3 obiceiuri periculoase pentru relatia ta

Cat de des ti s-a intamplat sa te indragostesti si sa crezi ca ti-ai gasit sufletul pereche, iar relatia sa se destrame, fie dupa trei luni, sase luni, un an sau douazeci? Aceasta experienta te-a facut sa te intrebi ce s-a intamplat cu dragostea si conexiunea de la inceput?

Dragostea nu moare accidental, moare din cauza unor motive importante. Mai jos am dezvoltat 3 dintre acestea.


1. Controlul este un semn rau

Majoritatea oamenilor intra intr-o relatie cu doua mari frici: frica de respingere si frica de posesivitate. In timp ce aceste frici apar in relatiile romantice, ele isi au radacinile in experientele din copilarie cu parintii, fratii sau surorile, sau colegii. Daca persoana iubita iti ignora apelul, acest lucru poate declansa frica de respingere. Daca el sau ea se enerveaza sau devine foarte solicitant, iti poate declansa frica de posesivitate.

Atunci cand aceste frici isi fac simtita prezenta, cei mai multi oameni apeleaza la o anumita forma de comportament prin care sa le controleze. Ar putea deveni nervosi sau solicitanti la randul lor, sau ar putea deveni iritati sau sa se inchida in ei. In mod evident, niciuna dintre aceste reactii nu ajuta dragostea. Aceasta se erodeaza tot mai mult pe masura ce actionezi din frica si incerci sa iti controlezi partenerul – sau rezisti sa fii controlat de acesta. Cercul vicios este rupt atunci cand inveti sa iti asumi responsabilitatea pentru sentimentele tale, in loc sa le abandonezi.


2. Nu te abandona pe tine

Atunci cand omiti sa mai ai grija de tine, prin ignorarea propriilor sentimente, prin judecarea propriei persoane, Prin invinovatirea partenerului de toto felul de lucruri – sfarsesti prin a te simti nesigura. Acest fapt iti hraneste frica de a-ti pierde partenerul sau de a te pierde pe tine insati.

Cu cat inveti mai mult sa te iubesti pe tine insati, cu atat vei renunta la frica de respingere. Oamenii care se iubesc pe ei insisi sunt mai buni la a stabili niste limite care sa ii protejeze de la a fi controlati sau a fi absorbiti de partener. Iar inimile lor sunt mai deschise la iubire. Frica inchide sufletul. Dragostea il deschide. Iubirea de sine sanatoasa incepe prin a invata sa fii constienta de sentimentele tale. Odata ce iti dai seama de sentimentele tale dureroase si de ceea ce iti spui pentru a le cauza, te poti deschide unui nou nivel de intelepciune si adevar.


3. Fii atenta unde duce invinuirea

Majoritatea dintre noi gasesc ca e mai usor sa vada ceea face gresit partenerul, insa mult mai greu sa observe propria contributie la sistemul unei relatii disfunctionale. Dar este atat de important sa iti muti privirea de la partenerul tau la tine. Daca ramai sincera cu tine referitor la fricile tale si comportamentul care rezulta din ele, o sa fii capabila sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce simti.


Incepe sa iti muti concentrarea de la mintea ta la corpul tau, unde se afla cu adevarat sentimentele. In loc sa iti eviti emotiile judecandu-te sau amortindu-te cu diferite dependente, fii curioasa la ceea ce incearca sa iti comunice.

Sentimente dureroase ca anxietatea, depresia, vina, rusinea, furia, singuratatea, gelozia sau goliciunea interioara, pot fi un semn ca te abandonezi pe tine in loc sa te iubesti. In loc sa iti invinovatesti partenerul pentru aceste emotii, gaseste in inima ta puterea de a-ti dori sa iti asumi responsabilitatea pentru ele. Odata ce vei face asta, iti vei da seama ca fricile si comportamentul aferent vor disparea incetul cu incetul.

Text: Ruxandra Marin
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle