10 filme care au surprins cu eșecul lor de la box office

Filmele acestea nu au reușit să aibă câștigurile așteptate la box office.

Fie că au avut povești promițătoare sau au fost regizate de nume faimoase în industrie, filmele pe care le vei găsi în această listă nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, iar câștigurile de la box office au fost pe măsură. 

1. Around the World in 80 Days

Filmul Around the World in 80 Days are la bază celebrul roman scris de Jules Verne. Bugetul peliculei a fost în jur de 140 de milioane de dolari și la box office la nivel mondial a câștigat 72 de milioane de dolari. Din distribuția filmului Around the World in 80 Days au făcut parte Jackie Chan, Arnold Schwarzenegger și Steve Coogan. 

2. Hugo

Martin Scorsese a fost regizorul filmului Hugo, în care au jucat Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee și Ben Kingsley. Costul de producție a depășit 150 de milioane de dolari, iar pierderile au fost pe măsură. Faptul că Martin Scorsese a regizat pelicula nu a garantat și succesul acesteia. 

3. Alexander

Acest film expune viața lui Alexandru cel Mare, iar distribuția a fost compusă din Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Colin Farrell și Rosario Dawson. Conform estimărilor apărute, pelicula a acumulat un buget de 155 de milioane de dolari, însă, pierderile au ajuns la peste 70 de milioane de dolari. 

4. Green Lantern

Green Latern i-a avut drept protagoniști pe Blake Lively și Ryan Reynolds. Pelicula a primit bugetul de 200 de milioane de dolari, dar după începerea filmărilor s-au mai adăugat și efectele speciale și o campanie de marketing pentru promovarea acestuia, ajungându-se la 300 de milioane de dolari. Filmul a fost considerat dezamăgitor și la box office a avut pierderi de 75 de milioane de dolari. 

5. King Arthur: Legend of the Sword

Rolul principal din filmul King Arthur: Legend of the Sword l-a avut actorul Charlie Hunnam, care l-a jucat pe tânărul Arthur, care e alungat din castel de unchiul său în perioada copilăriei. Conform Box Office Mojo, bugetul a fost de 175 de milioane de dolari, iar încasările de 148 de milioane de dolari.

6. Sahara

În filmul Sahara, rolurile principale au fost jucate de Penélope Cruz și Matthew McConaughey. Pelicula surprinde un vânător de comori plecat în Africa pentru a descoperi o navă care a fost pierdută de multă vreme. Costurile de producție de la această peliculă au fost de 160 de milioane de dolari și, conform Los Angeles Times, pierderile au ajuns la 78 de milioane de dolari la box office. 

7. Poseidon

Filmul Poseidon din 2006, regizat de Wolfgang Petersen, este un remake după pelicula The Poseidon Adventure, apărută în 1972. Pelicula spune povestea unor pasageri care luptă să supraviețuiască după ce o navă de croazieră se scufundă. Bugetul acestui film a ajuns la 160 de milioane de dolari, iar pierderile, conform Business Insider, au fost de 69 de milioane de dolari.

8. Evan Almighty

Tom Shadyac a regizat filmul Evan Almighty, în care actorul Steve Carell l-a interpretat pe Evan Baxter. Pelicula a avut un buget în jurul sumei de 175 de milioane de dolari, iar pierderile sunt estimate la 50 de milioane de dolari. 

9. Dolittle

Filmul Dolittle i-a avut în rolurile principale pe Robert Downey Jr., Antonio Banderas și Michael Sheen. În pelicula regizată de Stephen Gaghan este vorba despre un medic care are abilitatea de a vorbi cu animalele. Bugetul acestui film a ajuns la 175 de milioane de dolari, iar la box office a avut încasări de 251,4 milioane de dolari la nivel mondial.

10. Cats

Din distribuția filmului Cats regizat de Tom Hooper fac parte James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson și Rebel Wilson. Pelicula este adaptată după musicalul lui Andrew Lloyd Webber. Filmul a avut un buget de aproximativ 95 de milioane de dolari, iar pierderile au fost între 71 și 113 milioane de dolari. În ciuda acestei distribuții fabuloase, pelicula a fost descrisă drept lipsită de esență. 

Citește și:
Actori care au încercat să iasă de sub umbra personajelor iconice pe care le-au interpretat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle