10 greșeli pe care tu și partenerul tău le puteți face în primul an de căsătorie

Primul an de căsătorie poate aduce după sine multe provocări. Iată unele dintre cele mai întâlnite greșeli pe care cuplurile le pot experimenta atunci.

În general, în primul an de căsătorie nu te gândești la problemele care pot interveni între tine sau partener, iar amândoi sunteți tot mai îndrăgostiți unul de celălalt. 


Însă tocmai acea perioadă este una plină de provocări, care vă pot pune serios la încercare pe tine și pe soțul tău, fără să vă dați seama. Iată 10 dintre cele mai frecvente greșeli pe care cuplurile le fac în primul an de căsătorie – și ce poți face pentru a le evita.

1. Nu mai comunicați cu prietenii

Chiar dacă îți dorești cu ardoare să petreci tot timpul alături de soțul tău, adevărul este că acest obicei poate duce la probleme serioase în relație. Este sănătos ca fiecare dintre voi să se vadă cu prietenii și să aibă alte activități, separate de cele pe care le aveți împreună. Întâi de toate, ar trebui ca amândoi să discutați despre ce reprezintă pentru fiecare echilibrul și să fiți conștienți că, pentru o relație sănătoasă, nu trebuie să vă izolați de ceilalți.


2. Te aștepți ca partenerul să se schimbe

Foarte mulți consideră că, odată cu acest pas, și anume al căsătoriei, partenerii ar trebui să fie mult mai maturi, responsabili sau liniștiți din punct de vedere emoțional. Dar nu trebuie să îți faci asemenea iluzii pentru că vei fi dezamăgită.

3. Nu știți cum să rezolvați un conflict

Fie că ați format înainte un cuplu câțiva ani sau chiar câteva luni, ar fi trebuit ca până în momentul căsătoriei să știți cum anume să gestionați un conflict. Dacă niciunul dintre voi nu știe cum să facă asta, poți începe prin a vorbi deschis despre cauza care a dus la acel conflict, astfel încât să îl determini și pe el să îți spună ce l-a deranjat. Chiar dacă poate părea clișeic, dar o comunicare eficientă și sinceră poate face minuni în astfel de situații.


4. Nu sunteți familiarizați cu responsabilitățile

Asistăm la o schimbare considerabilă în ceea ce privește rolurile de gen. Muncile de îngrijire a copilului nu se mai adresează exclusiv femeilor, spre exemplu, iar bărbații au început să fie tot mai implicați în viața de familie. Poate o discuție despre felul în care vede fiecare rolurile de gen nu ar strica pentru că astfel vă puteți împărtăși opiniile și puteți ajunge la un echilibru.


5. Vă certați chiar și din cele mai mărunte lucruri

Căsătoria presupune uneori compromisuri și toleranță pentru că, în caz contrar, te poți regăsi în situația în care în fiecare zi să te cerți cu soțul tău, ceea ce nu îți dorești. Asta nu înseamnă să îi ascunzi faptul că te-a deranjat, ci mai degrabă să îi explici unde a greșit. Până la urmă, chiar și cele mai banale motive de ceartă pot ascunde o serie de frustrări.

6. Nu vă stabiliți limite

Una dintre cele mai întâlnite greșeli ale cuplurilor în primul an de căsătorie este că nu își stabilesc limite. De multe ori, avem tendința de a crede că îl cunoaștem în totalitate pe cel de lângă noi, drept urmare nu mai considerăm că ar fi cazul să avem și limite față de el. Însă, realitatea ne spune că o relație de lungă durată și sănătoasă impune și limite pe care ar trebui ca partenerii să le respecte. 


7. Vă grăbiți să faceți un copil

Decizia de a face un copil este una intimă și personală, din acest motiv nu ar trebui să puneți presiune pe voi pentru a face acest pas. Un copil schimbă complet dinamica unui cuplu și trebuie să fiți sigur înainte de a face asta. Nu ar trebui să vă lăsați copleșiți și de presiunile familiei sau prietenilor, care pot duce la și mai multe nesiguranțe. Multe cupluri consideră că un copil le-ar putea salva relația, dar nu este așa pentru că problemele din trecut își vor face simțită prezența și după apariția unui copil.


8. Nu vă organizați cheltuielile

Subiectul banilor întotdeauna a fost unul sensibil și care a dus la conflicte în cuplu. În ciuda faptului că ai observat la celelalte cupluri din jurul tău că își împart cheltuielile și veniturile, acest lucru nu e obligatoriu să se aplice și în cazul vostru. E vorba de a găsi acea modalitate care vi se potrivește și care nu duce la și mai multe frustrări de ordin financiar.

9. Uitați de ce v-ați îndrăgostit unul de celălalt

Cu tot haosul de care avem parte în jurul nostru, nu mai conștientizăm motivele pentru care ne-am îndrăgostit de partenerul nostru și nici nu mai depunem atât de mult efort pentru a păstra pasiunea. Fie că vorbim de simple complimente spuse atunci când nimeni nu așteaptă, cine romantice, surprize sau cadouri, toate astea întrețin relația de cuplu și după căsătorie și vă aduc aminte că de fapt iubirea a fost cea care v-a adus împreună. 


10. Nu vă mai preocupați de viața sexuală

Viața sexuală e o componentă mai mult decât importantă în dinamica unei relații, mai ales după căsătorie, când pot interveni rutina sau stresul și niciunul dintre voi nu se mai preocupă pentru a-și satisface partenerul. Atunci când dorința sexuală a unuia dintre voi scade, ar trebui să începeți să experimentați, fie că aici vorbim de fantezii neîmplinite în plan sexual, și să depășiți acest blocaj.

Citește și:
Formula iubirii profunde. Exercițiul de aplicat zilnic pentru o relație fericită și de durată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle