Inainte de toate trebuie sa stii ca nu esti singura care trece prin acest… sa ii zicem impas. Studiile arata ca, in prezent, femeile au mai putin timp liber decat in anii 50. Gandeste-te doar ca mare parte din cuplurile casatorite de mai mult de 10 ani se incadreaza in categoria sexless marriage’. Acestea ajung sa aiba relatii intime de maxim 10 ori pe an… mai putin de o data pe luna. Iti dai seama?
O viata activa din punct de vedere sexual este sanatoasa. Ai sa razi, dar circulatia sangelui este mult mai buna la o persoana activa si, mai mult decat atat, corpul tau este mult mai in forma (asta in cazul in care nu te rezumi doar la o singura pozitie). Ca sa nu mai amintim ca satisface tot felul de nevoi, de la cele emotionale pana la cele psihice.
1. Dormitorul tau nu este sexy
Am auzit de multe ori expresia Dormitorul este facut pentru somn si sex’. Ei bine, chiar asa este. Daca exista prea multe lucruri care iti distrag atentia de la adevaratele scopuri al acestei camere, s-ar putea sa duci lipsa de unul dintre ele. Laptop-ul, tableta, cartile sau revistele nu ar trebui sa fie in camera aceasta. Gandeste-te ca, daca sotul tau citeste o carte sau se uita la televizor, toata atentia lui este indreptata catre orice altceva decat catre tine si… corpul tau.
Ce trebuie sa faci?
Cel putin, debaraseaza-te de orice inseamna tehnologie in dormitor. Priveste un pic toate aspectele vietii tale (cariera, familie, timp liber, viata de cuplu) si ofera-i sexului un loc important printre acestea. Daca este necesar sa iti stabilesti un program pentru asta, atunci fa-o!
2. Medicamentele pe care le iei iti taie pofta de sex
Ironia face ca, daca iei pastile contraceptive orale, nu mai esti ingrijorata de posibilitatea unei sarcini nedorite. Doar ca anticonceptionalele contin estrogen, care mareste producerea proteinei SHBG. Aceasta proteina poate bloca nivelul testosteronului, afectandu-ti apetitul sexual. Alte medicamente care iti pot taia pofta sexuala sunt cele care reduc tensiunea, starea de anxietate, refluxul gastroesofagian si antidepresivele.
Ce trebuie sa faci?
Intreaba medicul de familie despre efectele adverse ale medicametelor pe care ti le prescrie. Poti incerca, totodata, o metoda contraceptiva care nu contine hormoni, ca diafragma si prezervativele.
Page: 1 2