Acomodarea detine potentialul de a fi aspectul care face diferenta intre un spatiu de lux, lipsit de stres si o calatorie de rau augur. Ospitalitatea e o competitie de marketing derulata de servicii si facilitati. Daca planuiesti o calatorie in curand, am pus laolalta o trecere in revista a celor mai bune sfaturi de care sa tii cont cand pornesti la drum. Fie ca acum calatoresti pentru prima data sau ca o faci in mod regulat, nu ezita sa dai scroll citind cele 20 de sfaturi de mai jos:
1. Conecteaza-te cu distractiile.
Adu-ti iPad-ul sau laptop-ul pentru a te bucura de show-urile tale preferate de pe Netflix sau inchiriaza un film de pe iTunes. Taxele sunt in general mai mici substantial fata de ce vei gasi in meniul de hotel. Daca in camera ta vei gasi un televizor cu port HDMI, pune-ti la pachet Google Chromecast-ul si conecteaza-l direct.
2. Grupeaza-ti camera si biletul de avion.
Exista anumite site-uri de travel ce iti ofera discount-uri daca iti grupezi cazarea si biletul de avion. In functie de destinatie si durata cazarii, ai putea economisi aproximativ 20% punand totul in acelasi loc, de la hotel la inchirieri de masina. Singurul impediment este ca va face rezervarile mai putin flexibile. Daca te gandesti sa faci schimbari, gruparea se poate transforma in extra taxe.
3. Fa booking-ul in mod direct cu hotelul.
Daca alegi sa suni direct la hotel, vei putea dispune de discount-uri valabile care nu sunt expuse in publicitate. Sau chiar poti beneficia de alte facilitati in mod particular daca nu mergi in sezon.
4. Reclamatii – bani in minus.
Daca anumite lucruri din cadrul cazarii tale nu au fost indeplinite dupa cum au fost promise pornind de la camere curate la zgomot, mergi si dicuta cu departamentul de management. Vei putea obtine fie restituirea totala sau partial a banilor, vouchere sau cazare gratis pe viitor.
5. Compara preturile pe alte site-uri si aplicatii similare.
Facand acest lucru, poate vei observa o varietate de preturi pe site-uri diferite. Anumite aplicatii te pot informa cu multe detalii ce iti pot aduce economisiri de finante last-minute.
6. Fa-ti un card de credit.
Noile carduri de credit ofera bonusuri odata ce te inregistrezi. Inrolandu-te intr-un nou program ti-ar putea oferi cateva puncte, zboruri aeriene gratis, discount-uri sau cazari gratis. Doua premise: un card de credit solid si timp suficient pentru a te inregistra pentru bonusurile tale pre-calatorie.
7. Vizioneaza si alte camere.
Nu toate camerele sunt create in mod egal. Inainte sa semnezi pentru un anumit spatiu, vizioneaza cateva camere din cadrul aceleiasi categorii. E posibil sa dai peste una cu o priveliste mai frumoasa sau avand un acces mai usor la diferite facilitati.
8. Castiga-ti statutul de elita.
Statusul de elita pentru grupurile ospitaliere isi pot permite avantaje de lux cum sunt check-out la o ora tarzie, check-in la o ora matinala, mic-dejun gratuit si facilitati gratuite. Discuta aceste aspecte cu management-ul. Intreaba-i daca minibar-ul necesita plata. Verifica cerintele pentru statutul de elita. Anumite locuri ti-l vor conferi doar prin simpla cazare de un anumit numar de nopti.
9. Potriveste statusul de fidelizare.
Daca deja detii statutul de elita fata de programul de loialitate al unui anumit hotel, orienteaza-te catre alte brand-uri astfel incat sa obtii un statut care sa se potriveasca. Multe dintre grupurile ospitaliere iti vor onora bucuroase cererea astfel incat sa se potriveasca statusului tau.
10. Social media.
Brand-urile ofera in mod regulat oferte prin intermediul paginilor de socializare. Da Like’ paginilor grupurilor ospitaliere pe Facebook, verifica conturile lor Pinterest si Twitter. Postarea sau tag-uirea hotelului in momentul in care mentionezi cat de bucuroasa esti de pe urma calatoriei tale poate rezulta in lucruri gratuite.
11. Profita de reducerile de grup.
Daca urmeaza sa calatoresti cu prietenii tai intrucat vreti sa celebrati ceva deosebit, suna la hotel si comunica-le si lor evenimentul. Majoritatea locurilor ofera discount-uri pentru grupuri sau camera mai mari. Daca e vorba despre o zi de nastere, aniversare sau luna de miere, vei vrea sa profiti de bunele intentii ale managerului in a-ti oferi diferite beneficii si facilitati.
12. Intreaba de o probabila cazare prelungita.
Majoritatea hotelurilor ofera discount-uri pe masura ce durata cazarii tale este mai mare. Chiar daca vorbim doar despre un weekend prelungit, cu cat vei sta mai mult, cu atat pretul camerei va fi mai mic. Contacteaza in mod direct hotelul. Daca planuiesti sa stai mai mult de sapte zile, exista mari oportunitati ca staff-ul sa iti ofere o propunere.
13. Fa booking-ul in afara sezonului.
Daca datele calatoriei tale sunt flexibile, trebuie sa stii ca preturile pot fluctua in mod dramatic de la luna la luna. De exemplu, New York ofera preturi mai mici in Iulie si August. Acelasi lucru se aplica si pentru zborurile si cazarile din Hawaii in lunile Ianuarie si Februarie. Perioadele imediat urmatoare sezonului sunt cele mai dulci.
14. Fa booking cand sunt evenimente.
Weekend-ul de dinaintea sau dupa o sarbatoare/un eveniment major ofera preturi minime. Ai grija si fii informata despre tot ce se petrece in locul pe care vrei sa il vizitezi si vei avea parte de surprize foarte placute!
15. Cauta Wi-Fi gratis.
84% din hotelurile de lux solicita plata accesului de Internet. Numai 8% din economia hotelurilor cer bani pentru Wi-Fi. Chiar daca vorbim doar despre o taxa minima, ele se vor aduna cu restul ajungand la un total la care nici nu te-ai fi gandit. Opteaza pentru o camera cu Internet inclus in camera sau informeaza-te despre Internetul gratis din zonele apropiate.
16. Nu folosi telefonul.
In loc sa faci o mare zarva despre cum sa dai telefoane si sa folosesti roaming-ul non-stop, poti da mesaje si telefoane international folosind aplicatii Wi-Fi. Ai nevoie doar de Wi-Fi sau de un hotspot mobil pentru a folosi WhatsApp, Skype si Viber pentru a da mesaje si telefoane gratis.
Text: Denisa Matei
Foto: PR