Probabil că ești sătulă de toate cele articole în care se vorbește despre semnele care ar trebui sa te avertizeze că în relația ta ceva nu merge bine. Și cu atâtea semnale de alarmă, am devenit mult prea vigilenți și punem sub semnul întrebării orice interacțiune, cu atât mai mult cea cu partenerul nostru.
Așadar, cum știm dacă o relație este cu adevărat benefică pentru noi? Care sunt semnele pozitive după care trebuie să ne uităm și să ne ghidăm?
Dacă găsești pe cineva de care îți place cu adevărat și cu care ți-ai dori să începi o relație, atunci ar trebui să identifici acele semne care îți arată că ești pe drumul cel bun. Cu alte cuvinte, găsești în acea relație echilibru, apreciere, afecțiune, devotament, sprijin și înțelegere, adică acele coordonate care definesc o relație sănătoasă.
Descoperă, așadar, semnele care îți arată că relația voastră este făcută să dureze:
Partenerul tău zâmbește atunci când te vede intrând într-o încăpere și se concentrează asupra conversației cu tine, prin urmare te simți importantă și specială pentru el. Sunt mici detalii, dar devii mult mai încrezătoare în prezența lui (și este valabilă și reciproca). Atunci când ești cu el, greutățile de peste zi par dintr-odată mai puțin importante și parcă nici nu te mai afectează la fel de mult că plouă de cinci zile neîntrerupt sau că șeful te-a mustrat pe nedrept. Totuși, poți supraviețui (și) fără el, și-ți place că lucrurile stau așa.
Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte într-o relație. Dacă puteți aborda cu lejeritate orice subiect, de la temeri la subiecte tabu (care erau așa pentru tine în alte relații), atunci aveți probabil o relație solidă. E mare lucru să puteți vorbi deschis despre planuri de viitor (inclusiv pe termen lung), despre posibilitatea de a avea copii, despre cum vedeți voi evoluând relația. E un semn important că amândoi sunteți maturi și că sunteți pregătiți pentru provocările vieții de cuplu.
O relație armonioasă nu înseamnă deloc absența unor discuții în contradictoriu, însă e important să știți să le gestionați și să dezamorsați situațiile conflictuale. Dacă tu și partenerul tău vă comportați ca niște adulți și încercați să vă rezolvați problemele fără jigniri gatuite, fără atacuri sub centură și fără urlete, atunci e posibil să fi tras lozul câștigător!
Partenerul tău ar trebui să-ți arate cât de mult te iubește și te apreciază, nu doar să-ți spună. Evident, dacă vă spuneți unul altuia „te iubesc', asta nu înseamnă că declarațiile voastre nu au acoperire în relitate. Dar acțiunile vorbesc întotdeauna mai puternic decât cuvintele! E firesc să ai și momente de îndoială, dar ideal ar fi ca ele să fie cât mai rare! Până la urmă, suntem cu toții oameni!
Este important să vă doriți același lucru în viață. De exemplu, trebuie să fiți pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește copiii și căsătoria. Dacă partenerul tău își dorește alte lucruri și pentru el sunt mai importante cariera sau voluntariatul, trebuie să te gândești bine ce reprezintă asta pentru tine. Evident, orice relație se traduce și printr-o serie de compromisuri, dar este important ca aceste compromisuri să nu însemne sacrificarea propriilor valori, pentru că asta duce în timp la frustrare și la transformarea relației într-una toxică. Așa că este vital ca tu și partenerul tău să împărtășiți aceleași valori înainte de a investi (și) mai mult în relația voastră.
Foto: Imaxtree