10 filme de dragoste care au dezamăgit din cauza finalurilor neașteptate

Filmele acestea au intrigat datorită alegerii cu privire la finalul lor.

Poveștile de dragoste pe care le vei descoperi în filmele din această listă nu au deloc traseul pe care publicul îl aștepta. În spatele lor, se află mai degrabă intrigi și mistere nerezolvate. 

1. Burning

În acest film o tânără îl roagă pe amicul său pe care îl știe din cartier să aibă grijă de pisica ei, cât timp ea este în Africa. Dar, nu se întoarce singură, ci însoțită de un băiat extrem de misterios și care ascunde un secret. Filmul aduce în prim-plan mai mult un triunghi amoros extrem de dramatic și enigmatic. 

2. A Love Song

Max Walker-Silverman și-a făcut debutul în lungmetraj cu A Love Song. Filmul explorează întâmplările unei femei văduve, pe nume Faye, care își așteaptă cu sufletul la gură o persoană de care a fost îndrăgostită în trecut. Sfârșitul peliculei aduce o neîmplinire în sufletul protagonistei. 

3. Only Lovers Left Alive

În filmul Only Lovers Left Alive, îi regăsești în distribuție pe Tilda Swinton și Tom Hiddleston. Cei doi sunt vampiri și sunt împreună de foarte multă vreme, însă legătura dintre ei se îndreaptă cu pași repezi către final. Dacă Adam se izolează de restul, Evie încearcă să îi fie alături și să se preocupe de aprovizionarea lor cu sânge. Relația lor e pusă la încercare de provocările întâlnire pe parcurs.

4. Fallen Angels

Fallen Angels este o dramă cu accente sumbre pentru că include și o poveste criminală. Pelicula are în prim-plan un asasin din Hong Kong, pe nume Wong Chi-ming, care vrea să înceapă o nouă viață și să renunțe complet la ceea ce face în prezent. În tot acest context, se întâmplă și o poveste sentimentală sumbră. 

5. Phantom Thread

Paul Thomas Anderson semnează regia filmului Phantom Thread, cu Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville și Julie Vollono în distribuție. Pe fundalul anilor 1950, în Londra, pelicula urmărește povestea designerului Reynolds Woodcock, care e atras încă de la prima privire de Alma Elson, care mai târziu devine și muza lui. Relația lor nu are un parcurs la care te-ai putea aștepta, acest aspect intrigând publicul. 

6. Portrait of a Lady on Fire

Portrait of a Lady on fire surprinde o pictoriță care trebuie să realizeze portretul lui Héloïse, o viitoare mireasă. În pelicula scrisă și regizată de Céline Sciamma, acțiunea are loc la sfârșitul secolului al XVIII-lea, în Franța, și e cu atât mai complicată, cu cât portretul va fi făcut în secret pentru că Héloïse nu își dorește asta. Filmul abordează legătura care evoluează între cele două femei. Finalul a creat emoții diverse în rândul publicului, așteptând un alt parcurs din partea protagonistelor. 

7. Vortex

Gaspar Noé a scris și regizat filmul Vortex, care îi are drept protagoniști pe Dario Argento și Françoise Lebrun. Pelicula este, de fapt, o incursiune în viața unui cuplu format din persoane vârstnice și a provocărilor care le marchează bătrânețea. Publicul a considerat că filmul are un sfârșit brusc, dar și extrem de dificil de procesat. 

8. The Break-Up

Peyton Reed a regizat comedia romantică The Break-Up cu Jennifer Aniston și Vince Vaughn în rolurile principale. Cei doi îi joacă pe Brooke și Gary, care locuiesc împreună de câțiva ani. Cu timpul, se distanțează unul față de celălalt, în ciuda sentimentelor pe care le aveau. Deși gândul lor este acela de a se despărți, nu vor să se mute din apartamentul lor. O parte din public aștepta un alt final pentru acest cuplu. 

9. La La Land

La La Land este un musical în care Emma Stone și Ryan Gosling joacă rolurile principale. În centrul peliculei se regăsește o poveste de dragoste dintre o actriță la început de drum și un muzician care e în căutarea succesului. Pasiunea pe care o împărtășesc pentru muzică îi unește, însă tot ea le aduce și obstacole. Privitorii și-au dorit un sfârșit într-o cheie pozitivă, care nu a venit, însă pelicula a impresionat prin coregrafii, dans și costume. 

10. In The Mood for Love

Fără îndoială, In the Mood for Love face parte din categoria celor mai romantice filme. În pelicula regizată de Kar-Wai Wong, acțiunea se petrece în Shanghai, în 1960, acolo unde doi vecini află de relațiile extraconjugale ale partenerilor lor. Curând, devin protagoniștii unei povești intense, dar legătura lor nu merge mai departe pentru că își propun să nu repete greșelile care le-au adus suferința.  

Citește și:
Cele mai bune 10 filme care îți vor pune imaginația la încercare și te vor fascina

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle