Primele etape ale unei relații sunt cele mai interesante. Sunt acele zile în care te gândești cu zâmbetul pe buze la partener sau ai fluturi în stomac atunci când ești în preajma lui.
Chiar dacă este foarte ușor să te lași dusă de val, tot trebuie să rămâi cu picioarele pe pământ. Conform specialiștilor, acele obiceiuri aparent banale și inocente pe care le fac oamenii, îți pot sabota relația, chiar înainte ca aceasta să avanseze.
Lucruri precum discuțiile timpurii despre viitorul vostru sau confirmarea statutului relației pot adăuga presiune asupra relației. Ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci este ca partenerul să-ți ceară să îi lași spațiu din cauză că ar vrea o pauză. Dacă două persoane nu sunt pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește aceste lucruri, relația se poate termina fără ca tu să îți dorești acest lucru. Iată câteva obiceiuri care îți pot afecta noua relație, înainte ca ea să înceapă:
Nu contează etapa în care se află relația voastră, comunicarea este foarte importantă. Nu-ți poți asuma faptul că știi atunci când lucrurile se îndreaptă spre sfârșit. Foarte multe cupluri își schimbă statutul fără ca măcar să aibă o conversație despre acest lucru. Una dintre cele mai mari greșeli este să-l întrebi pe partener ce suntem noi?'Dacă partenerul nu este pregătit să investească în această relație precum ești tu, atunci nu este persoana cu care ar trebui să fii.
Cel mai nepotrivit mod de a începe o relație este să îl compari pe partener mereu cu fostul. Poate fi un obicei pe care toată lumea îl face, mai ales dacă păstrezi aceste comparații pentru tine. Dar ai vrea ca noul tău partener să te compare cu fosta lui iubită? Concentrează-te pe prezent și pe noua relație în care ești și lasă trecutul în urmă. Construiește lucruri noi cu partenerul.
Ar trebuie să ai o conversație cu partenerul tău despre cât de mult postezi pe social media despre noua relație. Dacă este important pentru tine să faci cunoscut faptul că ești într-o relație, spune-i asta și partenerului. Dacă partenerul tău preferă să-și păstreze viața privată, găsește o modalitate de compromis. Nu lăsa social media să-ți controleze viața. Nu-ți face un obicei de a sta pe telefon atunci când sunteți împreună. Poate fi un lucru minor, însă, în timp îți poate afecta relația.
Dacă îți dorești ca noua ta relație să se transforme într-o relație frumoasă, este nevoie să nu vorbiți mereu, asta incluzând orele în care munciți. Un simplu „Să ai o zi bună!' dimineața, este în regulă. Dacă vorbiți prea des, acest lucru îți poate împiedica dezvoltarea personală. De asemenea, este important ca fiecare dintre noi să aibă parte de intimitate, iar asta nu se poate întâmpla dacă vorbiți chiar tot timpul.
Cele mai multe persoane, care nu au fost într-o relație, și-au trait viața după propriile reguli și nu au realizat ce efect poate avea acest lucru atunci când întră într-o relație. Acum, fiind într-o relație, ar trebui să iei în considerare și păreriile pe care le are partenerul tău. Este evident faptul că nu trebuie să te schimbi pentru partenerul tău, acesta ar trebui să te accepte așa cum ești. Important este să nu-i ignori nevoile.
Atunci când ești într-o nouă relație, este posibil să întri în acea etapă în care ai vrea să rezolvi problemele partenerului. Știm foarte bine că atunci când îți urmărești părinții, poți prelua din comportamentele lor. Uneori, generalizăm aceste obiceiuri și le aplicăm propriilor relații, lucru care poate dăuna relației. Poți fi mult prea protectivă, încerci să schimbi înfățișarea partenerul sau chiar încerci să-i rezolvi problemele. În timp ce tu crezi că îți poate ajuta relația, se poate transforma în deținerea controlului, deși nu ar trebui să faci asta.
Atunci când oamenii intră într-o nouă relație, pot fi destul de entuziasmați și îi pot spune partenerului tot ceea ce se întâmplă cu ei. Dacă ai fost singură pentru ceva timp, este plăcut să ai din nou o persoană lângă tine căreia să îi spui tot ceea ce îți dorești la sfârșitul zilei. Cel mai important este să te concentrezi pe propria persoană. Poate fi destul de greu să asculți o persoană, dar mai ales să o și înțelegi. Asigură-te că îi oferi partenerului acea atenție de care are nevoie.
Este ușor să vezi felul în care o persoană își cheltuie banii. Acordă atenție asupra acestui lucru și nu te lăsa orbită de cadouri generoase atunci când intri într-o relație. Compatibilitatea financiară este importantă dacă vrei ca relația voastră să reziste. Dacă observi că partenerul nu are nici o problemă să dea mulți bani pe o cină sau pe diferite escapade de weekend doar pentru a te impresiona, iar tu economisești bani, atunci poate fi o problemă.
Pe cât de entuziasmată ești la începutul unei relații, pe atât de repede îți poți pierde tot entuziasmul. Tentația este să pretinzi că ești diferită față de cine ești tu. Atunci când se întâmplă acest lucru, poți deveni dezinteresată, chiar dacă nu îți dorești asta. Comportamentul acesta îți poate afecta relația. Încearcă să fii tu de fiecare data. Dacă ești o persoană deschisă și sincersă în legătură cu intențiile pe care le ai, iar apoi ești indiferentă, gândește-te dacă merită să te implicit în acea relație.
Poate fi normal să vorbești deschis despre ce a fost în fosta relație pe care ai avut-o, dar dacă îți faci un obicei, poate însemna că în secret tu nu ai trecut peste acea relație. Dacă te referi la o anumită relație de foarte multe ori, poți avea încă sentimente pentru acel partener. Chiar dacă nu ai trecut peste fostul, nu ar trebui să-I spui asta partenerului tău actual.
Atunci când ești într-o nouă relație, poate fi ușor să îți faci planuri de viitor. Dacă te îngrijorezi că relația se va termina, nu te vei bucura de fiecare moment petrecut cu partenerul și să îți creezi amintiri alături de acesta. Este în regulă să ai o viziune asupra lucrurilor pe care vrei să le construiți împreună, dar nu exagera. Dacă partenerul tău este The One', cu siguranță vei simți.
Text: Iulia Brăslașu
Foto: Instagram