10 trucuri pentru dezvoltarea creativitatii!

Rasul in hohote, exercitiile fizice sau meditatia, acestea sunt doar cateva dintre modalitatile prin care capacitatea ta de a fi creativa poate fi impulsionata.

10 trucuri pentru dezvoltarea creativitatii!

Asadar, daca ti se pare ca te numeri printre persoanele care infrunta anumite obstacole in incercarea de a fi creativi, descopera 10 trucuri simple prin care iti poti dezvolta aceasta trasatura:

1. Limiteaza-ti optiunile


Cercetarile in acest domeniu au demonstrat ca limitarea optiunilor poate trezi creativitatea. Daca incercam sa inchidem accesul catre o varietate mai larga de alegeri, atunci ne putem focusa doar pe lucrurile ramase.

2. Nu te focusa pe rezultat, ci pe caile prin care il poti obtine!

Imagineaza-ti ca te-ai ratacit si ca in loc sa fii atenta la pericolele de pe drum, te concentrezi doar pe destinatie. In mod clar, nu vei reusi sa ajungi foarte departe. Adesea, ideea unei capodopere' pe care urmeaza sa o creeam ne fascineaza, insa nu ne ofera si mijloacele necesare prin care o putem executa. Acorda mai multa atentie pasilor mici pe care trebuie sa ii faci pentru a obtine ce iti doresti!

3. Distanteaza-te de proiect!

Creierul nostru functioneaza in mod uluitor, astfel incat, reusim sa inventam mijloace mai ingenioase de realizare a visurilor, daca aceste proiecte sunt in viitor. Cu cat este mai mare aceasta distanta temporala, gandirea noastra abstracta functioneaza intr-un mod tot mai creativ. Astfel, poti observa din senin, legaturi neasteptate intre lucruri si poti obtine solutii de-a dreptul ingenioase.

4. Lucreaza intr-o cafenea

Studiile de specialitate au demonstrat ca nivelul zgomotului de fundal din cafenele, care e de aproximativ 70 de decibeli, sporeste creativitatea. Un nivel mediu de zgomot iti va cauza anumite dificultati de asimilare si intelegere a informatiei, lucru ce va declansa gandirea abstracta si creativitatea! Zgomotul prea intens, insa, te va incurca sa iti duci treaba la bun sfarsit.

5. Fa exercitii fizice intense!

Activitatea fizica reuseste sa scoata la suprafata toate ideile ascunse adanc in subconstient. Te-ai mirat si tu te modul in care ideile pareau sa curga in timpul ultimei ture de jogging, nu? Cercetatorii inca mai studiaza care este cea mai buna optiune de efort fizic pentru dezvoltarea creativitatii, insa, pentru a te convinge, iti dezvaluim ca Albert Einstein a inventat Teoria Relativitatii in timpul unei plimbari cu bicicleta!

6. Foloseste cealalta mana!

Atunci cand incercam sa facem lucruri de rutina folosindu-ne de mana stanga, in cazul in care suntem dreptaci, sau invers, reusim sa punem in miscare ambele emisfere ale creierului. Aceasta intentie rezulta in trezirea creativitatii, deoarece un schimb intens de informatii intre cele doua emisfere ale creierului intensifica si clarifica emotiile si gandurile.

7. Rade in hohote!

Tuturor ne place sa radem, nu-i asa? Iar faptul ca acesta dezvolta capacitatile creative, este un motiv in plus pentru a rade pane ne doare abdomenul. Motivul pentru care rasul reuseste sa ne transforme in fiinte mai creative este ca acesta stimuleaza cortexul prefrontal si cortexul cingular anterior – zone care raspund pentru capacitatea noastra de a crea. De asemenea, aceasta activitate ne face mai fericiti, lucru ce faciliteaza procesul creativ!

8. Atentie la gandurile intamplatoare

Ni se intampla tuturor sa fim asaltate de ganduri sau imagini ce par a fi cu totul si cu totul intamplatoare, insa, noi te sfatuim sa nu le neglijezi. Acestea ar putea fi dovezi ale unor idei bine ascunse in subconstientul tau, c ear putea servi drept baza pentru o lucrare plina de creativitate. Incearca sa ai mereu la indemana un carnetel sau un reportofon.
Acelasi lucru este valabil si pentru vise! De aceea, tine pe noptiera un caiet si un pix, pentru ca sa notezi cat mai repede!

9. Incearca sa ghicesti mai mult!

In era Google, orice informatie sau intrebare are un raspuns sigur, ce poate fi gasit printr-o simpla butonare a telefonului, tabletei sau a laptopului. Nu prea mai exista loc de indoiala, iar siguranta referitor la anumite lucruri este tot mai usor de obtinut. Data viitoare cand ai o nelamurire, incearca sa te abtii de la ajutorul oferit de Google , deoarece creierul tau poate da nastere unor solutii si raspunsuri uimitoare in momentul in care este privat de ajutorul omnipotent.

10. Analizeaza lucrurile care te inconjoara!

Ritmul alert in care ne consumam zilele si ideea pregnanta de a reusi cat mai multe, intr-un timp cat mai scurt nu ne lasa prea mult spatiu pentru idei sau ganduri creative. Asadar, incearca sa gasesti mici momente in timpul zilei, in care sa acorzi atentie lucrurilor care te inconjoara, cum ar fi momentele in care mergi pe strada. Nu te mai uita in ecranul telefonului, ci incearca sa observe cladirile, oamenii, zgomotele. Fiecare dintre acestea ar putea declansa un gand creativ si o perspective reimprospatata!

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle