5 tipologii de relatii mama-fiica: ce este bine, ce este dificil si ce sa imbunatatesti

Fie ca va purtati ca doua surori sau ca niste partenere puse in permanenta pe harta, cu siguranta e loc de mai bine. Afla ce fel de relatie ai cu mama ta si cum o poti imbunatati.

Cele mai bune prietene


Sunteti genul care aveti rezervata o seara pe saptamana numai a voastra, cand luati masa impreuna sau iesiti la film. Numarul de telefon al mamei tale este salvat pe „apelare rapida’.

Aspecte pozitive: Sa ai o relatie „de la egal la egal’ reflecta incredere in sine de ambele parti. Din punctul de vedere al sanatatii comunicarii, o astfel de relatie reprezinta o mare sursa de energie pozitiva.

Aspecte dificile: Cateodata, o fata are nevoie de mama ei, nu de o ‘tovarasa de joaca’. Studiile au confirmat ceea ce o multime de femei stiu deja: atunci cand fiicele se afla fata in fata cu o mare schimbare, cum ar fi maternitatea, ele chiar au nevoie de mamele lor in calitate de „experte avizate’, si nu de prietene. Iar roata se poate intoarce: de exemplu, mamele se simt ranite daca fiicele lor nu au rabdare cu ele cand vine vorba de gadget-uri si tehnologii noi.


Ce poti imbunatati: Ambele parti trebuie sa-si respecte rolul adevarat. Este foarte important sa recunoastem diferentele dintre generatii si sa adoptam un comportament adecvat varstei. In plus, si tatii sunt implicati in povestea asta. De exemplu, este normal ca o fiica sa-i povesteasca mamei sale despre problemele din relatia de cuplu, dar exista riscul ca mama sa-i povesteasca sotului, ceea ce compromite relatia fiicei cu tatal sau.

Surorile

Poate ca nu vedeti un film impreuna in fiecare seara, dar intre voi exista o relatie profunda, marcata totusi de sentimente de rivalitate, similare cu cele existente intre frati.


Aspecte pozitive: Este cat se poate de clar ca aceasta relatie se bazeaza pe faptul ca va doriti sa va asemanati una cu cealalta si, in ciuda diferentei de varsta, sa va intelegeti reciproc.

Aspecte dificile: Senzatia de competitie. Intotdeauna exista sentimente de rivalitate in familie, sentimente pe care le reprimam. Se intampla cand rolurile sunt neclare si confuze. Usile se deschid pentru fiice si, in acelasi timp, se inchid pentru mame. Asta ar putea cauza resentimente si certuri. De asemenea, fiicele se aseamana adesea cu mamele lor si, prin urmare, ele ar putea adopta o gandire de genul „mama mea este mai desteapta si mai apreciata decat mine’.


Ce poti imbunatati: Pentru a diminua orice fel de sentimente de competitivitate, ambele parti ar trebui sa incerce sa se gandeasca ce anume cauzeaza aceasta rivalitate si cum ar putea tempera lucrurile. Nu reactionati cu acelasi sentiment de competitivitate! Daca relatia se strica, putin timp petrecut la distanta le va ajuta atat pe mame, cat si pe fiice sa-si dea seama ceea ce isi doresc si ceea ce nu din relatia cu cealalta. Vorbiti despre asta si dati-va sansa unui nou inceput, in termeni diferiti.

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle