5 situatii cand ar trebui sa renunti la perfectionism!

Un nou studiu publicat in revista de specialitate Review of General Psychology a demonstrat ca incercarea de a atinge perfectiunea poate duce la anxietate si chiar la depresie, lucru ce poate avea consecinte grave.

5 situatii cand ar trebui sa renunti la perfectionism!

Pentru a te convinge ca uneori tendinta catre perfectionism este de prisos, iti oferim cinci exemple de situatii cand perfectiunea poate fi clasata ca suficient de bine':

1. Atunci cand faci o prezentare!

Vorbitul in fata unei audiente, nu conteaza cat de mare sau mica, este un lucru dificil si presupune emotii pentru majoritatea persoanelor.

Este important ca tu sa oferi informatii relevante si ca cei care te asculta sa afle ceva nou, insa nu ar trebui sa te stresezi prea mult incercand sa retii fiecare cuvant si sa vorbesti asemenea unui robot, persoanele in fata carora faci prezentarea isi doresc sa vada in fata lor o persoana normala.

Incearca sa retii informatiile de maxima importanta si sa ai un discurs lejer, care sa nu para fortat sau invatat pe de rost.

2. Greutatea ideala!

Daca ai reusit sa atingi greutatea dorita si potrivita pana acum, probabil ca ti-ai dat seama ca este foarte dificil sa te mentii. De asemenea, de-a lungul timpului ai invatat ca lucrurile sunt intr-o continua schimbare, relatiile, locul de munca, tu, toate aceste aspecte se modifica. Astfel, ai putea pierde sau castiga cateva kilograme.

Important este sa nu te ingrijorezi prea mult, decat daca aceste schimbari sunt majore, incearca sa te mentii sanatoasa si sa mergi inainte. In timp, si situatia acestor kilograme pierdute sau castigate se va redresa.

3. In timpul unui interviu de angajare!

Interviurile de angajare se numara printre situatiile cand incercam sa ne aratam latura cea mai buna si sa ne evidentiem calitatile. Angajatorii cauta persoane cu experienta si cunostinte in domeniu, insa isi doresc ca acestea sa nu fie prea rigide si sa reuseasca sa se integreze in echipa.

Nu incerca sa demonstrezi cat esti de perfectionista, serioasa si corecta, pentru ca ai putea parea lipsita de flexibilitate si incapabila de a te adapta situatiilor si persoanelor noi. Nici un angajator nu isi doreste ca o asemenea persoana sa faca parte din echipa lui. Incearca sa te prezinti asa cum esti, fara sa depui prea mult efort!

4. Cand astepti momentul potrivit' pentru a face ceva!

Un copil, o calatorie in India, job-ul visat sau incetarea unei relatii, fiecare dintre noi are un vis sau un plan ce ne-ar putea aduce fericirea. Insa, pentru a atinge implinerea acestuia asteptam momentul potrivit', atunci cand toate astrele si circumstantele vor fi in favoarea noastra, iar planul nostru va avea toate sansele de reusita.

Adevarul este ca acest moment nu va veni niciodata, pentru ca viata este in continua miscare si intotdeauna apare ceva neprevazut. Poate ar fi mai bine sa creezi o lista cu toate conditiile minime acceptate pentru a sari cu ochii inchisi si sa incepi sa-ti traiesti visul! Vei fi mai fericita decat te astepti!

5. In timpul unei discutii dificile cu o persoana draga!

Atunci cand ai o problema cu cineva care iti este foarte apropiat, fie vorba de sex, bani sau treburi casnice, te poti astepta ca o simpla discutie, in care tu ii spui ce te deranjeaza, va rezulta in rezolvarea problemei.

Insa, in asemenea situatii controlul nu este detinut doar de tine, ci depinde si de partenerul tau de conversatie si este mai putin probabil sa stii ce turnura ar putea lua discutia. Poate ar fi mai bine sa rezolvi lucrurile pas cu pas si sa nu va limitati la o singura discutie.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle