferite de dificultate, dar si baruri si restaurante, pentru cei care nu sunt pasionati de sporturile de iarna. Cum ajungi acolo din Brasov? Ei bine, tot ce trebuie sa faci este sa iei un autobuz, nr. 20, si ajungi in Poiana Brasov in aproximativ 30 de minute.


O altă destinație în apropiere este și Canionul 7 scări

În zonă se află și Cetatea Făgăraș – locul desprins din povești

Foto:123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro