10 filme excelente în care personajele au dorințe acerbe de răzbunare

În filmele de mai jos vei descoperi modalitățile la care au apelat protagoniștii pentru a-și căuta dreptatea.

Fie că sunt filme romantice, de groază ori de acțiune, răzbunarea poate căpăta dimeniuni diverse. În continuare, vei descoperi câteva pelicule care abordează căutarea dreptății și dorința aprigă de răzbunare pe care o resimt personajele în momentul în care li se face o nedreptate. 

1. Darkman

Frances McDormand și Liam Neeson au jucat rolurile principale în filmul Darkman regizat de Sam Raimi. În acest thriller, un om de știință, pe nume Peyton Westlake, a găsit un mod prin care poate sintetiza pielea umană. În acest caz, situația capătă o altă întorsătură în momentul în care e atacat de criminali. 

2. In the Bedroom

Ruth și Matt Fowler au împreună un fiu, pe nume Frank, care e la facultate. În familia lor, are loc o tragedie după ce băiatul moare, iar părinții sunt distruși de dispariția lui. Ei se simt copleșiți de durere, iar ucigașul încă este liber. Sunt supuși la o mulțime de lupte puternice interioare și la dorința de răzbunare. 

3. Unforgiven

Willim Munny își imagina că viața alături de familia lui va fi mult mai liniștită după ce își lasă în spate trecutul de pistolar. Însă, lucrurile s-au întâmplat astfel încât să îi revină o ultimă misiune de îndeplinit cu ajutorul unui vechi partener, Ned Logan, pentru a intra în posesia unei recompense în valoare de 1.000 de dolari.

4. The Equalizer

Denzel Washington l-a jucat pe Robert McCall în filmul de acțiune The Equalizer. Chiar atunci când credea că se poate detașa de trecutul său, cunoaște o tânără care e victima unor violențe, fapt ce îl determină să nu stea neputincios și să o salveze pe acea fată din mâinile unor oameni periculoși.

5. V For Vendetta

Din distribuția filmului V for Vendetta fac parte Natalie Portman, Hugo Weaving, Rupert Graves și Stephen Fry. Evey Hammond întâlnește întâmplător un tânăr revoluționar și misterios, care se semnează cu V. Cei doi se ascund și ajung să formeze o echipă pentru a lupta împotriva guvernului tiranic.

6. Promising Young Woman

Actrița Carey Mulligan are rolul principal în filmul Promising Young Woman scris și regizat de Emerald Fennell. În acest thriller, ea o joacă pe Cassie, care e traumatizată de un eveniment tragic din trecutul ei și caută răzbunare. Cassie e conștientă de faptul că nu este deloc ușor ceea ce și-a propus, dar e determinată să meargă cu planul ei până la final și să îi determine pe cei care au greșit să plătească. 

7. Lady Vengeance

În filmul Lady Vengeance se discută despre o femeie care a fost acuzată și închisă pe nedrept. După 13 ani petrecuți în închisoare, ea este eliberată, dar în mintea ei există dorința acerbă de a se răzbuna pe toți cei care au adus-o în această situație. Pentru a face asta, pune la cale un plan și apelează la diverse mijloace nemiloase. 

8. The Punisher

Filmul The Punisher prezintă un agent sub acoperire care lucrează pentru FBI. După ce un criminal îi ia tot ceea ce are mai de preț pe această lume, devine un justițiar și singurul lui scop este acela de a se răzbuna pe toate persoanele care i-au produs suferință. El nu se uită deloc înapoi și nu e dispus să ierte pe absolut nimeni. 

9. Upgrade

Leigh Whannell a scris și regizat filmul Upgrade, care surprinde o lume în care tehnologia a pus stăpânire pe viețile oamenilor. După ce soția lui Grey e ucisă, singurul lui scop este acela de a se răzbuna. Deși este tehnofob, acceptă nu tocmai ușor sprijinul venit din partea unui inventator care îi face o propunere ce l-ar putea ajuta în lupta lui pentru dreptate. 

10. Death Wish

În filmul Death Wish din 1974, un arhitect din New York trece prin momente înfiorătoare după ce soția lui este omorâtă de un grup de răufăcători. Pentru că poliția nu dispune de foarte multe indicii, el își caută singur dreptatea și vrea să se răzbune pe toți cei care l-au făcut să sufere și i-au distrus viața.

Citește și:
10 personaje care au fost interpretate de mai mulți actori de-a lungul timpului

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle