10 filme de neratat despre legăturile și consecințele nebănuite ale celebrității

Aceste filme te vor face să-ți pui câteva întrebări serioase despre ce anume se ascunde în spatele celebrității.

Filmele acestea vin către noi cu viziuni diverse ale consecințelor periculoase și neașteptate care apar în drumul către obținerea celebrității. 

1. Birdman

Filmul Birdman are o distribuție compusă din numeroase staruri, printre care Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone și Naomi Watts. Riggan Thomson este un actor care și-a câștigat faima pe baza rolului de supererou. Prin punerea în scenă la Broadway a unei piese de teatru, el vrea să revină în lumina reflectoarelor, însă tocmai această dorință îi va aduce în cale consecințele neștiute ale celebrității. 

2. The Neon Demon

Filmul The Neon Demon prezintă o parte dintre aspectele toxice ale industriei de modeling. Adolescenta Jessie vrea să ajungă un model de succes și crede că la Los Angeles va găsi ceea ce își dorește. Cu toate astea, pe parcurs întâlnește adevărata față a acestei lumi care din exterior pare sclipitoare și de invidiat.

3. Misery

Filmul Misery îl surprinde pe un scriitor faimos, pe numele său Paul, care își găsește salvea în Annie, o cititoare, după ce suferă un accident de mașină. Ajungând împreună în casa ei din munți, Paul se regăsește captiv cu ea, iar cu ocazia asta își dă seama că ea este posesivă și violentă. 

4. Map to the Stars

Familia Weiss de la Hollywood este subiectul filmului Maps to the Stars. Pelicula regizată de David Cronenberg încearcă să dezvăluie o parte dintre secretele acestei familii, precum și relațiile toxice care i-au învăluit pe membrii acesteia. În film joacă Julianne Moore, Robert Pattinson și Mia Wasikowska.

5. Sunset Boulevard

Billy Wilder a regizat Sunset Boulevard, devenind în timp unul dintre filmele clasice. În această dramă este vorba despre scenaristul Joe Gillis, dezamăgit de faptul că nu își poate vinde opera și că a acumulat o mulțime de datorii. O cunoaște pe o fostă vedetă de film mut, Norma Desmond, care pare să fie cea care îi va deschide calea către faimă.

6. Walk the Line

Filmul biografic Walk the Line îi arată pe Joaquin Phoenix și Reese Witherspoon în rolurile principale. Pelicula expune relația zbuciumată dintre muzicianul Johnny Cash și June Carter, care a fost presărată cu presiuni sociale, notorietate, infidelitate și dependență de droguri. Pelicula are la bază autobiografiile celebrului cântăreț de muzică country.

7. Spree

În cadrul filmului Spree, regizat de către Eugene Kotlyarenko, Kurt Kunkle, jucat de Joe Keery, este un șofer tânăr care își propune să atingă faima pe social media. Dar, popularitatea pe care el o caută este învăluită în toxicitate, falsitate și într-o dorință periculoasă de a deveni cine nu este. 

8. Ingrid Goes West

Actrița Aubrey Plaza o joacă în filmul Ingrid Goes West pe tânăra Ingrid Thorburn, care dezvoltă o obsesie față de o vedetă de pe rețelele de socializare, pe numele ei Taylor Sloane. Ce face Ingrid este să se mute în Los Angeles, acolo unde își propune să se apropie cât poate de mult de Taylor, însă acest lucru va scoate la iveală fața nevăzută a toxicității ascunsă în social media și a nevoii de a căuta acceptarea într-o persoană pe care nu o cunoști. 

9. Boogie Nights

Filmul Boogie Nights, scris și regizat de Paul Thomas Anderson, îl surprinde pe Eddie Adams, jucat de actorul Mark Wahlberg, care dintr-un tânăr cu o slujă obișnuită, ajunde un adevărat star în industria filmelor pentru adulți. Pelicula expune, în special, cum își pune amprenta celebritatea asupra unui individ, dar și care sunt lucrurile negative la care este expus. 

10. The King of Comedy

Robert De Niro l-a jucat pe Rupert Pupkin în filmul The King of Comedy regizat de Martin Scorsese. El este un comediant dornic de atenție și validare, având așteptarea că visul lui va deveni în realitate. Însă, acest drum al obținerii succesului îl face să îl urmărească și să îl răpească pe nimeni altul decât idolul său, prezentatorul Jerry Langford.

Citește și:
Vedete care nu știau că se întâlnesc cu persoane faimoase

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle