10 filme în care actorii s-au jucat pe ei înșiși

Fie că te-ai întâlnit sau nu până acum cu aceste filme, credem că le vei vedea cu alți ochi de acum înainte.

Îți propunem să descoperi o serie de exemple de filme în care unii actori din distribuție nu au avut de interpretat roluri necunoscute lor, ba din contră, s-au jucat pe sine.

1. Zoolander

Filmul Zoolander din 2001 are în distribuție mai multe vedete, cum ar fi Natalie Portman, Lenny Kravitz, Heidi Klum, Paris Hilton și Gwen Stefani. Printre aceste personalități care au apărut, David Bowie a fost cel care s-a remarcat de îndată, regretatul cântăreț fiind protagonistul unei scene în care predomină dramatismul. 

2. Being John Malkovich

John Malkovich se joacă în filmul Being John Malkovich, care urmărește mai multe ipostaze ale sale. Craig Schwartz, interpretat de John Cusack, află că există o ușă secretă care îi dă ocazia de a afla ce se află în mintea actorului John Malkovich. El trece de această ușă, însă o face urmărindu-și interesele personale.

3. Ocean’s Twelve

Filmul Ocean’s Twelve a reunit o mulțime de staruri de la Hollywood, cum ar fi George Clooney, Julia Roberts și Catherine Zeta-Jones. Total întâmplător, protagoniștii peliculei se întâlnesc, la un moment, chiar cu Bruce Willis, într-un moment care a stârnit amuzamentul publicului. 

4. JCVD

Jean-Claude Van Damme este protagonistul filmului JCVD, regizat de Mabrouk El Mechri, care, după cum probabil intuiești deja din numele peliculei, îl surprinde pe celebrul actor. El se joacă pe sine în acest film de acțiune în care e prins în mijlocul unui jaf la o bancă.

5. The Unbearable Weight of Massive Talent

Nicolas Cage a avut ocazia de a juca o versiune fictivă a sa în filmul The Unbearable Weight of Massive Talent. Comedia descrie provocările prin care trece actorul care decide să revină în actorie după ce a luat o pauză. Dar, în acest drum, ajunge să fie implicat în tot soiul de întâmplări periculoase.

6. My Name Is Bruce

Bruce Campbell s-a jucat pe sine în filmul My Name Is Bruce. În această peliculă, Bruce Capbell este confundat de către un fan cu personajul său, Ash, din trilogia Evil Dead, și e răpit de către el, ajungând într-un oraș mic unde trebuie să se confrunte cu un monstru. 

7. The Big Sick

Filmul The Big Sick regizat de Michael Showalter se bazează pe experiențele reale trăite de actorul Kumail Nanjiani, care se joacă pe el însuși în peliculă, și soția sa, Emily, interpretată de Zoe Kazan. Kumail, un comediant născut în Pakistan, și Emily se îndrăgostesc și se confruntă cu diferențele culturale. Atunci când Emily se îmbolnăvește, Kumail se vede nevoit să îi înfrunte părinții lui Emily și să facă față așteptărilor familiei, care vor să îi aranjeze o căsătorie cu o altă femeie. 

8. Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling

Richard Pryor este regizorul filmului Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling apărut în 1986. În peliculă, el are și rolul principal și în ciuda faptului că personajul poartă alt nume, povestea surprinde, de fapt, experiențele adevărate din viața lui, de la cum a ajuns un comediant de succes și până la problemele cauzate de droguri.

9. Jay and Silent Bob Strike Back

Kevin Smith a scris și regizat filmul Jay and Silent Bob Strike Back. În peliculă joacă și el alături de Jason Mewes, Amy Noble și Harley Quinn Smith. Fanii au avut o surpriză când i-au văzut pe Ben Affleck și Matt Damon, care se joacă pe ei înșiși. Pe cei doi îi leagă o relație de prietenie de multă vreme și au colaborat cu diverse ocazii și profesional. 

10. To Hell and Back

Pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai decorați soldați de luptă din al Doilea Război Mondia, Audie Murphy a jucat și în câteva filme. Unul dintre acestea este un film unde se joacă pe el însuși, fiind vorba despre To Hell and Back, regizat de Jesse Hibbs, care vorbește despre experiența lui reală cu războiul, având la bază autobiografia lui. 

Citește și:
10 filme fantasy foarte bune adaptate după cărți de excepție

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle