5 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de ii da copilului un smartphone

Orice parinte al unui copil aflat in scoala gimnaziala stie ca a-i da acestuia un telefon presupune mult mai mult decat simpla cumparare a acestuia. In aceasta era digitala, trebuie sa stii cateva lucruri importante pentru a putea sa te descurci cu toate problemele familiei.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute in decizia de a-i oferi copilului tau un smartphone.


Nu exista un numar magic atunci cand vine vorba despre varsta

Momentul difera de la copil la copil. Ar trebui sa iei in considerare responsabilitatile pe care le are, contributiile familiale si cum se descurca cu tehnologia la care are acces deocamdata.

Scopul telefonului

Daca ai luat decizia de a-i da copilului tau un smartphone, asigura-te ca si el este constient de ceea ce inseamna acest lucru. Ia un considerare realizarea unui fel de contract in care sa fie trecut clar scopul telefonului la momentul respectiv si discutati pe marginea lui pe masura ce nevoile sale se schimba. De asemenea, vorbeste-i deschis despre consecintele care vor urma daca telefonul va fi folosit inadecvat. Gandeste-te si daca esti presata sa ii achizitionezi un smartphone.


Vorbiti despre telefon cu mult inainte de a-l cumpara

Chiar si inainte sa aiba propriul smartphone, copiii sunt familiarizati cu alte dispozitive echipate cu jocuri, aplicatii si retele sociale. Telefonul in sine este adesea cel mai putin utilizata componenta a unui astfel de dispozitiv, asa ca asigura-te ca discutia voastra acopera toate aceste functii ale smartphone-ului.

Ia in considerare comportamentele legate de tehnologie ale intregii familii

Nu doar copiii devin dependenti de ecranele smartphone-urilor. Tehnologia preia controlul asupra intregii familii, si multi parinti neaga faptul ca sunt dependenti de aceasta. Gandeste-te la ce fel de model esti pentru copilul tau. Gandeste-te la amintirile cu care vrei ca el sa ramana si incearca sa folosesti tehnologia ca pe un aliat.

Nu privi decizia ca pe una in totalitate negativa

Suntem fixati in principal numai pe aspectele negative ale impactului tehnologiei asupra copiilor si uitam sa le celebram pe cele pozitive. Distractia si jocurile pot fi foarte bune, cu masura, iar telefonul face comunicarea foarte facila. Putem tine legatura cu rudele aflate la mii de kilometri distanta si pana si profesorii incep sa integreze utilitatea smartphone-urilor in programa pe care o predau.

Text: Ruxandra Marin
Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle