Sunt regizori care au în palmares și filme dezamăgitoare.
Astăzi se numără printre cei mai apreciați regizori, care au ieșit în evidență prin proiecte interesante, însă filmele lor de debut au fost considerate eșecuri.
În filmul Alien 3, regizat de David Fincher, Ellen Ripley, interpretată de Sigourney Weaver, este singura supraviețuitoare în momentul în care se prăbușește pe o planetă izolată, numită Fiorina 161. Planeta e locuită de o comunitate formată din foști deținuți ai închisorii de maximă securitate. Scenariul a suferit mai multe schimbări și au intervenit câteva nepotriviri între realizatori și producători, iar proiectul a avut un rezultat lipsit de esență.
James Cameron și-a făcut debutul cu filmul Piranha II: The Spawning, lucrând la el alături de Ovidio G. Assonitis și Miller Drake. Pelicula prezintă cum vizitatorii unei stațiuni de pe o insulă din Caraibe sunt terorizați de o piranha zburătoare. Deși povestea avea potențial, rezultatul a fost dezamăgitor.
Tommy Wiseau este scenaristul și regizorul filmului The Room. Un director executiv la o bancă locuiește în San Francisco alături de viitoarea lui soție, Lisa. Dinamica se îndreaptă către o altă direcție în momentul în care e trădat de femeia pe care o iubește cel mai mult. Filmul a fost un eșec răsunător, iarinterpretarea avută de Tommy Wiseau a fost slabă.
În filmul Manos: The Hands of Fate, scris și regizat de Harold P. Warren, are ca subiect o familie care se pierde atunci când călătorește cu mașina și rămâne blocată la o cabană. Ajunsă acolo, familia descoperă un cult misterios, condus de o persoană la fel de misterioasă și cu intenții ascunse. Deși povestea pare promițătoare, nu și-a atins scopul. Acțiunea rămâne una plictisitoare de la un cap la altul, iar ideea nu este dusă până la capăt.
X-Men: Dark Phoenix, filmul regizat de Simon Kinberg, a stârnit reacții diverse, însă cele mai multe au fost într-o direcție negativă. Din distribuție fac parte Jennifer Lawrence, James McAvoy, Sophie Turner, Nicholas Hoult și Evan Peters. În peliculă, accentul cade pe Jean Grey, care dezvoltă puteri incredibile care o transformă în Dark Phoenix, determinându-i pe cei din echipa X-Men să decidă dacă viața ei valorează mai mult decât întreaga omenire. Deși în distribuție sunt nume celebre din cinematografia internațională, acestea nu au fost puse în valoare, iar X-Men: Dark Phoenix e considerat unul dintre cele mai slabe filme cu supereroi din toate timpurile.
Stanley Kubrick și-a făcut debutul în regie cu Fear and Desire și prin intermediul filmului din 1952 a transmis un mesaj dur împotriva războiului. Nici măcar regizorul n-a fost mulțumit de cum a ieșit proiectul și le-a spus fanilor să nu urmărească pelicula. Acesta a precizat în cartea The Film Director as Superstar scrisă de Joseph Gelmis faptul că: „Nu este un film pe care mi-l amintesc cu mândrie.”
Filmul Seizure a fost regizat de Oliver Stone, iar din distribuție fac parte Jonathan Frid, Martine Beswick, Christina Pickles și Joseph Sirola. Un romancier are frecvent un coșmar, în care trei personaje din cartea îi îngrozesc atât familia, cât și prietenii. Pelicula a fost criticată pentru că interpretările au lăsat de dorit.
John McTiernan a scris și regizat filmul Nomads, cu Pierce Brosnan și Lesley-Anne Down în rolurile principale. În peliculă sunt surprinși un antropolog francez, cu specializarea în grupuri nomade și soția lui în timp ce sunt pe urmele unor persoane pe care le consideră bizare. Publicul a criticat Nomads pentru faptul că nu are o acțiune coerentă de la început și până la sfârșit.
Dementia 13 este numele filmului cu care Francis Ford Coppola și-a făcut debutul. În peliculă în prim-plan este o văduvă, care vrea să obțină moștenirea răposatului ei soț, așa că se gândește la un plan prin care să-și atingă obiectivul. Dar, aceeași dorință o are și un criminal. Deși pelicula s-a vrut terifiantă, rezultatul este departe.
David Cronenberg și-a făcut debutul cu Stereo (Tile 3B of a CAEE Educational Mosaic), un film experimental care nu a avut parte de prea multe păreri pozitive. În cazul acestei pelicule, este vorba despre câțiva studenți care sunt surprinși în timpul unui experiment psihologic prin intermediul căruia sunt nevoiți să comunice telepatic.
Foto: PR