10 lucruri pe care să nu le faci la prima întâlnire

Atunci când vine vorba de prima întâlnire, toate sfaturile gravitează în jurul a ce să porți, ce subiecte să abordezi și ce subiecte să eviți.

10 lucruri pe care să nu le faci la prima întâlnire

Noi îți spunem care sunt cele 10 lucruri pe care să nu le faci la prima întâlnire.

1. Nu încerca să pari altcineva decât cine ești în realitate

Sau, cu alte cuvinte, exprimă-ți preferințele și personalitatea. Dacă ești invitată la sushi, iar tu nu ești o fană a bucătăriei asiatice, nu accepta propunerea, doar pentru că te temi să nu faci o impresie proastă la prima întâlnire. La fel, dacă ți se propune să ieșiți la un wine bar, iar tu nu bei, de obicei, alcool nu ești obligată să spui da, ca să nu treci drept o persoană dificilă. Dacă ești întrebată ce preferi la desert, ce vin îți place, sau unde ai vrea să ieșiți, nu răspunde evaziv: „ce vrei tu!', „mi-e indiferent!', „nu am o anume preferință'.

Să-ți verbalizezi preferințele înseamnă să nu disimulezi și să încerci să pari altcineva. Înseamnă să fii tu însăți!

2. Nu întârzia intenționat!

Este important ca la prima întâlnire să nu întârzii! Ți-ar plăcea ca tipul cu care ai întâlnire să se lase așteptat? Cu siguranță nu! Atunci, trebuie să te asigur că și reciproca e valabilă. Așa că sfatul nostru este să-ți calculezi timpul pe care vrei să-l aloci machiajului, coafurii și oricăror altor pregătiri pe care le ai în vedere și să anticipezi chiar și eventuale blocaje în trafic.

3. Nu purta haine inconfortabile!

O primă întâlnire nu este momentul potrivit ca să porți pentru prima oară acea pereche de pantofi superbi cu toc amețitor pe care i-ai cumpărat la ultima ședință compulsivă de shopping sau acea rochie strâmtă pe care o închizi la fermoar doar ținându-ți răsuflarea. De ce? Primele întâlniri sunt momente încărcate cu suficientă anxietate încât să mai adaugi un disconfort suplimentar. Plus că, daca ți se propune o plimbare romantică, ar fi păcat să o refuzi pentru că pur și simplu nu poți să te miști. Așa că poartă acele ținute în care știi că arăți bine, dar în care te simți și în largul tău.

4. Nu-ți verifica în permanență telefonul!

Poate fi foarte enervant să-ți verifici non-stop telefonul! Și, în același timp, total nepoliticos. Este foarte iritant să încerci să porți o conversație cu cineva care stă cu ochii lipiți de un ecran și care pare să aibă un grav deficit de atenție. Atâta timp cât nu ți se anunță o problemă de viață și de moarte, cât nu arde catedrala Notre Dame și nu există o amenințare cu bombă în restaurantul în care ești, nimic nu justifică să-ți verifici din două în două minute telefonul.

De obicei, la întâlniri, oamenii își lasă telefoanele pe masă, dar asta nu înseamnă că trebuie să reacționezi la orice vibrație, notificare sau mesaj. Pentru că te distrage și, în același timp, experiența îți spune probabil că este și nepoliticos. În plus, comunitatea ta de prieteni și followeri on line nu va suferi pierderi incalculabile dacă nu postezi pe rețelele de socializare imagini cu cocktailul, înghețata, vinul, salata consumate la prima întâlnire.

5. Nu încerca să folosești tactici puerile pentru a te pune în valoare!

Ce să nu faci la prima întâlnire? Să nu menționezi, la fiecare două cuvinte, detalii despre viața ta amoroasă, despre timpul pe care îl petreci la sală, despre câți tipi gravitează în jurul tău și abia așteaptă să se întâlnească cu tine! Evident că poți vorbi despre tine (și este chiar indicat), dar promovează-ți reușitele și lucrurile cu care te mândrești!

6. Nu face sex fără să te protejezi!

Pe vremuri (nu foarte îndepărtate) se vehicula regula celor trei întâlniri! Ei bine, suntem în 2019 și putem considera abolită această regulă! Însă există o regulă care nu trebuie încălcată cu nici un chip: nu face sex fără prezervativ la prima întâlnire, oricât de luată de val ai fi, oricât alcool ai consumat și oricâte insistențe vor auzi urechile tale! Dacă asta se întâmplă cu tine, fii sigură că nu ești o excepție!

7. Nu sta țeapănă precum o regină într-un tablou atunci când vine nota de plată!

Este o mare greșeală să presupui sau să anticipezi că nu trebuie să ai nici o contribuție la nota de plată. Dacă tipul cu care ai întâlnire se oferă să achite nota de plată, oferă-te să-ți achiți jumătatea sau măcar lasă tu bacșișul. Probabil că el va declina oferta, așa că data viitoare plătește tu taxiul până la destinație, biletele la cinematograf sau un rând de băuturi.

8. Nu exagera cu alcoolul!

Nu aș vrea să par o profesoară demodată, dar acesta este un sfat foarte important: nu trebuie să te îmbeți la prima întâlnire! Pentru că nu trebuie să ajungi în situația în care te va căra până acasă un tip pe care abia l-ai cunoscut! (La fel, nu este de dorit nici să vomiți în taxi, să devii prea melancolică până la punctul în care izbucnești în lacrimi și nici să faci lucruri pe care le vei regreta ulterior). Bineînțeles că un pahar-două de vin vor detensiona atmosfera, dar este important să-ți cunoști limitele.

9. Nu te teme să pui întrebări!

Întrebările sunt importante pentru că ele te ajută să întreții conversația și să afli mai multe despre celălat, așa că nu te teme să le pui, oricât ar părea de înspăimântătoare. Trebuie să-ți aduni curajul și să le lansezi, pentru că răspunsurile pe care le vei primi te vor ajuta să te decizi dacă va exista o a doua întâlnire sau nu. În această listă intră întrebări de genul: „Ești căsătorit?', „Ai o relație stabilă?', „De când ești singur?', „Cu ce te ocupi?', „Ai copii?'. Să-ți dorești să afli răspunsuri oneste și tranșante la aceste întrebări nu înseamnă că ești indiscretă sau băgăcioasă, ci că vrei să știi exact unde te situezi și să-ți ajustezi așteptările în funcție de răspunsurile primite. Ca să păstrezi un aer relaxat al conversației, poți pune întrebări despre hobby-uri, genul de muzică preferat, sport, job, filme favorite, călătorii. Cele patru subiecte pe care ar fi bine să le eviți la prima întâlnire sunt: politică, religie, foste relații și venituri. Dacă ești suficient de atentă, există întrebări și răspunsuri în aparență simple, dar care îți pot spune multe despre o persoană.

10. Nu spune chiar totul despre tine la prima întâlnire!

Și în materie de întâlniri funcționează foarte bine principiul „Less is more!'. Nu spune nimeni că trebuie să joci rolul femeii misterioase, dar nici să împărtășești chiar totul despre tine de la prima întâlnire. Cum ar fi că vrei să faci o nuntă restrânsă, doar cu familia și apropiații, pe o plajă din Vama Veche, sau că ai vrea să ai un băiețel pe care să-l cheme Radu, ca pe bunicul tău. Păstrează toate aceste detalii personale pentru următoarele întâlniri! La fel, evită subiecte precum relațiile tensionate cu mama ta, intrigile de la birou și nunta celei mai bune prietene la care îi lansezi deja o invitație.

Citește și:
3 minciuni pe care oamenii le spun la prima întâlnire

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle