7 greseli pe care le facem cand trimitem mesaje

In societatea contemporana, mesajele au devenit cel mai popular mod de comunicare. Chiar daca pare ceva relativ simplu, a trimite mesaje este o arta. De ce? Pentru ca, daca nu este redactat corect si la momentul potrivit, un mesaj poate capata un inteles gresit si iti poate face o imagine proasta.

7 greseli pe care le facem cand trimitem mesaje

Iata 7 lucruri pe care nu trebuie sa le faci niciodata in momentul in care comunici prin intermediul SMS-urilor. Daca respecti aceste reguli de aur, succesul mesajelor tale este garantat.

1. Mesajele tale sunt prea lungi


Comunicarea prin intermediul mesajelor a devenit atat de populara pentru ca este scurta si la obiect. Incearca sa fii concisa atunci cand trimiti SMS-uri deoarece nimeni nu are chef sa citeasca romane intregi pe telefon sau pe Facebook. Pastreaza detaliile picante pentru intalnirile fata in fata!

2. Trimiti mesaje prea des

Chiar daca este vorba despre ceva important, nu trebuie sa iti bombardezi interlocutorul cu o mie de mesaje inainte de a primi un raspuns. Asteapta ca persoana respectiva sa iti raspunda la primul mesaj si porneste conversatia in momentul in care sunteti amandoi disponibili. Altfel, aceasta nu va acorda suficienta atentie mesajului tau si nu o poti condamna: nimeni nu are rabdarea necesara de a citi o tona de SMS-uri.

3. Raspunzi prea greu

Ok, intelegem ca nu ai chef sa vorbesti imediat dupa ce primesti un mesaj, dar nu uita sa raspunzi dupa maxim 4 ore. Altfel, persoana care ti l-a trimis va considera ca tacerea ta este o lipsa de respect si nu se va simti prea bine. Chiar daca nu ai chef de socializare, este musai sa te gandesti putin si la sentimentele celorlalti. Nici tie nu ti-ar placea sa primesti un raspuns abia dupa doua zile.

4. Trimiti mesaje cand ar trebui sa suni

Sunt unele evenimente mult prea importante pentru a fi amintite printr-un simplu SMS. Cand este vorba despre momentele frumoase ale vietii, precum o aniversare de nastere sau un examen trecut cu brio, un mesaj va diminua importanta acestora. De asemenea, daca nu mai poti ajunge undeva, este preferabil sa suni. Un mesaj este calea mai usoara, dar poate da impresia de nepasare.

5. Folosesti prea multe emoticoane

In unele situatii, utilizarea emoticoanelor este benefica. De exemplu, daca esti invitata la o petrecere si raspunzi sec (Super.'), sarbatoritul sau sarbatorita iti va contesta entuziasmul. Dar in niciun caz nu trebuie sa ai o conversatie alcatuita in intregime din emoticoane. Cuvintele sunt magice si ele trebuie folosite mult mai des decat o fata zambitoare. Nu face exces de emoticoane, altfel seriozitatea mesajului tau va fi pusa la indoiala!

6. Scrii mesaje in timp ce altcineva vorbeste cu tine

Este o lipsa de respect sa trimiti mesaje cand te afli in compania altei persoane. Nu poti face doua lucruri bune in acelasi timp, asa ca, daca nu este o situatie urgenta, poti scrie un SMS mai tarziu si ii poti aloca toata atentia ta persoanei cu care ai iesit in oras. Sunt sigura ca va aprecia faptul ca ai fost atenta la conversatie!

7. Scrii mesaje la film

Aceasta situatie este dezagreabila din doua motive. In primul rand, lumina ecranului telefonului tau ii deranjeaza pe cei din jur. In al doilea rand, dovedeste faptul ca nu est deloc atent la film. Poti rezista doua ore fara sa iti butonezi mobilul! La urma urmelor, daca mergi la film, inseamna ca ti-ai dorit sa il vezi si este pacat sa nu te bucuri de el!

Text: Monica Macedonski

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle