Fiecare despărțire este o experiență diferită și, desigur, extrem de personală: cauze diferite, moduri diferite în care se întâmplă și, desigur, diferă de la o situație la alta modul în care fiecare persoană reacționează la despărțire.
Evident, este greu de prezis traiectoria unei relații, însă există, fără îndoială, câteva reguli care te pot ajuta să gestionezi mai ușor o despărțire. Noi am făcut o listă cu 11 dintre ele:
În primul rând, nu trebuie să-ți pierzi motivația și să te izolezi de restul lumii! În plus, te ajută mult să faci mișcare (indiferent sub ce formă!). Endorfinele care se eliberează în corp atunci când faci efort fizic îți sunt de mare ajutor, mai ales dacă ești cu moralul la pământ.
Chiar dacă vei fi tentată să bravezi, nu-ți ignora sentimentele! Ca să poți depăși momentul despărțirii, este important să-ți analizezi sentimentele, să le trăiești până la capăt și să te confrunți cu emoțiile tale, oricât de inconfortabilă ar fi această confruntare.
Adică fă orice îți bucură mintea și corpul! Cumpărături, o vacanță pe care o amâni de ceva vreme, o noapte (sau mai multe) petrecute prin cluburi, o escapadă de orice fel. Sfatul nostru cel mai important este să nu-ți pese de opinia nimănui!
Chiar dacă ți se pare că sună deplasat, este un sfat pe care nu trebuie să-l ignori. Uneori, despărțirile ne aruncă într-o cruntă depresie și așa ajungem să ne neglijăm chiar și propria igienă. Așa că nu trebuie să pici în această capcană: spală-te, machiază-te, nu purta pijama cât e ziua de lungă! Sfatul nostru ar fi să ieși din casă și să nu te mulțumești cu confortul canapelei. Genul ăsta de atmosferă (jaluzele trase în plină zi, dulciuri consumate compulsiv și melodii triste ascultate de zeci de ori) este foarte toxică și îți va sabota și mai mult încrederea în tine.
Aceasta este o regulă de fier! Sau de aur, depinde cum vrei să o iei! Și recomandăm să nu fie încălcată în nici o împrejurare! Cel mai bine ar fi să nu-l mai urmărești nici pe rețelele de socializare! Poate deveni o ocupație toxică, cu potențial obsesiv.
Asigură-te că nu te arunci într-o nouă relație până nu ești total vindecată de precedenta! Reconectează-te cu tine însăți înainte de a te conecta cu altcineva (din) nou.
Timpul este un remediu bun! Așa că folosește-te cu încredere de el! Gândește-te cum ai vrea să arate viitorul tău și ce aștepți de la viitor. Ce-ți dorești cu adevărat? Poate vrei să te concentrezi mai mult pe carieră și mai puțin pe viața amoroasă și pe relații. Sau orice altceva funcționează pentru tine.
8. Scapă de lucrurile care îți amintesc de fosta relație!
Poți păstra imaginea mentală a unor amintiri frumoase. Dar scapă de toate acele obiecte care îți amintesc de fostul partener! Așa că pune într-o cutie mare fotografii, cărți, haine, suveniruri și orice alt „corp delict' care ți-ar putea trezi amintiri dureroase. Și depozitează cutia aia cât mai departe de tine sau arunc-o cu totul! Așa te poți pregăti pentru un nou început!
Nu te izola, nu-ți plânge de milă, nu te îndepărta de prietenii tăi! Petrece timp cu cei apropiați și nu ezita să le ceri sprijinul, atunci când simți că ai nevoie de el. Uneori, cercul de prieteni este bun chiar și numai pentru a-ți distrage atenția.
Ia-ți la revedere de la această relație o dată pentru totdeauna, și nu te crampona de ideea că lucrurile ar putea fi reparate între voi cândva în viitor. Este un tipar care nu-ți va permite să depășești momentul și să începi un nou capitol în viața ta.
Nu te crampona de eșecul acestei relații! Bucură-te de timpul pe care îl ai la dispoziție și vindecă-ți rănile, dar nu prelungi prea mult starea de „doliu', în care suferința să reprezinte zona ta de confort.
Foto: Instagram (@lovelypepa)