10 roluri celebre despre care nu știai că au fost create special pentru actorii care le-au interpretat

Unele dintre personajele de care ai auzit sau pe care le-ai văzut în filme sau seriale au fost scrise special pentru anumiți actori.

Exemplele de mai jos ne arată că în lumea actoriei de la Hollywood este o practică destul de întâlnită ca unele roluri să fie create pentru actori specifici. 

1. Ralph Fiennes

În filmul The Grand Budapest Hotel, care îl are în rol principal pe Ralph Fiennes, povestea se concentrează pe Gustave H, majordomul unuia dintre cele mai cunoscute și impresionante hoteluri. Regizorul filmului, Wes Anderson, a dezvăluit în trecut că actorul a fost sursa de inspirație din spatele peliculei și că oricum își dorea de mai mulți ani să lucreze împreună cu el. 

2. Octavia Spencer

Guillermo del Toro a regizat filmul The Shape of Water și a lucrat la scenariu alături de Vanessa Taylor. Zelda Fuller, rolul pe care l-a jucat Octavia Spencer, a fost scris cu gândul la ea. Actrița era deja o fană a regizorului, îi urmărise proiectele, așa că a fost încântată să joacă în această peliculă.

3. Aubrey Plaza

Directoarea de casting Allison Jones a cunoscut-o pe Audrey Plaza și i-a spus lui Michael Schur, unul dintre creatorii Parks and Recreation, că ar fi potrivită pentru un rol din serial. Ulterior, și Schur a întâlnit-o, care a decis să scrie un personaj să fie special pentru ea. 

4. Rebel Wilson

Rebel Wilson a mers la audiția filmului Bridesmaids pentru rolul pe care, în final, l-a jucat Melissa McCarthy. La casting, actrița a avut o prestație de excepție, care i-a uimit pe toți cei prezenți, așa că scenaristele, Kristen Wiig și Annie Mumolo, au creat un personaj nou pentru ea. 

5. Robin Williams

În animația Aladdin din 1992, regretatul actor Robin Williams și-a împrumutat vocea pentru personajul Genie. Ron Clements, unul dintre regizori, a povestit pentru Variety faptul că Robin Williams a apelat foarte mult la improvizație, așa că rolul a fost creat pe parcurs, în funcție de direcția în care mergea actorul cu intenția sa.

6. Jack Black

Mike White, scenaristul filmului School of Rock, a scris rolul interpretat de Jack Black, Dewey Finn, special pentru actor. A făcut asta după ce i-a văzut performanța într-o altă peliculă, Orange County, pe care tot el a scris-o. Mike White a spus într-un interviu pentru Entertainment Weekly: „Întreaga idee a filmului a venit după ce l-am văzut pe Jack într-un alt film pe care l-am scris, care se numește Orange County.”

7. Samuel L. Jackson

În cazul lui Samuel L. Jackson, lucrurile au stat altfel. Mark Millar, care e scriitor de benzi desenate, îl avea deja în minte pe actor, care este preferatul său, pentru personajul Nick Fury. În benzile desenate, a fost observată cu ușurință asemănarea izbitoare dintre cei doi, așa că a fost nevoie de un singur pas până când agenții actorului au luat legătura cu reprezentanții Marvel, care știau deja că și-l doresc pe Samuel L. Jackson în acel rol. 

8. Chris Colfer

Chris Colfer a dat audiție pentru un alt rol din serialul Glee, mai exact pentru Artie. Actorul a reușit să surprindă plăcut, așa că personajul pe care l-a jucat în final a fost creat pe loc, de la zero, pentru el. „În acea noapte, am primit un telefon de la agentul meu, spunându-mi că le-a plăcut atât de mult ceea ce am prezentat, încât urmau să scrie un rol pentru mine”, a spus Chris Colfer.

9. Chelsea Peretti

În serialul Brooklyn Nine-Nine, Chelsea Peretti a interpretat-o pe Gina Linetti. Personajul ei nu exista în scenariu, iar creatorii au ales să scrie un rol pentru ea. „Inițial, am mers la audiție pentru rolul Rosei. Nu am înțeles, dar m-au sunat și mi-au spus: „Vom scris o altă parte pentru tine. Deci, rolul meu nu a fost în scenariul pe care l-am citit prima dată”, a povestitChelsea Peretti într-un interviu pentru HuffPost Live. 

10. Chris Pratt

Chris Pratt l-a jucat pe Andy Dwyer în serialul Parks and Recreation. Înainte să meargă la audiție pentru acest personaj, scenariștii aveau în plan un alt traseu pentru el, traseu care s-a schimbat după ce au văzut cum s-a descurcat actorul și au decis ca acesta să fie un rol principal. Michael Schur a explicat faptul că prestația actorului Chris Pratt a contribuit foarte mult la felul în care au schimbat construcția personajului. 

Citește și:
10 staruri care au făcut achiziții neașteptate cu primele lor salarii considerabile

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle