10 filme lăudate, care durează mai bine de trei ore, dar merită vizionate

Publicul a lăudat aceste filme și nu a considerat că e un impediment că durează mai bine de trei ore.

Dacă ți-ai alocat suficient timp vizionării unui film și ești în căutare de inspirație, ar trebui să arunci un ochi la aceste propuneri de pelicule cu povești consistente. 

1. Magnolia

Paul Thomas Anderson este scenaristul și regizorul filmul Magnolia, care i-a avut în rolurile principale pe Julianne Moore și Tom Cruise. În această dramă de 3 ore și 8 minute este vorba despre felul în care ajung viețile unor oameni, aparent străini, să aibă legături surprinzătoare, dar și despre implicațiile care vin odată cu aceste situații în parcursul lor. 

2. Babylon

Margot Robbie, Olivia Wilde, Jean Smart, Li Jun Li, Diego Calva, Jimmy Ortega și Brad Pitt sunt câteva dintre starurile care joacă în filmul Babylon. Scris și regizat de Damien Chazelle, filmul își propune ca timp de 3 ore și 9 minute să descoperi, măcar câte puțin, din atmosfera unui Los Angeles din 1920, și mai ales a unui Hollywood aflat în plină efervescență.

3. The Best of Youth

Intenția era ca The Best of Youth să fie, de fapt, o miniserie, dar a ieșit un film extrem de lung, de 6 ore și 14 minute. Povestea din filmul regizat de Marco Tullio Giordana se concentrează pe doi frați, Nicola și Matteo Carati, și pe diversitatea evenimentelor care au loc în viețile lor, începând cu anul 1966 și până în anii 2000. 

4. Avatar: The Way of Water

În 2022, a apărut filmul Avatar: The Way of Water, regizat de James Cameron, la 13 ani de când a fost lansată pelicula originală, Avatar, în 2009. Sam Worthington, care a jucat și în prima peliculă, și-a reluat rolul, iar distribuția a fost completată de Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Kate Winslet și Stephen Lang. Tehnologiile speciale create pentru această producție au avut un rol definitoriu în succesul ei, iar acest lucru se poate observa de-a lungul celor 3 ore și 12 minute. 

5. The Emigrants

Povestea filmului The Emigrants regizat de Jan Troell se desfășoară în Småland, Suedia, în mijlocul secolului al XIX-lea. Pelicula surprinde o familie suedeză care decide să emigreze în America, în căutarea unei vieți mai bune. Dar dorința acestei familii nu este ușor de atins. Ca durată, filmul are 3 ore și 11 minute. 

6. Hamlet

Kate Winslet, Kenneth Branagh, Julie Christie și Derek Jacobi au făcut parte din distribuția filmului Hamlet din 1996. Urmărind tragedia lui William Shakespeare, filmul aduce laolaltă drama, pasiunea, tragedia și dragostea și le integrează într-un mod excepțional în patru ore intense și tumultoase. 

7. Les Misérables

Această adaptare din 1934 după romanul lui Victor Hugo are o acțiune consistentă, iar asta pentru că durează aproape 5 ore. Dacă te-a fascinat povestea, ar trebui să îi dai o șansă acestei versiuni cinematografice, despre care criticii au spus că este cea mai bună. 

8. The Right Stuff

Din distribuția filmului The Right Stuff fac parte Scott Glenn, Dennis Quaid, Barbara Hershey și Ed Harris. Pelicula ne aduce în atenție misiunile astronauților originali ai SUA, desfășurate de la sfârșitul anilor 1950 și în 1960. În ceea ce privește durata, are 3 ore și 13 minute, iar la box office nu a înregistrat câștiguri îmbucurătoare. Cu toate astea, criticii au apreciat The Right Stuff.

9. A Brighter Summer Day

Filmul A Brighter Summer Day pornește de la o poveste reală și are o acțiune care se petrece în Taiwan, în 1960. Pe parcursul celor patru ore, vedem felul în care evoluează un băiat în vârstă de 14 ani în timp ce se confruntă cu provocările adolescenței, cu fiorii dragostei, pierderea prieteniilor, dar și cu violențe din cauza unor situații periculoase în care e implicat. 

10. Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles

Acest film scris și regizat de Chantal Akerman o urmărește pe văduva Jeanne Dielman, jucată de Delphine Seyrig, pe parcursul a trei zile în timp ce face diverse munci domestice în apartamentul în care stă alături de fiul ei. Pelicula durează 3 ore și 22 de minute și, la prima vedere, ai putea crede că este plictisitoare, însă, o schimbare intervine în viața protagonistei, care va stârni puțină tensiune în viața ei.

Citește și:
10 seriale de televiziune care au schimbat modul în care privim femeile

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle