5 modalitati simple de a-ti pastra mintea ascutita

Importanta acestui subiect nu poate fi subestimata. Toti facem parte dintr-o societate ale carei principale caracteristici sunt intelectul si informatia. Cele doua au dat nastere ideilor, creativitatii si culturii ce ne-au adus in acest punct.

5 modalitati simple de a-ti pastra mintea ascutita

Pastrand mintea agera vei avea un constant avantaj in fata competitiei, fapt ce va duce la succesul si satisfactia ta.
In acest punct, concentrarea ta va creste constant, vei reusi sa rezolvi din ce in ce mai multe task-uri, iar ideile creative ce duc la inlaturarea oricarei obstacol nu vor intarzia sa apara.

1. Citeste constant, acumuleaza informatii si experimenteaza culturi noi


Educatia nu este instruirea pentru a face fata vietii, este insasi viata. Produce cea mai mare satisfactie si trebuie realizata doar din motive intrinsece. Nu inceta sa cauti constant informatie atat ce are conexiune atat cu domeniul tau de activitate cat si cu subiecte despre care nu ai cunostinte. Provoaca-ti mintea sa depaseasca constant bariere, sa-ti largeasca orizonturile si sa fie mereu un burete informational (cam la acest lucru se rezuma totul).

2. Dezvolta-ti o abilitate artistica

Provoaca-ti mintea in a dezvolta un talent. Nu esti niciodata prea ‚in varsta sa faci asta, insa cu siguranta este favorabil sa o faci cat mai devreme cu putinta. Vei fi surprinsa sa vezi cum dezvoltarea unei noi abilitati iti va deschide noi drumuri si te va ajuta sa te perfectionezi in domeniile pe care esti stapana deja. De asemenea, vei avea calea deschisa catre relationarea cu un alt grup de oameni, rezultand in noi conexiuni sociale.

3. Antreneaza-ti memoria prin a renunta la liste.

Daca poti, incearca acest exercitiu pentru o saptamana. Pune tot ce trebuie sa faci pe hartie si ascunde-o. Incearca sa iti antrenezi mintea in a-si aduce aminte. Creierul tau este extrem de puternic si vei observa cu timpul, cat de usor iti va fi sa iti aduci aminte de task-uri, sa prioritizezi si sa rezolvi ce ai de rezolvat.

4. Ofera-i creierului tau timp pentru a putea asimila informatia.

Traim intr-o era in care experientele si informatiile noi sunt constante. Acest lucru este extraordinar! In acest proces de acumulare este bine sa incerci realizarea unei analize interne in legatura cu ce ai invatat si care iti sunt scopurile. Unele persoane mediteaza in timp ce alearga, altele in timp ce asculta muzica sau inainte de culcare. Gaseste ‚spatiul ce iti permite asimilarea a ceea ce ai invatat si frecventeaza-l cat mai des cu putinta.

5. Hraneste-te, odihneste-te si fa sport in mod constant

Sa ii oferi mintii tale odihna si energia corespunzatoare este esential pentru ca aceasta sa fie capabila sa dea randament maxim. Adesea, multe persoane uita de necesitatea si importanta acestor aspecte. De asemenea, supunerea corpului la activitati fizice este o modalitate sigura de regenerare a propriei minti. Daca vreodata te simti stresata, fara inspiratie, ori trista, cateva zile de nutritie adecvata, un program de odihna corespunzator si antrenament fizic te vor pune pe picioare.

Text: Lavine Jianu

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle