Se apropie sfârșitul lui august și totodată al verii. Oficial. Nu disperați, însă, și nu vă întristați: există terapii eficiente împotriva late summer blues. Un tratament care sigur vă ajuta, amuza, emoționa, inspira este Festivalul de Teatru Independent (de Orice) Undercloud, a cărui a 12a ediție se desfășoară între 23 și 30 august, la Muzeul „Țăranului.
Dintre cele peste 30 de spectacole și performance-uri pe care le puteți vedea în aceste 8 zile de teatru independent curajos și inspira(n)t, vă propunem acum 6 spectacole inedite, care vă propun căutări și călătorii creative și surprinzătoare. Spectacole ieșite din tipare și rutină, texte și montări cu sare, piper și multe alte condimente, și un festival de teatru independent în al cărui program vă promitem că veți găsi multe spectacole care să vă cadă bine la suflet.
Putere. Povești personale (24 august, ora 18:00, MȚR – Sala Mare)
Spectacol de teatru + concert + instalație video + pictură = „un spectacol despre cât cântărim, care ne sunt penumbrele, care derapajele, josniciile, gândurile rușinoase, ştiind că suntem recuperabili şi că adăpostim fiecare un suflet'.
Bad Talks (25 august, ora 22:00, MȚR – Sala Mare)
Un spectacol declarat „dus cu pluta', populat de persoanje pe care sigur le știi, dar cu care nu ai stat de vorbă niciodată. 8 istorii de viață diferite, interpretate de același actor-regizor-dramaturg, Radu Iacoban, toate gravitând în jurul unei aceleiași situații ipotetice. Unde e granița dintre imaginație și realitate? Un posibil răspuns veți găsi în acest spectacol. Poate.
Ecce HOMO, 3 spectacole create și interpretate de Paul Cimpoieru: Homo Zeus (25 august, ora 22:00, MȚR), Homo Love (26 august, ora 19:00, Qreator by IQOS) și Homo Americanus (27 august, ora 19:00, Qreator by IQOS)
O serie de 3 performance-uri unitare ca și concept, dar total diferite ca abordare, în care Paul Cimpoieru vorbește despre el și despre mulți dintre noi. Trei povești, fiecare savuroasă în sine, despre călătoria omului contemporan prin căderi, lupte, rugăciune, ne-renunțare, despre nimicuri cotidiene care totuși contează enorm.
Persona (26 august, ora 22:00, MȚR – Sala Studio)
Cinema sau teatru, într-o seară de luni? Mai bine amândouă – contopite într-un spectacol după un film de Ingmar Bergman. Spectacolul aduce în prim plan povestea unei actriței care este copleșită de multitudinea de roluri, încât își asumă ieșirea din vârtejul vieții și se refugiază într-un spital, intrând în tăcere. Între roluri și identitate profundă, între viteza halucinantă a vieții dimprejur și tăcerea dinăuntru, vă invităm să descoperiți un spectacol care nu e numai despre o actriță și provocările ei.
Anatomie 2.0 (28 august, ora 22:00 – MȚR, Sala Mare)
Încă „și mai inedit' (sic!) decât faptul că în distribuția acestui spectacol-lectură îi veți regăsi pe Maia Morgenstern, Marius Manole, Carla-Maria Teaha, Ilona Brezoianu, e povestea de pe scenă, respectiv din spatele ei: cum se poate spune un fel de „f**k you' cancerului, în timp ce râzi copios. Așa a încercat – și a reușit – să facă regizoarea Chris Simion-Mercurian. E un spectacol luminos, care arată cum ceea ce la prima vedere ne dărâmă poate fi și o imensă sursă de putere. Iar lucrurile despre care reușim să râdem sunt lucruri pe care, cumva, le putem învinge.
Delir în doi (27 august, ora 22:00, MȚR – Sala Mare)
Un spectacol-lectură despre lucruri e-sen-ți-a-le. Precum: răspunsul la întrebarea dacă melcul și broasca țestoasă aparțin aceleiași specii. Sau despre cum o relație poate conține simultan doze indefinite de dragoste și de depărtare. După un text de Eugen Ionescu, în regia lui Chris Simion-Mercurian.