10 filme fantasy foarte bune adaptate după cărți de excepție

Filmele acestea fantasy au la bază cărți cunoscute, așa că este un motiv în plus să le vizionezi.

Datorită filmelor fantasy, noi, privitorii, facem cunoștință cu lumi magice și personaje pe măsură. Unele pelicule din această categorie nu au stârnit interesul din prima și nici nu au devenit populare, dar tocmai de aceea ți-am pregătit o selecție care cuprinde filme fantasy foarte bune bazate pe cărți.

1. Big Fish

Filmul Big Fish are la bază romanul lui Daniel Wallace. Povestea imaginată de regizorul Tim Burton se concentrează pe relația dintre Edward Bloom, un tată aflat pe patul de moarte, și William, fiul său. William vrea să cunoască mai multe detalii legate de trecutul tatălui tău și să afle dacă poveștile pe care i le-a spus de-a lungul anilor sunt adevărate. 

2. Journey to the Center of the Earth

Una dintre adaptările romanului Journey to the Center of the Earth din 1864 a fost cea regizată de Eric Brevig. Cu Brendan Fraser, Josh Hutcherson și Anita Briem în rolurile principale, pelicula surprinde cum un om de știință, nepotul său și un ghid întâlnesc o lume plină de farmec din care fac parte creaturi pe care nici măcar nu și le imaginează. 

3. Beautiful Creatures

Filmul Beautiful Creatures regizat Richard LaGravenese pornește de la povestea prezentată în cartea cu același nume scrisă de Kami Garcia și Margaret Stohl. Ethan Wate pleacă din micul său oraș și o întâlnește pe Lena Duchannes, o fată care face parte dintr-o familie magică. Împreună, vor să pună capăt unui blestem care durează de secole. 

4. The Princess Bride

The Princess Bride e bazat pe romanul cu același nume scris de William Goldman. Filmul începe cu un băiețel care este bolnav, iar bunicul său apelează la o modalitate inedită de a-l face să se simtă mai bine, citindu-i poveștiChiar dacă inițial nu este entuziasmat, ulterior devine tot mai interesat de aventura unui bărbat care vrea să o salveze pe femeia pe care o iubește, înainte ca ea să se căsătorească cu un prinț.

5. A Series of Unfortunate Events

Bazat pe cărțile lui Lemony Snicket, filmul A Series of Unfortunate Events surprinde schimbările prin care trec Violet, Klaus și Sunny Baudelaire după ce arde conacul lor, iar părinții lor își pierd viața în urma incendiului. O rudă îndepărtată, Contele Olaf, se oferă să se ocupe de creșterea lor, dar el vrea de fapt să obțină moștenirea lor.

6. John Carter

A Princess of Mars, cartea scrisă de Edgar Rice Burroughs și totodată primul roman din seria Barsoom, a inspirat filmul John Carter. După ce ajunge pe Marte, John Carter este prins într-un conflict ce are loc între Prințesa Dejah Thoris și Tars Tarkas. În pelicula din 2012 joacă Taylor Kitsch, Willem Dafoe, Lynn Collins și Samantha Morton.

7. A Monster Calls

Filmul A Monster Calls se bazează pe cartea cu același nume scrisă de Patrick Ness. Pelicula îl urmărește pe Conor, un băiețel în vârstă de 12 ani, care suferă din cauză că mama sa este bolnavă. O întâlnire cu un copac care îi împărtășește povești este modalitatea prin care Conor dă frâu liber sentimentelor sale. 

8. The School For Good and Evil

Seria lui Soman Chainani a stat la baza filmului The School for Good and Evil regizat de Paul Feig. În peliculă este vorba despre două prietene foarte bune, Sophie și Agatha, care ajung într-o școală magică. Acolo, tinerii descoperă cum anume să păstreze echilibrul dintre bine și rău. Din distribuție fac parte Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie, Charlize Theron, Kerry Washington, Michelle Yeoh și Laurence Fishburne.

9. The House with a Clock in Its Walls

Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Jack Black și Kyle MacLachlan joacă rolurile principale în filmul The House with a Clock in Its Walls, bazat pe romanul din 1973 scris de John Bellairs. Lewis Barnavelt locuiește împreună cu unchiul său, Jonathan, într-o casă care a aparținut cândva unui vrăjitor. Nu trece mult timp până când băiețelul descoperă puterile magice pe care le are unchiul său. 

10. The Green Knight

The Green Knight, filmul regizat de David Lowery, este o adaptare modernă despre aventurile unui cavaler arthurian. Pelicula îl are în rol principal pe actorul Dev Patel, care a intrat în pielea cavalerului Sir Gawain, nepotul Regelui Arthur, care pornește într-o călătorie nelipsită de aventuri pentru a-l înfrunta pe Cavalerul Verde.

Citește și:
Filme care te vor face să-ți pui întrebări la care nu te-ai gândit până acum

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle