Cum ti-a venit ideea scrierii unei carti, Viata in ritm de tenis’?
In ultimii ani am inceput sa strang notite. Practic, scriam despre toate experientele din care invatam cate ceva. Le scriam, in primul rand ca sa le invat eu foarte bine, inainte sa le pot transmite mai departe. Ma gandeam ca mi-ar placea sa-i invat pe cei mici care joaca tenis, dar editura Curtea Veche a venit la mine cu ideea de a scrie o carte pentru toti copiii, asa ca dupa cateva intalniri ne-am apucat de treaba.
Citeste si:
Horia Tecau lanseaza o carte pentru copii
Cum a fost procesul de scriere? Ce te-a inspirat?
Procesul de scriere a unei carti a fost ceva inedit pentru mine. Marea provocare mi s-a parut traducerea mesajelor mele, pe limbajul copiilor, ca sa fie citite si intelese cat mai bine. Dorinta de a-i atrage pe copii catre lectura si sport a fost inspiratia si motivatia mea.
Daca ar fi sa alegi doar un lucru cu care sa ramana cineva care citeste cartea ta, care ar fi acela?
Visul. Ai nevoie de un vis, de o dorinta. Totul pleaca de acolo.
Te vezi scriind si alte carti in viitor?
Da, mi-a placut aceasta experienta si voi mai scrie. Dar nu in perioada imediat urmatoare, deocamdata este timpul pentru „Viata in ritm de tenis’.
Citeste si:
Interviu exclusiv: Horia Tecau
Cum se aseamana procesul de a scrie cu un joc de tenis? Dar cum se deosebesc?
La scris, ca si la tenis, am avut nevoie de: cunostinte, implicare, concentrare si capacitatea de a lucra in echipa. In schimb, la tenis trebuie sa iau decizii rapide pe moment, decizii care pot influenta soarta unui meci. Pe cand la scris, am timp sa mai schimb pe parcurs. La scris nu am simtit nici o presiune pe cand la tenis e altceva, trairile sunt mult mai intense si ritmul este extrem de rapid.
Foto: Ovidiu Moisin