10 filme de dragoste franțuzești care te vor încânta și captiva

Filmele acestea de dragoste franțuzești vor trezi în tine emoții intense.

Aceste propuneri de filme franțuzești te vor fascina din punct de vedere al poveștilor captivante și romantice pe care le prezintă.

1. Amour

În filmul Amour, scris și regizat de Michael Haneke, asistăm la o poveste uimitoare despre dragostea adevărată și devotament. Anne și Georges, care sunt profesori de muzică pensionari, încearcă să se bucure de viața lor. După ce Anne suferă un accident vascular cerebral, starea ei de sănătate se înrăutățește, iar soțul ei, Georges, are grijă de ea.

2. Un homme et une femme

O încercare extrem de grea în viață îi aduce împreună pe protagoniștii filmului Un homme et une femme, o văduvă și un văduv, amândoi încă suferind după acea pierdere care a rămas în sufletul lor. Deși încearcă să fie împreună, durerea prin care au trecut încă este prezentă în viața lor. 

3. Les émotifs anonymes

În Les émotifs anonymes, descoperim o poveste de iubire dintre două persoane care au o teamă în ceea ce privește expunerea vulnerabilității. Pe Jean-René și Angélique îi unește pasiunea lor comună, el fiind proprietarul unei fabrici de ciocolată, iar ea o producătoare de ciocolată cu un talent formidabil. Cei doi trebuie să treacă peste timiditatea lor și să vorbească deschis despre ceea ce simt. 

4. Jeux d’enfants

În filmul Jeux d’enfants, asistăm mai întâi la prietenia dintre Sophie și Julien, interpretați de Marion Cotillard și Guillaume Canet, începută în perioada copilăriei, și ulterior la povestea de iubire care se înfiripă atunci când ajung la maturitate. Deși sentimentele pe care le poartă sunt evidente, totuși, trebuie să-și dea seama dacă sunt într-adevăr făcuți unul pentru celălalt. 

5. L’histoire d’Adèle H.

Și în filmul L’histoire d’Adèle H. este vorba tot despre o poveste de dragoste, de această dată neîmplinită, dintre Adélei Hugo, fiica scriitorului Victor Hugo, și un ofițer militar britanic. Din distribuția dramei istorice din 1975 fac parte Isabelle Adjani, Bruce Robinson, Joseph Blatchley și Sylvia Marriott.

6. Une sirène à Paris

În cadrul filmului Une sirène à Paris ai ocazia să vezi o iubire fantasy, dintre Gaspard, care consideră că nu are deloc succes în viața lui amoroasă, și o sirenă pe care o salvează și de care vrea să aibă grijă. Fără să treacă prea mult timp, se îndrăgostește de ea. Totul pare frumos până când Gaspard află un detaliu care îi poate pune în pericol viața. 

7. La Belle et la Bête

Christophe Gans a regizat La Belle et la Bête, un film în care rolurile principale sunt interpretate de către Léa Seydoux și Vincent Cassel. Pelicula surprinde o poveste de iubire surprinzătoare, dar și dramatică pe alocuri, care se întâmplă între fiica unui negustor și o fiară enigmatică. 

8. Amélie

Filmul Amélie regizat de Jean-Pierre Jeunet și cu Audrey Tautou în rol principal este deja considerat un clasic. Pelicula propune o incursiune în universul unei tinere chelnerițe, care își dorește să le aducă un strop de fericire persoanelor din jurul ei. Dar, această dorință o face să realizeze că și ea, la rândul ei, trebuie să fie fericită, mai presus de orice. 

9. Les adieux à la reine

Tema filmului Les adieux à la reine regizat de Benoît Jacquot aduce în atenție relația platonică dintre Maria Antoaneta și una dintre cititoarele ei devotate. Acțiunea se petrece pe fundalul începutului Revoluției Franceze, iar distribuția dramei este compusă din Léa Seydoux, Diane Kruger, Noémie Lvovsky și Virginie Ledoyen.

10. La Fée

În filmul La fée, Dom, care lucrează la un hotel, e surprins chiar în tura sa de noapte de către o femeie, care nu are deloc bagaje. Dom află că misterioasa prezență este, de fapt, o zână, care are posibilitatea să îi îndeplinească trei dorințe. După ce îi sunt îndeplinite două dorințe, această zână nu mai este de găsit. Dar Dom vrea să afle mai multe deoarece începe să aibă sentimente pentru ea. 

Citește și:
Cele mai bune 10 filme care îți vor pune imaginația la încercare și te vor fascina

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle