10 dintre cele mai apreciate filme de acțiune din ultimul deceniu

Dacă ai de gând să urmărești un film de acțiune, iată câteva recomandări care s-ar putea să-ți surâdă.

Se pare că ultimul deceniu a fost marcat de câteva filme de acțiune lăudate de critici, după cum arată cifrele de pe Rotten Tomatoes. Așa că, îți prezentăm care sunt aceste titluri și de ce merită să le iei în considerate. 

1. Riders of Justice

Mads Mikkelsen a interpretat în filmul Riders of Justice din 2020 rolul unui militar care merge acasă la fiica sa adolescentă, pe nume Mathilde, după ce soția lui își pierde viața într-un accident tragic. În cele din urmă, apar tot mai multe dovezi care conduc către faptul că totul a fost planificat, iar soția lui a fost o victimă colaterală. Acest film a primit un rating de 96% pe Rotten Tomatoes.

2. ’71

Yann Demange este regizorul dramei britanice ’71 din 2014, care pe Rotten Tomatoes a obținut ratingul de 96%. Un soldat tânăr este abandonat în mod accidental de către unitatea sa după ce are loc o revoltă în Belfast. Interpretarea actorului Jack O’Connell a fost impresionantă, iar scenele de acțiune au fost remarcabile. 

3. Spider-Man: Across the Spider-Verse

Criticii au lăudat povestea cu substanță din filmul Spider-Man: Across the Spider-Verse lansat în 2023. Călătorind prin multivers, Miles Morales trebuie să gestioneze un răufăcător extrem de periculos și să arate că este un erou în adevăratul sens al cuvântului. Pe Rotten Tomatoes, pelicula a avut un rating de 96%.

4. Top Gun: Maverick

Tom Cruise este Căpitanul Pete „Maverick” Mitchell, considerat cel mai apreciat instructor de zbor. În timp ce antrenează câțiva tineri piloți, e pus față în față cu trecutul său care nu pare să îi dea pace. Filmul Top Gun: Maverick din 2022 a primit un rating de 96% pe Rotten Tomatoes și a strâns mai multe aprecieri în comparație cu predecesorul său.

5. Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One

Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One a obținut un rating de 96% pe Rotten Tomatoes. În filmul din 2023 este vorba despre cum Ethan Hunt și echipa lui trebuie să intre în posesia unei noi arme care ar putea constitui o amenințare reală pentru întreaga umanitate dacă ajunge unde nu trebuie. 

6. Black Panther

În Black Panther, filmul regizat de Ryan Coogler și apărut în 2018, vei face cunoștință cu povestea lui T’Challa, jucat de regretatul actor Chadwick Boseman, moștenitorul unui regat ascuns numit Wakanda. Misiunea lui este aceea de a-și arăta abilitățile de conducător în timp ce își protejează poporul de inamici. Pelicula are un rating de 96% pe Rotten Tomatoes.

7. Kubo and the Two Strings

Travis Knight a regizat Kubo and the Two Strings, un film lansat în 2016 care a obținut pe Rotten Tomatoes un rating de 97%. În această animație, povestea se concentrează în jurul lui Kubo, un băiat urmărit de un spirit care caută răzbunare. Pentru a supraviețui, e nevoit să găsească o armură magică pe care a purtat-o regretatul său tată.

8. Spider-Man: Into the Spider-Verse

În filmul Spider-Man: Into the Spider-Verse din 2018, care a obținut un rating de 97% pe Rotten Tomatoes, actorul Shameik Moore și-a împrumutat vocea pentru personajul Miles Morales, un adolescent care devine Omul Păianjen din universul său și face echipă împreună cu alți Oameni Păianjeni. Aceștia se vor lupta cu o amenințare și vor încerca să o oprească din a face rău realităților. 

9. Mission: Impossible – Fallout

Filmul Mission: Impossible – Fallout lansat în 2018 a primit pe Rotten Tomatoes un rating de 97%. În peliculă, agentul Ethan Hunt, jucat de Tom Cruise, pornește într-o cursă împreună cu aliații săi pentru a salva un transport de plutoniu după o misiune care nu a mers cum trebuie. 

10. Mad Max: Fury Road

Pe Rotten Tomatoes, filmul Mad Max: Fury Road din 2015 regizat de George Miller a obținut un rating de 97%. Ce a stârnit interesul la această peliculă a fost povestea, dar și distribuția compusă din Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult și Zoë Kravitz. Actorul Tom Hardy îl joacă pe Max Rockatansky, care pleacă singur într-o aventură, ulterior alăturându-se unui grup de supraviețuitori ai deșertului.

Citește și:
Filme care au eșuat la box office, dar merită să le acorzi o șansă pentru că te vor surprinde cu adevărat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle