10 moduri în care îți distrugi singură relația

O relație înseamnă uniunea a două persoane care se completează reciproc. Este normal să existe și diferențe între cei doi parteneri, și, din cauza acestora de multe ori ai tendința să înțelegi greșit anumite lucruri pe care partenerul tău le face.

Femeile sunt considerate a fi experte în a-și face scenarii pornind de la cele mai nesemnificative lucruri.


Iată 10 semne pe care nu ar trebui să le ignori dacă vrei să ai o relație funcțională.

1. Aștepți ca partenerul tău să gândească și să acționeze exact că tine.

Știi care este cauza majorității certurilor într-un cuplu? Este vorba despre o discrepanță între valorile, credințele, obiceiurile și așteptările fiecăruia. Pentru a reuși să ai o relație de lungă durată trebuie să fii pe aceeași lungime de undă cu partenerul tău în ceea ce privește aceste aspecte fundamentale. Nu în ultimul rând, trebuie să îți amintești că o relație implică două persoane. E important să îi oferi partenerului tău libertatea să aibă propriile opinii fără să încerci să i le schimbi sau să îl manipulezi. Când vine vorba de diferențele dintre voi ai 3 opțiuni: le poți respectă, atenua sau șterge. Tu pe care o preferi?


2. Nu înțelegi strategia celuilalt în dragoste.

Trebuie să înveți cum să înțelegi, să comunici și să ceri ca nevoile tale să fie satisfăcute de către partenerul tău în așa fel încât el să fie dispus să facă ce îi ceri. Dacă ai știi exact cum să îți încânți partenerul, cum să îl faci să se simtă iubit, înțeles și apreciat, ai face-o? Cu siguranță! Multe cupluri aflate în criză susțin ca au făcut tot ce se poate face, dar adevărul e că dacă ar fi făcut ceea ce trebuie, nu ar fi ajuns în situația de criză, nu-i așa?

3. Pui alte lucruri sau persoane mai presus de relația ta.

Dacă nu apreciezi ceea ce ai, în cele din urmă se va deteriora. O relație, ca orice ființă vie, are nevoie de îngrijire și hrană nu numai pentru a putea supraviețui, ci și pentru a prospera. De prea multe ori te lași hipnotizată de treburi neterminate, pretenții fără sfârșit și obiecte strălucitoare ale unei lumi mediatizate 24/7. Secretul este să începi să institui ritualuri. Dacă prețuiești ce ai, fixează o seară pe săptămâna doar pentru voi sau un ritual înainte de culcare. Nu e un timp în care să te vaiți…E timpul menit să te conectezi cu partenerul tău, să te relaxezi și să vă pregătiți împreună pentru ziua care urmează. Dacă ți se pare prea solicitat de făcut în fiecare zi, încearcă doar o data pe săptămâna sau o dată pe luna. Ideea este să îți faci un obicei.


4. Iei lucrurile personal și faci că totul să graviteze în jurul tău.

În general, oamenii încearcă să își satisfacă nevoile, chiar dacă acest lucru presupune să își încalce principiile uneori. Adevărul e că, atunci când nevoile altcuiva nu sunt atât de urgente că propriile nevoi nu înseamnă că neglijezi acea persoană sau că nu îți păsa. Ci pur și simplu te pui pe tine pe primul loc. Are sens, nu? Din acest motiv este inutil să îți consumi energia și să presupui că tot ceea ce face partenerul tău are legătură cu ține. Învață să empatizezi cu nevoile lui.


Este cea mai bună cale să îi demonstrezi că ești un om matur care înțelege că și celălalt are nevoi pe care trebuie să le satisfacă. Încearcă să fii tu cea care îl ajută să facă acest lucru, nu altcineva. Când iei lucrurile personal și te simți rănită, va afecta comunicarea dintre voi și vă va pune într-o situație de risc. De aceea, fii dispusă să asculți și să înțelegi nevoile și dorințele partenerului tău.

5. Nu creezi un spațiu în care partenerul tău poate să fie el însuși și să se exprime.


Știu ca multe dintre aceste elemente se suprapun, dar asta pentru că se întrepătrund. Adevărul este că, obiceiurile greșite și strategiile ineficiențe sunt că o pantă alunecoasă către eșec. Oamenii simț nevoia să fie văzuți, auziți și apreciați chiar așa cum sunt. Nu vor să îi judeci, manipulezi sau subestimezi în vreun fel. Această e o nevoie atât de importantă încât poate fi considerată oxigen emoțional.

Uneori, oamenii vor lucruri doar că să îi impresioneze pe ceilalți, pentru că, de fapt, au nevoie de aprobarea și acceptarea pe care acele lucruri le-o oferă. Ce trebuie reținut este că odată ce judeci pe cineva, vei pierde abilitatea de a-i influența. Dacă poți să îi accepți pe ceilalți așa cum sunt, și să le oferi dragoste necondiționată, atunci ai descoperit secretul dragostei adevărate. Gândește-te la asta! De ce ar vrea cineva să riște să piardă cel mai bun partener pe care l-a avut vreodată?


6. Nu reușești să accepți schimbarea.

Schimbarea este inevitabilă. Partea amuzantă este că femeile se căsătoresc cu bărbați crezând ca vor reuși să îi schimbe, iar bărbații la rândul lor se căsătoresc cu femei crezând că nu va fi necesar să se schimbe niciodată. Cumva, ambii greșesc. Adevărul este că, de-a lungul vieții, înveți lucruri noi care îți schimbă principiile și credințele. Din această cauza, fie te vei distanță treptat de celălalt, fie te vei alătura drumului pe care el l-a ales. Găsește un numitor comun și fă tot posibilul să îl extinzi pe cât posibil. Toată lumea se schimbă în timp, însă nimeni nu vrea să fie obligat să se schimbe sau se presați se conformeze. nu vrei cineva îți facă , nu o face nici partenerului .


7. Preferi să ai dreptate decât să fii îndrăgostită.

Dacă tot e vorba despre cum să reacționezi proactiv atunci când lucrurile merg pe dos, trebuie să fii conștientă că vor există momente în care partenerul tău va greși, te va dezamăgi. Chiar dacă pe moment o să ți se pară corect, cearta nu e o soluție. Nu va face altceva decât să dăuneze încrederii din cuplu și să lase resentimente. În plus, pe viitor, îl va determina pe partenerul tău să se închidă în el, să nege sau să se certe, în loc să recunoască greșeală și să își ceară scuze.


Acordă-i partenerului tău prezumția de nevinovăție, mai ales atunci când nu se așteaptă sau consideră ca nu merită. Te va ajută să consolidezi încrederea, să îl faci să te aprecieze și să își dea silința să procedeze mai bine data viitoare.

De câte ori este posibil, oferă oamenilor o șansa să îndrepte lucrurile atunci când greșesc. La rândul tău, cere-ți scuze atunci când ești cea care greșește. Aceste obiceiuri te vor ajută să creezi și să susții dragostea pe care o meriți. Nu îți sugerez să accepți orice, ci doar să te gândești care lucruri merită să pornești o ceartă și care nu.

8. Te concentrezi mai mult pe ce e greșit, decât pe ce e bun în relația ta.

Se spune că, de obicei, găsești ceea ce cauți. Fiecare are propriul mod de a percepe realitatea. Ai capacitatea să trăiești în propria ta lume și alegi de una singură pe ce îți focusezi atenția. În acest fel, îți poți păstra relația vie și dinamică.

Te poți axa pe faptul că partenerul tău este delăsător, uituc sau îl poți vedea că fiind un om sufletist, care te iubește și care ocazional mai uită ce l-ai rugat atunci când are altele pe cap. Cu care dintre ei ai dori să îți petreci viață, din moment ce decizia îți aparține?

9. Atracția dintre voi s-a pierdut.

Se spune că două energii de poli opuși creează atracția și astfel 2 persoane pot rămâne împreună fără efort, în timp ce două energii de același fel se resping. Atunci când partenerii trăiesc în energia lor de bază, ei se atrag în mod natural, dar sub presiune, preiau atributele celuilalt. Cu alte cuvinte, ambii parteneri se consideră la fel de respingători. Soluția este să găsiți puterea să va consolidați relația, să o protejați și să o hrăniți. Pare ușor de zis, dar uneori e nevoie de ajutorul unor experți pentru a va regăsi echilibrul în relație.

10. V-ați pierdut respectul unul pentru celălalt.

Dacă tot vorbim despre opusuri, există, în esența, două stări atunci când vine vorba de a trăi în deplină autenticitate. Fie trăiești exprimându-ți în permanență starea fie ți-o reprimi, sau, uneori, undeva la mijloc. Dacă obișnuiești să îți exprimi stările, se pare ca faci parte din categoria oamenilor care au șanse mai mari să se simtă fericiți și împliniți. Dacă îți reprimi sentimentele, însă, ai tendința de a trăi cu diferite grade de rușine, nefericire sau chiar ură de sine.

Cel mai frumos lucru într-o relație este momentul în care ajungi la intimitatea adevărată, moment în care indivizii se simt liberi să se exprime în totalitate, acceptați și protejați. Una dintre marile ironii ale experienței umane este că nu există fortă mai mare de a aduce doi oameni impreună decât adevărata autenticitate. Oamenii care sunt liberi nu simt nevoia să se justifice în față celorlalți sunt considerați că fiind puternici și convingătoari. Chiar și atunci când cele două părți sunt total în contradicție, nimic nu are puterea de a le reuni mai frumos decât vulnerabilitatea, atunci când a fost exprimată fără a atacă. Cea mai mare putere a ta este de fapt ceea ce te sperie cel mai tare și anume, să îți accepți și să îți arăți vulnerabilitatea.

Citește și:
Greseli pe care s-ar putea sa le faceti la inceputul relatiei, fara sa va dati seama

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle