6 semne că trebuie să te desparți de partnerul tău (chiar dacă îl mai iubești)

Atunci când, într-o relație, lucrurile nu merg tocmai bine, este normal să te întrebi: „Oare n-ar fi mai bine să ne despărțim?”.

6 semne că trebuie să te desparți de partnerul tău (chiar dacă îl mai iubești)

Totuși, dacă îți iubești încă partenerul, o astfel de hotarâre este greu de luat: cum poți să iubești încă o persoană, dar în același timp să și vrei să te desparți de ea? Totuși, nu e deloc o situație neobișnuită să te îndrăgostești de o persoană nepotrivită pentru tine, oricât de minunată ar fi de fapt.

Există multe motive pentru care relația voastră nu mai merge; noi am făcut o listă cu șase dintre ele:

1. Nu mai există chimie

Chimia este unul dintre cele mai personale și subiective lucruri. Iar atunci când dispare, nu mai sunt prea multe lucruri de făcut. Absența chimiei se poate manifesta fie prin faptul că nu mai ești atrasă de partnerul tău (atât cât ți-ai dori), fie nu mai puteți atinge nivelul de intimitate cu care erați obișnuiți. Oricum, un lucru este cert: dacă nu mai există chimie între parteneri, lucrurile pot fi cu greu reparate într-un cuplu. Pe scurt, meriți pe altcineva cu care să ai o chimie incredibilă!

2. Valorile tale sunt ignorate

Atunci când îți ignori sau îți suprimi valorile, nu poți fi fericită într-o relație. Este pur și simplu imposibil. În cazul în care costul menținerii relației voastre este ignorarea nevoilor tale, este evident că trebuie să faci o schimbare. Pentru că, într-o relație, fericirea cuplului depinde de fericirea fiecărui partener. Dacă simți că idealurile, valorile și aspirațiile tale sunt ignorate sau minimalizate, atunci e cazul să te gândești serios la varianta despărțirii.

3. Există anumite aspecte ale personalității partnerului tău pe care nu știi dacă le poți tolera pe termen lung

Poate că iubitul tău are momente când se poartă ireproșabil; dar când este într-o stare de spirit mai puțin bună, este un coșmar să fii în preajma lui. Problema este că nu știi niciodată ce anume determină aceste schimbări de comportament. Și, treptat, ești secată emoțional tot încercând să-l susții și să-l înțelegi, în timp ce încerci, la rândul tău, să te protejezi de efectul acestor ieșiri. De exemplu, dacă este obsedat de ordine și curățenie, pentru el poate fi o dramă un covor neaspirat la timp sau o haină așezată în raftul grești. Și nu încerca să te amăgești: aceste lucruri nu vor dispărea de la sine!

4. Nu simți că ești o prioritate pentru partenerul tău

Meriți să simți că ești specială pentru cineva pe lumea asta. Dar dacă partnerul tău prioritizează mereu alte paliere ale vieții sale (cariera, hobby-urile, familia lui) în detrimentul relației voastre, atunci e timpul să-ți adunci curajul și să-ți pui niște întrebări.

5. Urmăriți scopuri diferite în viață

Chiar dacă aveți chimie, împărtășiți valori similare și aveți aceleași hobby-uri, asta nu înseamnă că relația va funcționa pe termen lung. Mai mult decât atât, e nevoie să urmăriți și aceleași scopuri în viață. De exemplu, dacă tu îți dorești copii, iar partnerul tău nu, atunci va trebui să decizi cât de important este pentru tine să fii mamă (iar asta nu e o decizie deloc ușoară). Și, din păcate, va trebui să trăiești cu consecințele alegerilor tale (dificile, după cum am spus!) pentru tot restul vieții (orice ai decide). Și cu siguranță nu-ți dorești să ai nici resentimente față de partenerul tău!

6. Nu folosiți același limbaj al dragostei

Dacă ai citit cartea lui Gary Chapman („Cele cinci limbaje ale iubirii') atunci știi la ce mă refer. Dacă nu, ideea lui Chapman este simplă: el sustine că, dincolo de limbajul specific în care fiecare dintre noi își exprimă sau primește iubirea, există cinci limbaje principale: cuvintele de încurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile și mângâierile fizice. Iar dacă partenerul tău nu-și exprimă iubirea în limbajul pe care tu îl consideri cel mai important, atunci nu te vei simți niciodată pe deplin iubită. Îți poți imagina viața ta alături de un om de la care care nu vei simți niciodată acea dragoste totală pe care o aștepți și pe care ți-o dorești?!

Dacă relația ta se regăsește în una dintre situațiile descrise mai sus și ți se pare că nu se îndreaptă niciunde (sau cel puțin nu către ceea ce-ți dorești tu), atunci poate că e momentul să-i pui capăt. Pentru că lucrurile nu se vor schimba de la sine și, cu siguranță, nici pentru tine nu vor deveni mai puțin importante, ci din contra: vor fi mai pronunțate și mai dureroase. Nu spun că nu e posibil ca, în unele cazuri, situația să se poate schimba, dar asta implică mult efort din partea amândurora.

Dacă ai o relație care „merge așa și așa' și nu este o relație extraordinară, care să te împlinească, sfatul meu este să te desprinzi de ea, chiar dacă, inițial, costurile emoționale ți se vor părea mari. Pe termen lung, îți vei mulțumi!

Citește și:
Secretele unei relații de succes, de care orice cuplu ar trebui să țină cont

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle