10 filme pe care trebuie să le urmărești dacă ai o stare de spirit mai proastă

Te gândești în mod constant la problemele pe care le ai, fie în viața personală sau profesională? Atunci trebuie să urmărești unul dintre aceste filme.

Cele mai multe dintre noi suntem atât de preocupate de viața profesională și de activitățile pe care le avem încât ne este greu să ne mai găsim timp și pentru noi. Iar dacă ai un job solicitant, atunci cu atât mai mult ești predispusă să ai stări de spirit mai proaste. Uneori, avem nevoie să trecem prin momente mai grele pentru a reuși să apreciem cu adevărat clipele frumoase de care avem parte.

În cazul în care te confrunți cu aceste stări, află că filmele sunt un bun remediu în acest sens. Astfel că ți-am pregătit o selecție a filmelor pe care trebuie să le urmărești dacă nu ai o stare de spirit atât de bună.

1. Synecdoche, New York

Filmul „Synecdoche”, în regia lui Charlie Kaufman, este unul dintre filmele cu adevărat impresioante. El aduce în discuție cum Philip Seymour Hoffman, care interpretează rolul lui Caden Cotard, are parte de mai multe experiențe în viață care îl fac să cadă într-o depresie profundă. În același timp, el primește și un premiu important, motiv pentru care decide să se apuce să regizeze o piesă de teatru. Acest film surprinde melancolia cu care se confruntă un artist, nemulțumirile lui, dar și de ce nu se poate adapta într-un anumit grup de persoane.

2. Lost in Translation

Bill Murray și Scarlett Johansson interpretează rolurile lui Bob Harris și Charlotte în filmul „Lost in Translation”, în regia Sofiei Coppola. În timp ce Bob Harris este un actor în plină ascensiune, Charlotte este o tânără care se simte tot mai singură. Cei doi se întâlnesc în Tokyo, întâlnire care îi determină să nu se mai simtă chiar atât de singuri și să își dea seama că pot să-și acorde o șansă. Filmul arată cum conexiunea dintre două persoane este mult mai importantă față de cum o percepem noi.

3. Inside Llewyn Davis

Filmul „Inside Llewyn Davis” surprinde modul prin care oamenii sunt singurii responsabili de viața lor. Condiția individului este surprinsă datorită lui Oscar Isaac care interpretează personajul principal. De asemenea, acest film cu siguranță te va pune pe gânduri și te va face să te întrebi de două ori înainte de a lua o decizie importantă în viață.

4. Silver Linings Playbook

După ce Pat, personajul interpretat de Bradley Cooper, este înșelat de soția lui în filmul „Silver Linings Playbook”, el ajunge chiar să se interneze într-o clinică. Între timp, el o întâlnește pe Tiffany, care pare să îi schimbe percepția prin care vede el viața. Ulterior, ei ajung să aibă o relație. Astfel, filmul ne arată cum o simplă întâlnire cu omul potrivit, la momentul potrivit, este cheia prin care ne putem schimba percepția despre viață.

5. The Graduate

„The Graduate” ne arată maniera prin care un tânăr absolvent nu are nicio idee legat de ce anume să facă în viață. Benjamin Braddock ajunge chiar să aibă o aventură cu soția iubitei sale, iar astfel reușește să se refugieze și să nu se mai gândească la problemele cotidiene. 

6. The Square

Linia dintre speranță și disperare este foarte fină, iar cei mai mulți oameni nu conștientizează cât de important este să nu îți pierzi speranța, oricât de gravă ar fi situația. Filmul „The Square” este unul documentar și surprinde imagini, sentimente, idei, dar și modul prin care s-a produs revoluția în Egipt.

7. 12 Years a Slave

Într-un context dominat de Războiul Civil, Chiwetel Ejiofor care interpretează rolul lui Solomon Northup în filmul „12 Years a Slave”. Filmul surprinde modul în care un tânăr de culoare găsește  puterea să lupte pentru libertatea lui, dar mai ales pentru siguranță. 

8. Fruitvale Station

Filmul „Fruitvale Station” are ca sursă de inspirație o poveste reală de viață, mai precis un tânăr de culoare este împușcat la metrou de către un polițist. Chiar dacă au fost mai mulți oameni prezenți la întreaga scenă, ei nu au sărit în ajutorul luir, filmând acest lucru și ajungând să devină chiar un subiect extrem de viral.

9. North Country

Filmul „North Country” ne arată cum femeile au fost supuse abuzurilor sexuale și hărțuirii încă din anul 1980, moment în care o femeie, după o lungă perioadă în care a fost nevoită să îndure abuzurile din partea bărbaților, a decis că este momentul să apeleze la autorități. Filmul a rămas drept unul de referință deoarece a fost pentru prima dată când o femeie a avut câștig de cauză într-un proces de hărțuire sexuală.

10. Chinatown

În mod cert, din filmul „Chinatown” ai ce anume să desprinzi. Filmul îl prezintă pe Hollis, un proprietar care are mai multe pământuri în California care este prins în timp ce își înșela soția, iar la scurtă vreme se sinucide. Ulterior, Jack, cel care l-a surprins pe Hollis cu altă femeie, decide să investigheze moartea lui deoarece nu crede că el s-a sinucis.

Citește și:
8 dintre cele mai tragice cupluri din cinematografie

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle