10 filme SF remarcabile, care nu te vor dezamăgi

Filmele de mai jos nu au fost trecute cu vederea de fanii care adoră peliculele science fiction.

Filmele din această listă îmbină drama, acțiunea și tensiunea și au deveni remarcabile pentru persoanele care admiră peliculele science fiction.

1. Rogue One: A Star Wars Story

În filmul Rogue One: A Star Wars Story regizat de Gareth Edwards, acțiunea e condusă de o femeie puternică. Actrița Felicity Jones o interpretează pe Jyn Erso, care gestionează o mică bandă de spioni rebeli care pornesc într-o misiune disperată. Viitorul întregii galaxii va depinde de succesul lor. 

2. Blade Runner 2049

Denis Villeneuve este regizorul filmului Blade Runner 2049, în care ofițerul K află un secret care ar schimba într-un mod semnificativ societatea și să producă o serie de consecințe de neimaginat. În peliculă au jucat Harrison Ford, Ryan Gosling, Ana de Armas, Dave Bautista și Robin Wright.

3. Poor Things

În 2023, Yorgos Lanthimos a adăugat în palmaresul său încă un film bulversant realizat în stilul său caracteristic, menit să producă reacții diverse și chiar șocante în rândul publicului. În Poor Things, adaptat după romanul scris de Alasdair Gray, Emma Stone a jucat-o pe Bella Baxter, care e readusă la viață de către un om de știință excentric și are creierul înlocuit cu cel al copilului ei nenăscut. Ea pornește într-o călătorie în lume cu avocatul Duncan Wedderburn, interpretat de Mark Ruffalo.

4. Annihilation

Filmul Annihilation regizat de Alex Garlang o are în rol principal pe Natalie Portman, care o interpretează pe biologa Lena. Ea se alătură unei misiuni pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu soțul ei în zona X, un fenomen misterios. Află, de fapt, de existența unei alte lumi și periculoase care îi amenință viața.

5. Dune: Part Two

Romanul SF scris de Frank Herbert a stat la baza acestui film regizat de Denis Villeneuve care continuă povestea primei părți, lansată în 2021. Cu această ocazie, își fac apariția și câteva personaje noi și interesante, care pot schimba masiv cursul acțiunii. Timothée Chalamet are rolul principal și joacă alături de Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Jason Momoa și Josh Brolin.

6. Mad Max: Fury Road

În fimul Mad Max: Fury Road din 2015 și regizat de George Miller, actorul Tom Hardy îl interpretează pe Max Rockatansky, care pleacă singur într-o aventură, ulterior alăturându-se unui grup de supraviețuitori ai deșertului. Din distribuția peliculei Mad Max: Fury Road mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Hoult și Zoë Kravitz.

7. The Martian

Filmul The Martian ni-l aduce în rol principal pe Matt Damon, în rolul unui astronaut pe nume Mark Watney, blocat pe Marte, după ce într-o furtună echipajul său l-a lăsat în urmă. Preocuparea lui, devine, în aceste condiții, supraviețuirea și găsirea metodei potrivite prin care să transmită Pământului că încă este în viață. 

8. Interstellar

Filmul Interstellar regizat de Christopher Nolan a primit numeroase laude pentru efectele vizuale, universul construit, dar și prestațiile actorilor. Pelicula îl are în rol principal pe Matthew McConaughey, care îl interpreteză pe Cooper, un fost pilot NASA, ajuns după fermier, care face pasul către o misiune importantă, și anume aceea de a salva umanitatea. Având parte și de sprijin de la alți oameni de știință, pleacă pentru a descoperi o planetă nouă. Distribuția este completată de Anne Hathaway, Jessica Chastain și Ellen Burstyn.

9. Spider-Man: Into The Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse este un film SF de animație regizat de Bob Persichetti, Peter Ramsey și Rodney Rothman. Pelicula ne prezintă universul lui Spider-Man și mai cu seama a tânărului Miles Morales, cel care intră în pielea eroului. 

10. Godzilla Minus One

Acest film din 2023 a fost regizat de Takashi Yamazaki și, după cum deja ți-ai dat seama din titlu, este vorba despre un monstru gigantic care nu face altceva decât să producă haos în jurul său. Pentru că nu este ușor de anticipat fiecare mișcare a sa, o echipă numeroasă lucrează împreună a-l opri înainte să genereze un dezastru. 

Citește și:
10 filme dezamăgitoare în care au jucat actrițe premiate cu Oscar

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle