10 filme de groază cu femei în roluri principale, pe care merită să le urmărești

Protagonistele acestor filme și-au arătat curajul când au întâmpinat situații înfiorătoare.

Filmele de groază de mai jos au în prim-plan femei care se luptă cu forțe și fenomene supranaturale. 

1. Pearl

Mia Goth a lucrat împreună cu Ti West la scenariul filmului de groază Pearl. Actrița a interpretat și rolul principal, al unei tinere care vrea să își lase în urmă viața de la fermă și să ajungă celebră, așa cum a văzut în filme. Însă, pentru a obține ceea ce își dorește, e în stare de lucruri înfricoșătoare. 

2. A Quiet Place

În filmul de groază A Quite Place, regizat de John Krasinski, Emily Blunt interpretează rolul principal. Ea o joacă pe Evelyn Abbott, o soție și o mamă care are o familie terorizată de ființe supranaturale care ucid la cel mai mic zgomot auzit. Evelyn mai are și doi copii de care trebuie să aibă grijă și să îi protejeze, iar toată această tensiune în care trăiește o face să experimenteze emoții intense. 

3. Ready or Not

Actrița Samara Weaving a jucat-o pe Grace în filmul Ready or Not, care l-a scurt timp după ce se căsătorește cu iubitul ei, socrii o forțează să asiste la un ritual extrem de cutremurător. Grace e pusă în situația în care trebuie să se lupte să supraviețuiască, inclusiv în contextul în care propriul ei soț este la fel de periculos ca restul membrilor familiei sale. 

4. You’re Next

Sharni Vinson este cea care a jucat-o pe Erin în pelicula You’re Next. Atunci când mai mulți invitați misterioși, care poartă măști, își fac apariția la o adunare a unei familii, Erin își găsește resursele necesare pentru a găsi soluții să supraviețuiască. 

5. Happy Death Day

Jessica Rothe a interpretat-o pe Tree Gelbman în filmul Happy Death Day, care este o studentă ce trăiește la nesfârșit ziua în care moare. Chinul în care e prinsă se va putea termina în momentul în care va afla numele celui care a ucis-o. 

6. Evil Dead

În filmul Evil Dead, Mia, jucată de Jane Levy, se luptă cu dependența de droguri, iar prietenii ei o duc într-o cabană izolară. Însă, ceea ce află despre o carte a morților va da naștere unor întâmplări cu demoni demne să înspăimânte pe oricine. 

7. The Witch

Filmul The Witch, scris și regizat de Robert Eggers, o are în rol principal pe Anya Taylor-Joy. Acțiunea se petrece în timpul secolului al XVII-lea, iar actrița a interpretat-o pe adolescenta Thomasin, care observă că în jurul fermei unde locuiește împreună cu familia au loc tot felul de situații care ridică semne de întrebare. Ea începe să se gândească dacă nu cumva e vorba în spate despre o forță supranaturală. 

8. The Invisible Man

În filmul The Invisible Man regizat de Leigh Whannell, Elisabeth Moss joacă rolul unei femei, pe nume Cecilia Kass, care are suspiciuni în legătură cu sinuciderea fostului ei iubit abuziv. Pe măsură ce sesizează o serie de consecințe, încearcă să le demonstreze celor din jur că este bântuită de o persoană pe care nu o poate vedea.

9. Carrie

Filmul Carrie are la bază romanul lui Stephen King, iar în rol principal o avem pe Sissy Spacek. Ea a jucat rolul unei adolescente timide, care se confruntă cu diverse greutăți în liceu. Este hărțuită de către colegi la balul de absolvire și pentru că își dorește să pună capăt acestor comportamente nepotrivite și vrea să se răzbune pe cei care au făcut-o să sufere, se folosește de puterile sale telekinetice. 

10. Midsommar

Actrița Florence Pugh o joacă pe Dani în filmul Midsommar, unde a avut o prestație remarcabilă. În peliculă, ea și iubitul ei, Christian, interpretat de Jack Reynor, pornesc într-o călătorie în Suedia la un festival în mijlocul verii, care are loc într-un sat izolat. Aventura celor doi nu este deloc încântătoare, așa cum și-ar fi imaginat, pentru că acolo întâlnesc un cult care practică tot felul de activități neobișnuite. 

Citește și:
10 personaje care au fost interpretate de mai mulți actori de-a lungul timpului

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle