5 sfaturi despre relații care, de fapt, nu sunt în avantajul tău

Știi și tu câte sfaturi pentru o relație perfectă poți găsi doar la un click distanță. Însă multe dintre informațiile care îți prezintă perspectiva unei astfel de relații, sunt, de fapt, cele care pun într-o lumină nefavorabilă lucrurile cu adevărat importante și îți creează așteptări nerealiste.

5 sfaturi despre relații care, de fapt, nu sunt în avantajul tău

Având în vedere cât de greu este să faci diferența între sfaturile care ți se potrivesc și cele pe care trebuie să le eviți, am realizat pentru tine un top cinci al celor mai nefondate sfaturi, pe care nu trebuie să le respecți întocmai:

1. Toată lumea caută monogamia

Da, multe persoane doresc să își găsească o persoană alături de care să-și petreacă viața. Totuși, asta nu înseamnă că acum este momentul sau că tu ești persoana potrivită cu care vor ajunge în acel punct. Dacă cineva nu își dorește să fie doar partenerul tău, nu înseamnă că acea persoană nu te place cu adevărat. Într-o asemenea situație trebuie doar să înțelegi faptul că persoana de la care tu ai aceste așteptări nu este încă pregătită pentru un astfel de angajament.

Deși monogamia poate fi unul dintre lucrurile pe care le cauți la partenerul tău, nu uita că fiecare dintre noi are opinii și așteptări diferite. Dacă privești relația doar din această perspectivă, îți refuzi șansa de a construi o relație mai puțin convențională, dar frumoasă, care eventual te poate duce în punctul în care îți dorești. Fii sinceră cu ceea ce îți dorești și lasă lucrurile să vină de la sine. Nu forța monogamia de la început.

2. Nu spune prea repede ceea ce simți față de partenerul tău

Sunt atâtea reguli despre momentul ideal pentru a-ți împărtăși sentimentele, majoritatea rezumându-se la faptul că niciodată nu trebuie să fii tu prima care spune te iubesc. Jocuri, jocuri, jocuri…

Dacă îți dorești cu adevărat ca relația ta să fie autentică și reală este cazul să renunți la astfel de jocuri și să îți asumi sentimentele față de partenerul tău. În acest mod vei afla ce își dorește persoana de lângă tine, dar și dacă sunteți pregătiți pentru un viitor comun.

3. Nu face sex până la a treia întâlnire

Acest sfat se leagă de ideea că înainte de a ajunge la acest capitol, ai nevoie de o atracție mai profundă, nu doar de cea fizică. Dar timpul nu are nicio relevanță în acest caz. Poți face sex de la prima întâlnire sau poți ajunge să faci asta după un an.

Atâta timp cât amândoi puteți discuta deschis despre acest subiect – metode contraceptive, prezervative – ești în siguranță! Cu cât analizezi mai mult un lucru natural, cu atât îi poți îndepărta din frumusețe.

4. Fiecare dintre noi este heterosexual până la proba contrarie

Lumea în care trăim acum este într-o continuă schimbare, iar oamenii nu mai au o problemă (ceea ce ne bucură) cu a fi ceea ce își doresc și cu a iubi pe cine aleg. Astfel, dacă te simți atras de o persoană de același sex, nu îți refuza șansa de a accepta asta, deoarece riști să ratezi niște relații cu adevărat frumoase și speciale.

Dincolo de acest fapt, dacă presupui că cineva este heterosexual doar pentru că iese cu tine la o întâlnire, greșești. Trebuie să fii mereu curios și deschis pentru noi oportunități și schimbări.

5. Trebuie să fii fericită, slabă și frumoasă înainte de a te gândi să ieși la întâlniri

Iubirea de sine și faptul că te accepți așa cum ești sunt două dintre cele mai importante lucruri pe care o relație trebuie să se bazeze. Cel mai mare bine pe care ți-l poți face tu însăți este acela de a vedea frumusețea pe care o deții. Cel mai important lucru, pe care sigur mereu îl tot auzi, dar care are un rost binemeritat, este: să fii tu însăți, iar persoana potrivită n-o să întârzie să apară.

Citește și:
7 lucruri despre bărbați pe care femeile le uită adeseori

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle