10 filme cu supereroi care au avut cele mai mari bugete

Sunt câteva filme cu supereroi cunoscute publicului larg care au avut bugete extraordinare.

Câteva filme cu supereroi au avut norocul să dispună de bugete neașteptat de mari pentru a putea aduce în fața publicului producții nemaipomenite și surprinzătoare. Iată câteva exemple de astfel de pelicule:

1. Avengers: Age Of Ultron

Filmul Avengers: Age of Ultron a avut un buget de 365 de milioane de dolari și s-a bucurat de multe laude, atât de la critici, cât și de la public. Pelicula regizată de Joss Whedon are multe efecte speciale și a fost pelicula cu cele mai mari încasări din anul 2015. 

2. Avengers: Endgame

Bugetul filmului Avengers: Endgame a fost de 356 de milioane de dolari, iar la box office la nivel mondial, câștigurile au atins 2,8 miliarde de dolari. În ciuda faptului că este un film lung și cu multă acțiune, având o durată de trei ore, acest lucru nu i-a împiedicat pe fani să îl urmească cu mult interes. 

3. Avengers: Infinity War

Anthony Russo și Joe Russo au regizat filmul Avengers: Infinity War, care a avut un buget de aproximativ 325 de milioane de dolari. La box office-ul de la nivel mondial, Avengers: Infinity War este primul film cu supereroi care a depășit pragul de 2 milioane de dolari la nivel mondial.

4. Justice League

Bugetul filmului Justice League a fost de 300 de milioane de dolari. Din distribuția peliculei fac parte Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa și Amy Adams. Însă, chiar dacă a avut această distribuție plină de staruri, încasările de la box office nu au fost strălucite, iar intriga și efectele vizuale speciale nu au fost tocmai pe placul fanilor care așteptau cu sufletul la gură. 

5. The Marvels

Filmul The Marvels regizat de Nia DaCosta a avut un buget de 270 de milioane de dolari. Cele trei protagoniste, Carol Danvers, Monica Rambeau și Kamala Khan, jucate de Brie Larson, Teyonah Parris și Iman Vellani, își unesc forțele după un eveniment misterios, așa că luptă una alături de cealaltă pentru protejarea universului. 

6. Spider-Man 3

La Spider-Man 3, ultima parte din trilogia regizată de Sam Raimi cu Tobey Maguire în rolul celebrului supererou, bugetul a ajuns la 258 de milioane de dolari. Primele două părți din Spider-Man au primit multe aprecieri, însă fanii au fost dezamăgiți în legătură cu Spider-Man 3 și chiar au criticat faptul că intriga a fost exagerată. 

7. Man of Steel

Bugetul peliculei Man of Steel, cu Henry Cavill în rol principal, a fost de 258 de milioane de dolari. Un aspect pe care nu îl cunosc foarte mulți despre acest film din 2013 e faptul că are recordul mondial Guinness pentru cele mai multe daune materiale dintr-un film cu supereroi după ce un cost final al pagubelor produse ar fi ajuns la suma de 750 de miliarde de dolari.

8. Guardians Of The Galaxy Vol. 3

În cazul filmului Guardians Of The Galaxy Vol. 3, bugetul a ajuns la 250 de milioane de dolari, iar încasările de la box office-ul mondial la 854 de milioane de dolari. În filmul regizat de James Gunn,  efectele speciale construite au creat o lume aparte în care protagoniștii merg mai departe cu lupta lor de apărare a galaxiei. 

9. Batman V Superman: Dawn Of Justice

Batman v Superman: Dawn of Justice a avut un buget de 250 de milioane de dolari, iar la box office a obținut câștiguri de 873 de milioane de dolari. Pelicula regizată de Zack Snyder nu a fost răsplătită cu prea multe cuvinte de laudă, iar în 2017 a primit titlul de cel mai prost film la Zmeura de Aur.

10. Captain America: Civil War

Cu o distribuție din care fac parte Scarlett Johansson, Chris Evans, Robert Downey Jr., Elizabeth Olsen, Sebastian Stan, Paul Rudd și Jeremy Renner, filmul Captain America: Civil War regizat de Anthony Russo și Joe Russo a avut un buget de 250 de milioane de dolari. Numele sonore care au jucat în peliculă au contribuit la faima acesteia, precum și apelarea la diverse mijloace pentru a contrui un univers specific supereroilor, de la drone sau macarale telescopice.

Citește și:
10 staruri care au avut neînțelegeri cu regizorii filmelor în care au jucat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle