O despărțire sau o pauză în relație poate fi dificilă dacă unul dintre parteneri ofera mai mult decât celălalt.
Dacă te afli în situația în care tu ești cea care vrea să luați o pauză, trebuie sa știi că nu ești responsabilă de fericirea partenerului și nu trebuie să te simți vinovată dacă l-ai rănit cu această decizie. Până la urmă amandoi trebuie să fiți fericiți când sunteți împreună, iar tu momentan clar nu ești.
Ai încredere în instinctele tale, dar „lasă și loc de bună ziua’, pentru că nu știi niciodată la ce concluzie vei ajunge după această pauza și s-ar putea să îl vrei înapoi, așa că ai în vedere asta.
1. Află de ce vrei o pauză
Fie că recunoști sau nu, simplul fapt că ai contemplat această variantă ar trebui să îți ridice niște semne de întrebare. De ce vrei o pauză? Ești nefericită? Dacă da, de ce? Se poate lucra la asta împreună sau e mai bine să porniți pe drumuri separate?
Este foarte important, mai ales în cazul unei relații de lungă durată, să știi ce te nemulțumește și, mai ales să fii sinceră cu asta față de partener. Este mai bine pentru amandoi să fiți separați dacă nu mai există atracție dintr-o parte sau dacă nu se poate ajunge la un numitor comun.
2. Nu vorbiți deloc
Dacă ești ferm convinsă că o pauză de la relație te va ajuta să îți purifici mintea și să iei o decizie bună pentru tine, atunci ar fi bine să discuți cu partenerul tău despre setarea unei bariere între voi. Este o decizie matură și nu de condamnat, iar partenerul tău, chiar dacă poate nu va fi total de acord, va trebui să se conformeze cu asta.
Regula aceasta funcționează 100%. Nu îți fie teamă să fii singură pentru o perioadă!
3. Setați niște reguli stricte
Încearcă să delimitezi ce este permis și ce nu destul de clar. Adu în discuție motivul pentru care vrei o pauză și cam cât de des te aștepți să țineți legătura, indiferent dacă între timp încercați să aveți întâlniri cu alți oameni sau nu. În același timp, dacă dețineți ceva comun, cum ar fi un un animal de companie sau diverse bunuri, ar trebui să stabiliți de la început ce în grija cui rămâne pentru a nu deveni o obligație pentru celălalt.
4. Nu seta o perioadă de timp
Gândește-te că va fi imposibil să respecți un termen limită în privința unei pauze atunci când nu știi la ce să te aștepți în timp ce veți fi despărțiți. Dacă depășești timpul veți fi amândoi frustrați și se vor isca noi conflicte, iar asta nu vă va face bine chiar dacă la jumătatea perioadei setate te gândești să te împaci cu el. Este vorba de explorare, iar durata acestei perioade nu poate fi delimitată nici măcar de tine.
5. Profită de această perioadă
Creează o listă cu obiectivele pe care vrei să le atingi și ține-te de promisiune. La fel de important ca și motivul pentru care v-ați despărțit este și atingerea obiectivelor pe care ți le setezi. Spre exemplu dacă vrei să cunoști persoane noi, să stai adâncită în canapea nu te va ajuta prea mult. Ieși afară, cunoaște oameni noi și vezi cum te simți cu asta. Dacă încă ai remușcări față de fostul iubit, ține minte că nu îl înșeli. Acum este momentul să te concentrezi doar pe tine, așa că fă ceea ce simți că te va ajuta să iei o decizie definitivă corectă.
Fie că veți reveni înapoi împreună sau nu, setarea unor bariere nu vă va răni. Fă ceea ce crezi că este bine, iar răspunsurile la întrebările tale nu vor ezita să apară.
Citește și:
Lucrurile care prevestesc o relație de lungă durată încă din primul an
Text: Sayyad Roxana
Foto: Imaxtree