10 filme de vară cu povești adolescentine

Tema aventurilor și experiențelor adolescentine este abordată în aceste filme.

Adolescența, cu toate ispitele și problemele care vin în acea perioadă, este o sursă de inspirație pentru mai multe filme, așa cum sunt și cele de mai jos, în care poveștile și aventurile tinerilor reprezintă subiectul principal. 

1. The Sandlot

În filmul The Sandlot, pasiunea comună pentru baseball pe care o au câțiva băieți îi unește și le deschide calea către prietenie și experiențe de neuitat. Adolescenții din această peliculă din 1993 nu sunt ocoliți de situații tensionate în echipa de baseball, de conflicte sau momente neașteptate.

2. American Graffiti

George Lucas a regizat filmul American Graffiti, în care aduce în prim-plan câțiva adolescenți dornici să petreacă o ultimă noapte în calitate de liceeni înainte de a face pași către viitorul lor. Aceștia se confruntă cu incertitudini și cu greutățile care vor apărea în viețile lor de adulți. 

3. Stand By Me

În filmul Stand by Me din 1986 regizat de către Rob Reiner, este vorba despre peripețiile prin care trec patru prieteni care caută un copil de o vârstă apropiată cu a lor care a dispărut. Deși povestea este tristă, aduce multe perspective despre ceea ce înseamnă prietenia adevărată și adolescența. 

4. American Honey

Filmul American Honey urmărește povestea unei adolescente, pe nume Star, care începe să facă parte dintr-o echipă de vânzări de reviste, ceea ce îi deschide un drum către o altă viață, cu petreceri, probleme cu legea și aventuri amoroase. În tot acest parcurs, tânăra nu se gândește la viitor, ci mai degrabă se concentrează pe ceea ce trăiește în prezent. 

5. Ferris Bueller’s Day Off

Probabil că te vei regăsi și tu în protagonistul filmului Ferris Bueller’s Day Off. În peliculă este vorba despre un adolescent care se preface că este bolnav pentru a-i convinge pe părinții lui să nu îl trimită la școală. În ziua în care nu se duce la școală, el pleacă la Chicago împreună cu iubita lui și prietenul său în explorarea unor noi aventuri. 

6. Wet Hot American Summer

Taberele de vară vin întotdeauna la pachet cu o mulțime de amintiri, aventuri și întâmplări care mai de care mai amuzante. Cam despre asta este vorba și în filmul Wet Hot American Summer, în care personajele principale vor să bifeze cât mai multe experiențe în ultima lor zi din tabăra de vară, înainte de a se întoarce la preocupările lor serioase de adolescenți. 

7. Midsommar

În acest film, Dani și iubitul ei, Christian, pleacă în Suedia pentru a participa la un festival în mijlocul verii, care are loc într-un sat izolat. Deși se așteptau să fie o aventură plină de surprize plăcute și menite să îi unească, având în vedere că relația lor pare că se apropie de final, cei doi ajung să cunoască un cult și să fie incluși în activitățile lor bizare. 

8. Hot Summer Nights

Timothée Chalamet este Daniel în filmul Hot Summer Nights, care e scris și regizat de Elijah Bynum. Acțiunea are loc în anul 1991 și îl surprinde pe Daniel, care stă în timpul verii în Cape Cod. El intră în lumea drogurilor, se îndrăgostește pentru prima dată și are parte de experiențe care îl maturizează. 

9. What a Girl Wants

Actrița Amanda Bynes joacă rolul principal în filmul What a Girl Wants. Ea o interpretează pe Daphne Reynolds, o adolescentă care locuiește alături de mama ei în New York. Vrea cu orice preț să îl întâlnească pe tatăl ei biologic, așa că face asta după absolvire. Pornește singură spre Londra în această căutare și are o surpriză când descoperă cu ce anume se ocupă tatăl ei. 

10. In the Heights

Această adaptare cinematografică regizată de Jon M. Chu după musicalul de pe Broadway surprinde poveștile de viață ale mai multor personaje care locuiesc în cartierul Washington Heights din Manhattan. Protagonistul, pe numeme său Usnavi, este proprietarul unui magazin și economisește bani în fiecare zi gândindu-se la o viață mai bună, totul întâmplându-se pe fundalul muzicii și a dansului.

Citește și:
10 filme biografice care se apropie de poveștile originale

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle