12 dintre cele mai bune documentare pe care le poți vedea pe Netflix

Sunt multe de spus despre Netflix, însă atunci când este vorba despre documentare, aici găsești orice dorești: crime cutremurătoare, istorie, sport, personalități din toate domeniile

Este greu de făcut o listă cu cele mai bune documentare pe care le poți viziona pe Netflix, însă am încercat să facem o mică selecție cât mai diversă și mai interesantă.

Schumacher

Cu implicarea totală a familiei cunoscutului pilot de curse, documentarul SCHUMACHER prezintă interviuri rare și imagini de arhivă în premieră, oferind un portret intim, dar și critic al sportivului care a obținut titlul mondial de șapte ori. Documentarul explorează numeroasele fațete care l-au format și l-au definit pe acest sportiv polivalent, parcurgând traseul ascensiunii lui amețitoare într-un sport plin de adrenalină și pericol, cu milioane de fani în întreaga lume. Voința lui de fier și puterea de a ieși triumfător atunci când nimeni nu se aștepta l-au plasat pe Michael Schumacher în centrul atenției lumii întregi. Parcursul lui Michael Schumacher a stârnit imaginația a milioane de oameni, dar succesul acestui om extrem de rezervat nu se rezumă doar la cursele automobilistice. Personalitatea lui Michael Schumacher nu este definită doar de spiritul său de luptător și de setea de perfecționism. Lipsa de încredere în sine și nesiguranța completează portretul unui om sensibil și reținut. Părinții, copiii și soția sa, Corinna Schumacher, iubita lui Michael încă din copilărie, sunt acum pregătiți să îi spună povestea…

David Attenborough: A Life on Our Planet

Producție marca Netflix prezintă cariera de peste 60 de ani a celebrului cercetător britanic David Attenborough, dar și provocările cu care planeta noastră se confruntă la momentul actual. Nu sta pe gânduri și uită-te, chit că, dincolo de a te minuna de extraordinara lume naturală, te va întrista impactul devastator al nostru, al oamenilor, asupra planetei.

My Octopus Teacher

My Octopus Teacher îl urmărește pe Craig Foster, un regizor care a petrecut un an făcând snorkeling și interacționând cu o caracatiță în largul coastei Africii de Sud. Este un film despre natură, sigur, dar este în același timp un documentar menit să te emoționeze. Pe scurt, caracatițele sunt incredibile. Aceasta este povestea unei relații dintre oameni și natură, dar este și un îndemn: nu ignora minunile care există în jurul tău.

The Tinder Swindler

Documentarul îl are în centrul atenției pe Shimon Hayut, AKA Simon Leviev „Tinder Swindler”, un escroc care s-a folosit de aplicațiile de dating pentru a obține bani de la mai multe femei din diferite țări ale Europei, pretinzând că este moștenitorul unui miliardar, totul pentru a-și finanța stilul de viață extravagant.

The Last Dance

Michael Jordan, Scottie Pippen și Dennis Rodman sunt trei dintre cele mai recunoscute nume din istoria baschetului. The Last Dance este serialul care le urmărește viața și cariera, în cadrul echipei Chicago Bulls. Documentarul este compus din filmări reale, dar și diferite interviuri cu diverse personalități din baschet.

House of Secrets: The Burari Deaths

Concentrându-se pe moartea bizară a 11 membri ai unei familii într-o casă din Burari, Delhi, India, în 2018, documentarul analizează teoriile din spatele unui dintre cele mai ciudate cazuri de sinucidere / crimă din ultimii ani.

Naomi Osaka

Naomi Osaka a devenit una dintre cele mai faimoase sportive din lume, despre care s-a vorbit mult și încă se vorbește. Acest documentar fascinant explorează diferitele faze ale carierei ei și oferă fanilor acces în viața unei tinere femei care se luptă cu presiunile sportului și ale faimei. Nu trebuie ratat!

Jimmy Savile: A British Horror Story

Vedeta britanică de televiziune Jimmy Savile a fermecat Anglia cu excentricitatea și generozitatea sa. Dar acuzațiile de abuz sexual au arătat o latură șocantă și nevăzută a personalității sale, totul ieșind la iveală după moartea lui.

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Această mini-serie cu trei episoade se concentrează pe apogeul carierei, decăderea și decesul fotbalistului american NFL Aaron Hernandez. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea, în 2013, a lui Odin Lloyd, un sportiv semi-profesionist, care făcea parte din anturajul fostului fotbalist. Aaron Hernandez s-a sinucis în 2017, la doar 27 de ani, la puțin timp după ce a aflat sentința. După ce Aaron Hernandez s-a sinucis, a ieșit la iveală faptul că sportivul suferea de o boală degenerativă a creierului: encefalopatie cronică traumatică (CTE).

Tiger King: Murder, Mayhem, and Madness

Serialul a ajuns deja la cel de-al doilea sezon și îl are în prim-plan pe Joe Exotic, pe numele său real Joe Maldonado-Passage, care e proprietarul unei grădini zoologice din Oklahoma. Documentarul pornește de la o poveste reală, iar pe parcursul acestuia Joe ajunge să aibă probleme cu asociațiile pentru drepturile animalelor din cauza pasiunii sale pentru animale sălbatice și să fie arestat. El a fost acuzat că a angajat un asasin pentru a o ucide pe Carole Baskin, cunoscută avocată pentru drepturile animalelor. Cu Joe Exotic în spatele gratiilor și Carole Baskin apropiindu-se de deținerea grădinii zoologice cu reputație proastă, saga nominalizată la Emmy prezintă în al doilea sezon noi revelații despre motivațiile, poveștile și secretele celor mai cunoscuți proprietari de feline de talie mare din America.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Serialul are la bază cartea cu același nume publicată în 2016 de James Patterson. Mini-seria de patru episoade spune poveștile celor care au supraviețuit ororilor lui Jeffrey Epstein și aduce un pic de lumină asupra modului în care acesta și-a folosit puterea și influența pentru a comite infracțiunile. În 2019 miliardarul american Jeffrey Epstein s-a sinucis în celula sa în așteptarea procesului pentru acuzații de abuz sexual şi trafic de minori.

Athlete A

Documentarul Athlete A spune povestea celui mai răsunător scandal sportiv din istoria SUA. Este povestea lui Larry Nassar, medicul echipei de gimnastică a SUA, care a agresat cel puțin 250 de fete. Echipa de jurnaliști de la ziarul The Indianapolis Star, care a publicat pentru prima dată un articol în 2016 despre abuzul instituțional din cadrul gimnasticii SUA, explorează îndeaproape poveștile victimelor.

Citește și:
10 filme care îți vor alunga plictiseala și îți vor readuce buna dispoziție

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle